Rada či podpora????

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
384
25.10.05 13:53

Rada či podpora????

Ahoj holky,
zanedlouho budeme mít s přítelem vytoužené miminko,ale bohužel musíme řešit plno věcí kolem penízků :cry: Možná to některé znáte.Nyní bydlíme v krásném bytě 2kk,ale platíme veliký nájem a po tom co jsme si vše spočítali tak by jsme nevycházeli :( Proto se nyní snažíme najít levnější podnájem,což ovšem znamená byt o velikosti 1kk či 1+1.Moc si nedokáži představit jak by jsme to řešili,ale asi by to nějak muselo jít.Nemáte některá zkušenosti s takto malým bytem a mimnkem?Jak by se to dalo nejlépe vyřešit?(rozmístění v bytě)
Moc vám všem předem děkuji a přeji alespoň vám více štěstíčka s bydlením.
Papa Paulinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
25.10.05 14:46

Ja te jen povzbudim, ze to jde. Znam rodinku, ktera zije v 1+1 s dvojcatky, a jsou spokojeni. Presne rozmisteni si bohuzel nepamatuji. Jen te chci ubezpecit, ze s jednim mimi je to urcite realne.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
25.10.05 15:49

Ahoj, my bydlime na Zizkove v 1+1 i s prckem a zatim to docela jde, i kdyz byt je reseny dost nestastne. Kuchyne je pruchozi a do koupelny se vchazi z pokoje :?
Navic dum je stary a nema dost velky vytah, takze kocarek nosim do druheho patra - tedy ted uz spis nosim maleho a kocarek taham do schodu za sebou.
V byte to vypada tak, ze v predsini nade dvermi je vetsi ulozny prostor na batohy apod., na zdi visi nad sebou nase dve kola a pod nimi je zaparkovany kocarek (sklep nemame).
V kuchyni mame krome linky stul, zidle a do rohu jsme soupli TV. Jeste se tam vejde rozkladaci susak na pliny a prkno na zehleni.
No a v pokoji je dalsi stul s PC, detska postylka, nase dvouluzko, komoda, skrin, kreslo a knihovnicka.
Prebalovaci podlozku mam v koupelne na pracce, vsechno co na prebalovani potrebuju, mam v zavesnem kapsari po ruce.
Musim uznat, ze je to bojovka a chce to dodrzovat nekolik za:,–( - napriklad obleceni, ktere uz jsme vic nez rok nemela na sobe, bez milosti vyhazuju nebo davam do charity. Knizky, ktere uz mam prectene, jsem pro zmenu nabidla knihovne. Jo a snazit se vyuzit maximalne prostor - treba pod posteli mame kontejnery na koleckach a v koupelne nad hlavou velkou polici, kam se vejde kos s nevyzehlenym pradlem i kbelik na koupani.
Preju hodne uspechu pri zarizovani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
25.10.05 18:28

Ahoj,
my bydlíme sice ve 2+1, ale jeden pokoj obývá syn manžela z prvního manželství, takže vlastně pro nás je ten druhý pokoj. Má asi 24 m, máme tam dvoulužko, postýlku, komodu na dětský věci, dvě malý skříně a sedačku. Na komodě přebaluju. Veškerý naše oblečení máme na chodbě, kde je dost místa na úložný skříně, ale jinak by se dala pořídit menší sedačka dát velkou skřín do pokoje., Taky prostor pod stropem - police, se dají využít. Spoustu věcí máme pod našima postelama. Máme výhodu, že máme velký zděný sklep, tak tam dáváme nepotřebné věci, sezonní oblečení, kola, lyže dali jsme tam před narozením klučiny všechny knihy apod. Dáváme tam i kočárek. Kuchyň je malá navíc průchozí ke staršímu synovi. Máme tam malý stůl, tři židle i židličku, myčku, ledničku malou linku. Máme výhodu, že máme spížku, ale i tak ta velikost odpovídá klasické panelákové kuchyni 9m2. Koupelna je mini, tam se dva lidi nevlezou. Dokud syn neseděl, tak jsme koupali v pokoji ve vaničce. Tu jsme dávali na naše postele - na ručník, peřiny jsme odsunuli. Jak to šlo, tak jsme začli koupat (sprchovat) v koupelně ve vaně.. Pračku máme na chodbě, na ní se vrší prádlo na žehlení. (Žehlit kvůli místu a bezpečnosti můžu, jen když mám hlídání)
Suším Buď na balkoně, nebo dle počasí na malým sušáku na radiátoru.
Jsou to bojový podmínky, zvlášť teď, když už klučina běhá a všude kramaří a všechno roztahuje a taky se mu vrší hračky, který chce mít furt po ruce. Tak to má většinou všechno na zemi pod radiátorem nebo pod postýlkou (skříňka už se nevleze). Ale zvládne se všechno.
Tak to dobře namyslete, vše nepotřebný vyhoďte. Na spoutu koníčků stejně nebude nějakou dobu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
25.10.05 18:37

Ahoj..

