Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně to dokonce doporučil lékař, když jsem mu říkala, že všechno, co sním, vyzvracím.
Takže 0,3 na zapití jídla si občas dám. ![]()
Ahoj, je pravda ze dvojka vina, slabej strik nebo pivo ti neuskodi, ja si pivo davala pres leto s chuti, sklenkou k jidlu mimcu vazne neuskodis, co myslis ze lepsi a zdravejsi, maly, klidne i velky pivco, nebo eckova limca?? ![]()
No ja jsem toto taky slysela, ale ve vetsine clancich a knizkach o tehotenstvi co jsem cetla bylo napsano, ze alkohol v tehotenstvi fakt nee.
Podle me nejaka troska piva ci vina obcas nevadi, ale kazdy den?
To uz by snad musela byt matka tezka alkoholicka, aby to nezvladla a denne pila… ![]()
Bavila jsem se s tím kdysi s mou gynekoložkou a ta mi potvrdila, že občasná třetinka desítky nevadí. Já si tedy občas jedno malé dala, nejsem žádná alkoholička, ale pivo mám ráda, chutná mi a hlavně u mě nabuzuje chuť k jídlu, s čímž mám trochu problémy. Hodně jsem pila i Birella. Většinou jsem ale v těhotenství pila „Radlera“, to mi v mé tehdejší oblíbené restauraci míchali tak, že mi do třetinové sklínky nalili 1 díl (třetinu) piva a 2 díly Spritu. Při oslavě 10. výročí vztahu jsem si dala i portské, které miluji, jen malou skleničku. Malému je rok, je strašně šikovný, hodný, klidný a v životě nebyl nemocný. Horší je kouření. Kamarádky kouřily a děti nemocné věčně, nemají žádnou imunitu, jsou nervózní, zlobí…těžké říct, co má jaký vliv
.
Tak sklenku jsem si v těhotenství nedala nikdy, spíš jsem jenom manželovi ucucla dva, tři loky ![]()
http://www.mimina.cz/…tehotenstvi/
Napr. tady - pisi, ze obcas nejaka ta troska nevadi, ale piti ve vetsim uz miminku skodi, protoze alkohol prochazi i jeho krevnim obehem…
Kolegyne maj pravdu, kdyz si das maly pivo tak se to taky neposere, fetalni syndrom maj deti alkoholicek a treba ve vedru pivo nejrychlejs doplni vypoceny latky
Tak je alkohol a alkohol ze? ja si davala maly kazdy den, bylo mi po nem dobre od zaludku a prestala jsem zvracet, dr jsem to rekla a ta mi rikala, ze pivo v tomto mnozstvi je zdravy a na zaludek dobry, ale jasne ze panaka bych si nedala, i kdyz jsem vlastne jednou mela, najakyho jelzina ![]()
@Klementyna píše:
http://www.mimina.cz/…tehotenstvi/
Proč to tady dáváš? Nemá to cenu ![]()
Moje kamarádka dělá zdravotní sestru a říkala mi že v 7 měsíci to nevadí, když si dáš třetinku vína nebo piva ![]()
Denně bych také nedoporučovala, ale pivo 1-2× za týden beze všeho. Záleží asi i na tom, jak jsi na tom s tlakem či neobjevila-li se cukrovka. Pivo v malém množství je celkem prospěšné (vitaminy). Ve 30.tt jsem začala mít téměř pořád břicho jako kámen, začalo se zkracovat hrdlo a pan Dr. mě osobně doporučil dát si ráno malého panáka koňaku/slivovice! Nakonec jsem to ani nezkoušela, zvýšená dávka magnézia zabrala, ale tato rada pocházející od starých lékařů mě udivila. ![]()
@Adel.ko píše:
Moje kamarádka dělá zdravotní sestru a říkala mi že v 7 měsíci to nevadí, když si dáš třetinku vína nebo piva
v jinym mesíci jo?? ![]()
Ja si ted obcas davam burcak - teda tak frtanka ![]()
pri prvnim jsem nepila vubec a ted pri druhem jsem si dala obcas male pivko ci vinko, ale fakt jen obcas - myslim, ze to miminku neublizi
Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli je pravda, že se v těhotenství může vypít jedn pivo, nebo dvojka vína, či střiku za den? Myslela jsem, že se alkohol v těhu nesmí pít vůbec. V práci si ze mě dělali srandu, že to moc řeším, že v této míře těhotné běžně pijí. Jaké s tím máte zkušenosti? Začínám 14tt. a měla bych chuť si občas dát k masu sklenku pivka, ale to svědomí, abych neublížila drobečkovi. A pokud se trochu piva, vína může, od kolikátého týdne těhu?
Díky za radu