Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si občas dám ochucené pivko z jedné sklenky se nemůže nic stát
Ahoj, já jsem na konci 12. tt a občas si dám skleničku ochuceného piva - má méně alkoholu. Myslím, že taky záleží na tom, jak byl kdo zvyklý pít před těhotenstvím. S pravidelným pitím bych asi v těhotenství nezačínala, ale pokud byl někdo zvyklý si tu skleničku denně dát, tak to tělo možná už ani tak nevnímá. Znám hodně těhulek, co si občas daly pivko a v poho. ![]()
Moje kamaradka, co cekala dvojcata pila pul litr denne, rikala, ze mela silenou chut.
Pivo je smes vitaminů, hlavne B, alkoholu je tam malo. Takze osobne se myslim, ze sklenicka (ten 1/2 L je uz dost na me) je uuuuplne v pohode.
Nám na exkurzi v pivovaru zas říkali, že ho těhotný nesmí
, kvůli něčemu co slad obsahuje, ale co to bylo už nevim
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli je pravda, že se v těhotenství může vypít jedn pivo, nebo dvojka vína, či střiku za den? Myslela jsem, že se alkohol v těhu nesmí pít vůbec. V práci si ze mě dělali srandu, že to moc řeším, že v této míře těhotné běžně pijí. Jaké s tím máte zkušenosti? Začínám 14tt. a měla bych chuť si občas dát k masu sklenku pivka, ale to svědomí, abych neublížila drobečkovi. A pokud se trochu piva, vína může, od kolikátého týdne těhu?Díky za radu
ahojky, moc to řešíš
Malé pivo prckovi neublíží to je jasný. Ani dvojka vína občas. To mu víc ubližuje kolikrát jídlo, které do sebe člověk napráská
Já měla v těhu strašnou chuť na pivo, nepila jsem teda každej den, ale třeba jednou týdně jsem si dvanáctku půllitr vychutnala
Všeho s mírou
I když byly věci, kterým jsem se teda vyhýbala v těhu- třeba hermelín, majonéza, paštika, játra, vnitřnosti… Ale znám spoustu holek, který jedli všechno a mají zdravá miminka ![]()
Ahoj, souhlas slunicko83. Ja myslim, ze lepsi si dat dvojku dobreho vina nebo pivko nez do sebe nacpat jidlo, ktery je o nicem.. Ja miluju vinko a ted si sem tam vecer dvojku dam, je me po nem dobre, protoze porad zvracim a myslim, ze nic spatnyho rozhodne nedelam. Lepsi nez do sebe cpat sladky a nezdravy jidlo.
Ahojky všem, i já se chci poradit ohledne alkoholu obsazeného v burcaku, jelikož je ted na trhu, tak si ho dopravame po večerech(vždyť je v podstatě zdravý, ze?) cca deci az dvě. nevím zda jsem těhotná, možná už jo( snaha je;-),tak radši se ptám dopředu, kdybych byla v pocatku..
dekuji předem za rady.
Ahojte holky chci se zeptat jak je ti s černým pivem v tehu nemte4i mi říkali že je to dobrý na mlíko někteří něco jinýho tak se zeptám tady 😊