My bydlíme taky v 1+1 a máme skoro pětiměsíční miminko, musím říct, že jsem si to taky nedokázala představit a jde to. No prostě chce to využít všech prostor, tzn. třeba hodně vysoké skříně, pokud je vysoký strop, nebo poličky, prostě využít, co se dá. No jinak se budeme stěhovat, ale ne kvůli malému bytu, ale kvůli práci. Jinak jsem chtěla napsat, že třeba, když sušíme prádlo, tak to mi to vadí nejvíc, protože prostě sušák překáží. Jo a hlavně si sežeňte nějaký byt s kočárkárnou nebo tak něco, protože my ho dáváme do bytu a to taky překáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.10.05 19:43

Ahoj, kdyz byla prvni dcera mimi taky jsme bydleli v byte 1+1. Takze jsme meli kuchyn+pokoj(obyvak, loznice a detsky pokoj dohromady), takhle jsme byli do jejich 5m, pak sme ji prestehovali do kuchyne kde byla do 3l. Ale muzu rict ze od tech zhruba 2l jsem videla ze by ji vlastni pokojik moc prospel. Nastesti kdyz ji byly 3r se zadarilo a my se prestehovali do velkeho vesnickeho staveni. Vsem mym znamym co maji podobny problemy, rikam proc si tedy nevenou na naky treba byt pujcku, kdyz stejne plati najem tak je jedno jestli to daji za najem nebo za splatku, a ta splatka ma alespon v budoucnu nejaky cil kdezto najem ne. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
25.10.05 20:38

Ahoj,my taky bydlíme v 1+1 a máme dokonce 3.děti.Byt máme velky 35 m čtverečních,kuchyn máme obyvatelnou s rohovou lavicí,stolem na počítač a vestavěnými vysokými skříněmi.Pokoj máme vyrobený na zakázku,dole dvě velké postele do L,pod postelemi máme udělaný péřák a šuplíky a velký uložný prostor,nahoře nad postelema máme vysoké letiště ,další vestavěnou skřín a nad tou je udělaná postel pro starší dceru a na to navazuje psací stůl do rohu s vestavěnými šuplíky.Na proti postelím na druhé straně máme další vestavěné skříně s uložnými prostory.Ještě že máme vysoké stropy.Rozhodně pro tak velkou rodinu je to malý byt ale peníze na výměnu v současné době nemáme.Když jsme měli jen jedno dítě tak to bylo ještě v pohodě ted je to už horší.Tak jak vidíš i se třemi dětmi se dá vejít do tak malého bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
25.10.05 20:52

Ahojky,

my mame taky 1+1, v kuchyni je jidelni stul se zidlema, policova stena a stolek s TV, vedle je malinka komora, kde mame police s knihami a pocitac. V pokoji je letiste, detska postylka, prebalovak, knihovny a satni skrin s jeste jednou skrinkou. Ted uz pomalu premyslim, jak ten pokoj prekopat, aby se nam tam na jare veslo dalsi mimco. Ale pujde to. Kocarek mame na predsini, nastesti neni predsin uplne miniaturni a da se kolem kocarku projit :-)

Taky doufam, ze nez prijde treti spunt, tak uz budem ve vlastnim, ale zatim nam nikdo penize na hypoteku nepujci, i kdyz jsme schopni platit trzni najemne v Praze. Jenze zadne dalsi penizky uz nam moc nezbyvaji :-(

Ale verim, ze bude lip ;-)

Neboj, urcite to zvladnete!

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.10.05 23:13

zk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
26.10.05 08:51

Ahojky Paulinko,

Když tak píšeš, že platíte vysoký nájem za 2+kk a budete se muset stěhovat do 1+1 nebo 1+kk, nedá mi to se neozvat… Chtěla bych se jen zeptat, jestli jste neuvažovali o vlastním bydlení… Respektive koupit klidne 1+1 a později to vyměnit za větší + doplatek… Neznám lokalitu, neznám ceny, neznám vaše příjmy. Vím jen že stát dává novomanželům a nesezdaným lidem pečující alespoň o jedno dítě výhodnou půjčku 300.000. Dále jsou tu pak hypoteční úvěry (když mi řekli kolik by mi s naším příjmem půjčili tak jsem šla do kolen - myslela jsem že když já nejsem na mateřské a manža taky nemá zrovna poslanecký plat, myslela jsem že je to marná snaha, ale není) Nejlepší se zdála kombinace obyč úvěru a státní půjčky , .....

Jak jsem psala víše, neznám vás ani vaše finance, ale možná by stálo za to, zkusit kontaktovat nějakého finančního poradce a o tomto si promluvit, protože co už asi pro tebe není novina - placení nájmu je zbytečné vyhazování peněz oknem - a penězmi kterými byste platili nájem můžete umořovat dluh který jste si vzali na své vlastní bydlení…

Jestli to není váš případ a nechcete se zadlužovat (i když dnes získat vlastní bydlení bez zadlužení snad nejde, pokud nemáš bohaté rodiče nebo jsi nedědila) tak to ber za bezpředmětné, ale fakt mi to nedalo ti nenapsat, jelikož já s manžou právě absolvovala podobné zjišťování jestli nám dají hypotéku kolik budou splátky a podobně… takže vím že získat vlasntí bydlení je pro dost lidí možné…

Kažldopádně hodně štěstí tobě i tvému miminku ať už ve vlasntím či pronajatém bytě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí