Pitný režim u mimča
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pitný režim u mimča
Ahoj holky,
mám chlapečka 3,5 měsíce, je plně kojen.|Jak se v posledních dnech udělalo hezky a bylo poměrně teplo, napadlo mě, zda bych už neměla dávat nějaké čajíky na žízeň
Co dáváte vy ![]()
Děkujiza rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Žádnej čajík z flaštišky mu nedávej, nebo ti přestane chtít prso a ty přestaneš úplně kojit, maximálně když se ti bude zdát, že má žížu, tak ho časteji nakoj, toť vše ![]()
- Citovat
- Upravit
Děti od 1.týdne měly feniklový čaj (50ml), pak se dávka zvyšovala a pily i jiné dětské čaje nebo vodu…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když jsem kojila, tak jsem začala čaj podávat od druhého měsíce. Z lahvičky nepřislazovaný a vždycky jen trochu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojené děti nepotřebují nic jiného pít, nebo ne?
my jsme na um a beru s sebou vodu nebo čaj, ale moc to nevyžaduje, spíš odmítá… ![]()
- Citovat
- Upravit
Takže nic dávat nemusím
Taky jsem slyšela, že jakmile se dá mimču flaška, tak, že přestane chtít prso
Ale zase na druhou stranu si říkám, jestli mu to stačí, jen to mlíko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě mu nic nedávej, když budou pak velká vedra, tak častěji nakoj. Já měla mimčo narozené v červenci a nikdy jsem mu nic než prso nedávala. První tekutiny se nabízejí plně kojeným dětem až s prvními příkrmy. Ale pokud bys mu něco chtěla mermomocí dát, tak určitě ne z flaštičky, tím jde kojení do kopru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť tam nejsou žádné třicítky, ne? Já dávala pouze v největších vedrech, protože to navzdory všem teoriím moje plně kojené dítko vedrem zmoženo z prsa pít odmítalo, dala jsem trochu vody. Ale jakmile byla ochotná pít mm, nedostávala nikdy nic jiného a dehydrovaná rozhodně nikdy nebyla, pravidelně jsem pití zařadila až v půl roce, když začala s příkrmama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím, že se ve velkých teplech trochu má dávat. Jedné známé řekla doktorka, že má dávát jen vodu. Že ty čaje dětem chutnají, hodně se napijí a pak nechtějí prso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám až od zavedení příkrmů, tak nabízím vodu, venku jsem teda koupila nepřislazovaný dětský džus, abych měla co nabídnout do kočáru a nemusela v metru tahat prso ![]()
Ale jinak plně kojenému miminu, pokud to okolnosti úplně neznemožňují, tak nabídnu primárně prso a pak teprve nějaké doplňkové pití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Žádnej čajík z flaštišky mu nedávej, nebo ti přestane chtít prso a ty přestaneš úplně kojit, maximálně když se ti bude zdát, že má žížu, tak ho časteji nakoj, toť vše
Já nevím, ale toto neplatí vždy! Můj malej ( v sobotu bude mít 8 týdnů ) pije jak z lahvičky, tak z prsa jako profík
Dávám mu 2× denně dokrm UM, jinak kojím a z přechodu z lahve na prso a naopak nemá vůbec žádný problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, malé jsem dávala vodu a případně fenyklový čajík.
Používala jsem lahvičku od Medely a nikdy jsme žádný problém s kojením neměli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já do 6měsíců nedávala a to ani v těch loňských vedrech (cca v jeho 2-3 měsícich). toho zpětně lituji, malého jsem měla přisátého na prsu skoro nonstop. Jsem holt poslouchala doktorku. Myslím, že dokud nejsou vedra, tak je to zbytečné, až bude 35, tak už bych vodu nebo čaj dala. Poznáš to podle pročůraných plenek, kdyby málo čůral, dej vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk To máš pravdu, venku žádné třicítky nejsou, ale je tu velká teplotní změna, že
Před 14 dny jsme chodily ještě v zimní bundě a najednou vedra přes 20 stupňů, tak právě proto se ptám. A hlavně, pokud to počasí bude tak jak všude hlásí, tak skočíme rovnou do léta a jaro přeskočíme…Mě jde jen o to, abych něco nezanedbala, víš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenaa neboj, to poznáš
Opravdu plně kojené dítě ve středoevropských podmínkách dehydrované nebude, dokud bude ochotné pít. Samozřejmě se ti pak může stát, že bude chtít pít furt a budeš ho mít na prsu přisátého permanentně, tak tě to přestane bavit a nějaké pití přidáš, ale pokud by tohle začalo dítě dělat ve dvaceti nad nulou, daleko spíš bych to přisuzovala růstovému spurtu než „vedru“. Ale dokud normálně pije mm, má normálně pročůrané pleny, je přiměřeně veselý a nepozoruješ žádné dramatické změny, tak má evidentně tekutin přesně tolik, kolik potřebuje a rozhodně nic nezanedbáš ![]()
Já fakt vodu vytáhla až ve chvíli, kdy bylo pětatřicet ve stínu a holčička začala být neobvykle spavá a unavená a odmítala se přisát, zatímco lahvičku si ochotně vzala, trvalo jí to vždycky jen přes ta největší vedra, v noci, ráno a pak zas odpoledne a večer už pila normálně, stejně jako za pár dní, když už se pak ochladilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit