Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Je tady prosím někdo z Prahy Pitkovic? Zvažujeme tam koupi domku, tak by mě zajímalo, jak se tam bydlí s malým dítětem - kam s kočárkem na procházku, jaké aktivity v okolí a jak je to se školkou, školou? Spadají Pitkovice pod Uhříněves nebo vezmou dítko i někde na Hájích? Za odpovědi předem díky.
@Danu78 Ahoj, zvažujete domek od Central Group co tam jsou teď ve výstavbě? JInak spadá to pod Uhříněves, ale škola, škola je tvoje volba…
@maca36 Jj, prodávají teď další etapu. Jen se mi trošku nelíbí, že je to tak osamocený, tj. občanská vybavenost buď v Čestlicích nebo Uhříněvsi. Je to ale kousek, tak by to snad tolik nevadilo.?
@Danu78 my bydlíme takhle v Kunraticích a taky jsme zvažovali i Pitkovice /stejné domky od Central…/ a máme to tu taky tak. Nic tu nemáme, jen malou večeku snad 500m od baráku. Jinak musím všude jezdit autem, ale jsem si celkem zvykla a nepřekáží mi to. Vyhovuje nám právě ten klid, že nám tu kolem nejezdí zbytečně auta, všude kolem jsou všechno mladé rodiny, takže žádní starší a nervní důchodci… My chodíme za vším na Chodov a Opatov
Taky jsme se ted s manžou koukali na domky v Pitkovicích. ALe také řešíme to aby jsme nebyli odstrčení a aby tam bylo nějaké zázemí což v Pitkovicích jak si vybavuju moc není. Maca36. Vy tedy bydlíte v domku od central groupu jo? A jak vše probíhalo? bylo vše v pořádku bez problému? myslím ohledně koupě i samotné stavby. Díky
Tak uz jsme se definitivne rozhodli pro. Snad se to pak nejak s tou skolkou a skolou poresi ![]()
Dobrý den, mohu se zeptat, zda je tu tedy někdo z Pitkovic s malýma dětma a jak je tam spokojen - je, kam s dětma jít a tak? Zvažujeme, že bychom se tam přestěhovali…Díky moc!
@Vuska My jsem se rozhodli pro a bydlíme v Pitkovicích přes rok. Syn chodí zatím do soukromé školky Hříbeček v místě - můžu říct, že tam jsou skvělí učitelé a prima děti, ale od září 2016 by tady měla být nová státní školka. Jinak jsou v místě celkem tři krásná dětská hřiště, jedna lepší restaurace a jedna tradiční hospoda. Jinak se za vším jezdí buď do Uhříněvsi, Průhonic nebo na metro. Sousedi jsou moc fajn a na hřišti není problém se seznámit. Mrkněte na FB https://www.facebook.com/pitkovice/ a doporučuji si někdy o víkendu udělat výlet a jít se „seznámit“ s rodiči na hřiště. Určitě vám řeknou víc.
Děkuji moc za informace! My jsme se nakonec také rozhodli PRO a v lednu začínáme se stěhováním - takže z nás budou asi sousedky!
Nevadilo by vám, kdybys se vás poptala ještě na nějaké věci k těm školkám? Mám 2 kluky - 4 a necelé 2roky, tak to budu muset hned nějak řešit..Asi to bude lepší přes e-mail: **** :https://www.emimino.cz/…il/seznamcz/ Díky moc! ![]()
edit admin 18.11.2015 - osobní údaje
Tak MŠ se už staví. Zápis pro školní rok 2016/17 by měl být v srpnu. Zahájení provozu potom od září 2016. Aktuální info viz www.praha22.cz nebo Uhříněveský zpravodaj na http://www.praha22.cz/…rocnik-2016/
Objevila jsem web www.nasepitkovice.cz. Je tam info o školkách i o škole v Uhříněvsi.
Zdravím, ráda bych obnovila diskuzi
přemýšlíme nad koupí bytu v Nových Pitkovicích.. Bydlíte někdo? pro a proti? tuto část Prahy uplně neznám.. a ráda bych upřimné rady
Jako cesty na prochajdy s kočárkem? dostupnost? ruch z dálnice? špatný starosta…? Dobrá školka? cokoli? co by bylo dobré vědět? moc děkuji
![]()
Zdravím, také bych chtěla znovu otevřít diskuzi o Pitkovicích, jako „MamkaMateje“ vyse
Jestli tu je někdo, kdo tam také bydlí, ať napíše svoje dojmy… kamaradka se tam bydli, docela se nam tam libi, premyslime o tom taky…
Příspěvek upraven 22.08.23 v 09:14
@MamkaMateje Jo a jak se ptáte na hluk z dálnice: my to teda vůbec neslyšíme, to spíš asi v Průhonicích nebo v Čestlicích, od Pitkovic se mi to zdá daleko nebo nevim, bydlíme kousek od toho kruháče a je to OK.