Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hotové těsto na pizzu nechávám běžně v lednici i pár dnů a bez problémů. Tak myslím, že i uchystaná obložená pizza nebude problém. Bála bych se možná jen okorání surovin.
Já bych taky nechala obložení až těsně před pečením, suroviny by mohly okorat nebo rozmáčet těsto.
Btw. poraďte někdo rozpis na těsto, aby ho bylo jen na dva kusy prosím
Správná pizza má kynout v lednici aspoň těch 12 hodin ![]()
@7.straka Já dávám na jednu pizzu 100g mouky.
Těsto na pizzu nechávám kynout v ledničce vždycky, je to lepší, ale ozdobila bych ji až pak. Jakmile bude něco tekutějšího na tom těstě dýl, nebude to dobrý.
Těsto uválejte a zarolujte do fólie, obložte až před pečením. Těsto z 0,5kg mouky je na 5 kousků, takže si svůj recept uzpůsobte na 200g mouky.
Těsto připravit a hodit do lednice, toho bych se nebála, ale vyválela a zapracovala bych ho až před pečením (taky bych se bála, že se těsto solí, případně vodou z toho, co tam nahoru budeš dávat, rozmáčí, jedlé to bude, ale už to nebude ono).
Jinak já dělám těsto na dvě pizzy z kila mouky, takže teoreticky, kdybys chtěla třeba „čtvrtku pizzy“, tak nějakých 125-200 g mouky? A tomu přizpůsobit zbytek receptu?
@Fircon Testo nechavam bezne v lednici, ale rozvalim a oblozim az pred upecenim, jinak to vyzkousene nemam ![]()
Těsto po zpracování dej do naolejovaneho sáčku a oblož až před pečením. Těsto se v sáčku nepřilepí a pozvolna nakyne v lednici.
Tri hrnky mouky, tri lzice olivoveho oleje, sul a drozdi. Nechat vykynout aspon dvakrat.
V lednici klidne, lokalni retezec Wegmans prodava pizza testo hotovy z chladnicky. Na kupovany je dost dobry.
Já dělám těsto 250 ml vody, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky soli, 500 g pizza (nebo hladké) mouky a droždí. Je to na dva velké plechy. Připravím vždy před oslavou, dám obložené do lednice a pak jen šoupnu do trouby, nám vyzkoušeno, není rozdíl jestli ji obložíš až těsně před pečením. Dělám sýrovou a šunkovou nebo cuketovou.