Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem teprve 21. tt a taky mě to trápí. Teda spíš manžela
Co se s tím dá dělat nevím. Zkusila jsi Espumisan nebo něco takového?
Ahoj, já mám něco podobného, už od 8tt si připadám jako pátrací balón a prdím o stošest
…když je nejhůř beru si espumisan…při prvním těhotenství jsem nic takového neměla…
@Anonymní píše:
Jsem teprve 21. tt a taky mě to trápí. Teda spíš manželaCo se s tím dá dělat nevím. Zkusila jsi Espumisan nebo něco takového?
Taky prdím, už v prvním těhotenství jsem teda prděla, ale zrovna dneska jsem si v autě musela otevřít okýnko, protože to byla fakt síla ![]()
Ptala jsem se na to už v prvním těhotenství gyndařky a ta říkala, že děloha produkuje svým růstem hormon (a teď nevím jaký, progesteron či kterej) a ten bohužel způsobuje i plynatost. Je možné, že pokud se otvíráš, takže děloha asi pracuje víc, tak i proto se to promítlo ve větší plynatosti.
Jinak já trpím od druhého těhotenství i na tu srajdu, já se přiznávám, že se na tu těhotenskou zácpu vždycky těším, ale moc ji bohužel nemám
Ale já jsem celkově srajdící typ, řídký případ s hustým běháním mám i při mesntruaci, ovulaci, při obou předchozích porodech…
Neboj se, až se děloha po porodu pořádně zavine, tak to zas bude dobrý ![]()
jo nadměrné smradlavé prdy znám muž je ze mě nešťastný a na mě to funguje jako rajský plyn dostanu výbuch smíchu když vidím ten jeho pohled
jinak je mám jak kdy podle toho co s ním asi ale nějak jsem nevychytala co mě to tak hodně nadýmá (cibule, květák) nevím no jinak moje mamka pije mátový čaj prý to pomáhá ale nevím teda
prdum zdar
Taky prdim fakt hodne a chudak pritel taky ma kecy, ale musi to vydrzet:D
Já jsem v 25tt a můžu říct, že na to trpím hodně. Posledních 5 týdnů je to extrém. Nejraději bych nevycházela ani ven. Nejde to ani zadržet.
Teď k nám přišel pošťák z balíčkem a dala jsem se s ním do řeči a začla jsem se smát- no tělo to nezvládlo a rána jak z děla. Pošťák se zarazil, zčervenal a okamžitě odešel. Bylo mi trapně, ale nemohla jsem to ovlivnit. Už nikdy si asi balíček domů poslat nenechám
A co změna stravy, gastroenterolog mi doporučil vynechat lepek, ten hodně nadýmá. Lepší než espumisan a spol. Někde se ten plyn brát musí. Já jsem 24 tt a nic, jen když se naperu něčím, co nesmím (lepek, mléko).
@Anonymní píše:
Já jsem v 25tt a můžu říct, že na to trpím hodně. Posledních 5 týdnů je to extrém. Nejraději bych nevycházela ani ven. Nejde to ani zadržet.
Teď k nám přišel pošťák z balíčkem a dala jsem se s ním do řeči a začla jsem se smát- no tělo to nezvládlo a rána jak z děla. Pošťák se zarazil, zčervenal a okamžitě odešel. Bylo mi trapně, ale nemohla jsem to ovlivnit. Už nikdy si asi balíček domů poslat nenechám
vim, ze tobe do smichu nebylo, ale me si pobavila
![]()
@Anonymní píše:
Dobra diskuze
me dost nadyma pecivo. Pred tehotenstvim jsem ho nejedla, misto toho jsem jedla ruzne kase ze zdrave vyzivy. Prvni 4.mesice jsem ty kase ale nesnesla, a jedla pecivo a teda taky jsem byla uprdena. Ted jsem se vratila ke kasim a zas mnohem lepsi.
Mě prdy trápily hlavně první dva trimestry, to bylo něco, fakt jako bych měla nový baťovky
Teď ve třetím to docela ustalo, ale zase když už, tak pořádně
okolí holt musí být tolerantní
Možná že mi ale dost ulevilo Rennie, mám žáhu v jednom ohni, tak je zobu. Prostě dvě mouchy jednou ranou ![]()
Jak to tak čtu, mám se na co těšit, když mě to potká, věřím že je to hodně nepříjemné, ale některé příspěvky… mě proště.. pobavily, omlouvám se, však já si ten smích připomenu až budu v té situaci.. děvčata držte se, ať vám miminka pěkně rostou!! ![]()
Ahoj, jsem na tom stejně…prdím, smrdím a hlavně večer mám břicho jak balón (a to jsem teprve ve 12.tt.) a mám pocit, že mě nadýmá snad úplně všechno. Mám to tak už od začátku těhotenství a taky řídkou stolici, ale lepší než mít zácpu! Toto je moje první diskuze, do které se zapojuji a hned takové téma ![]()
Ahoj, omlouvam se, ale píšu raději anonymě, docela se stydím… Čekám svoje třetí dítě a nikdy jsem takové problémy neměla - obě jsem donosila bez problému, dokonce jsem i přenášela… Ale teď se už od 34. Týdne otvírám - taky při dvou dětech a prázdninách se fakt šetřit se nedá… Snažím se dodržovat klidový režim, ale mám obrovský problém s prujmy a hlavně prdy. To se fakt nedá! Hrozně zapáchají at jím lactobacily jak chci… Prosím neměli jste někdo takové problémy? Černé uhlí jíst nechci, protože se trochu bojím zácpy - nesmím tlačit kvuli hrozícímu předčasnému porodu… Díky!