pláče než usne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5846
30.5.06 19:08

Pafko - Dalísek dělá to samé, taky mi to dělá špatně to slyšet, ale když jsem ho párkrát zkoušela zvednout nebo hldit nebo zpívat, spíš se ještě vzteknul, tak ho nechávám a hlídám čas a opravdu tak do 2-5 min úplně vytuhne.

Je prostě unavený a neumí tak snadno přepnout na spánek.

A i když se špatně poslouchá, jak mimin pláče, přesně poznám, kdy je to z únavy a kdy se třeba přetočil a vystrčil si nohu mezi šprušlemi nebo spadl dudlík nebo něco takového. To tam jdu samozřejmě hned.

Nemyslím, že je to totéž jako nechat dítě vyřvat třeba hodinu téměř do bezvědomí.

Je fajn, že tvůj klouček usíná sám, asi to právě takhle potřebuje jako Dali; kamarádky syn zase neměl rád, když ho po probuzení hned tahali z postýlky - nedřív si potřeboval popovídat s hračkami a rozebrat se.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
30.5.06 20:29

Jája mi špatně usínal už od narození - nebo jsem to já špatně dělala … ale vždycky mi usnul na ruce. Seděla jsem u PC a písala s váma, a když zabral dala jsem ho do postýlky. Pak jsem si koupila gym. míč, takže teď hopsám s jájou na ruce a on usne. Jen se tak do půl hoďky vzbudí, a to jsem ho pak jakou dobu uhoupávala a uzpívávala v kolíbce. Teď jsem udělala fintu fň :) , když se vzbudí, jdu honem k němu, dám dudlík, lehnu si na kraj postele, přes žbrlinky mu dám ruku a dělám že spí. A usnul rychleji než když jsem houpala a zpívala. (asi se mu to moje skřehotání nelíbilo) Takže už můžu vyměnit kolíbku za postýlku. Ještě zbývá odnaučit hopsání ..... dvakrát jsem zkusila dát ho spát, po chvíli začal hulákat, tak jsem ho zklidnila, dala dudlík a šla pryč … jenže když jsem chodila už skoro půl hodiny, tak jsem to vzdala. Nemám na to nervy … snad se zadaří později … ještě ho unesu, tak mi hopsání s ním nevadí :wink:

Andělka

• Citovat
  • Upravit
3420
31.5.06 08:33

Ahojky,potřebuju jen zjistit jednu technickou věc tak musím něco písnout,k tématu nic nedodám,díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
31.5.06 09:09

Ahojka holčiny,
já bych nikdy mrně nenechala plakat (pokud nemám ruce od masa) a když pláče před usínáním, jsem s ním do té doby než usne ( i když nepláče). Mrně a takhle malé musí vědět, že má v mamince zastání kdykoliv. Pokud to zastání má, vyroste z něj vyrovnaný člověk. Můj chlapeček není rozmazlený, i když to s ním praktikuju od narození. Myslím, že ani nebude. Až bude větší tak to chce stanovit hranice a důsledně je dodržovat. Ale pokud máte uplakánka, musíte u něj pořád být. Taky jsem rezignovala na úklid, občas něco uvařím, jinak si celý den hraju s Vojtulínkem. Když spinká lecos stihnu a zbytek až je tatínek doma z práce.
A metodu tvrdě spící maminky používám taky, zabere to z 95 % případů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.06 09:21

já jsem taky ta matka hyena-:) Naše Baruš odmalička taky hodně plakala, byly to zpočátku opravdu nervy. Zhruba tři měsíce jsme s tím všichni tak nějak žili, pak jsme došli k závěru, že jí musíme alespon naučit usínat, abychom si na pár hodin s jistotou vydechli. Takže dodržujeme od začátku přesný rituál. Poté co jsme jí odnesli do postýlky vykoupanou, najedenou, přebalenou plakala. Navíc jsem se už několikrát dočetla, že večerní pláč před spaním je normální, dítě tak ventiluje vjemy, které posbírá přes den. Takže nechali jsme plakat. Nejdříve to trvalo cca 1/2hodiny, ale postupně se to zkracovalo a do 14 dnů bylo večerní usínání v pořádku.. Nastal ale jiný problém. U nás paradoxně dcera spala lépe v noci když jsem kojila, než když jsem přešla na UM (což bylo zhruba od 5.ho měsíce).. Byl to docela šok a mám opravdu pocit, že jsme si ji tak naučili. Při kojení se budila jednou max dvakrát, s UM třikrát i víckrát. Zpočátku s UM to bylo v pohodě, spala krásně 7 hodin v kuse, pak se ale párkrát vzbudila, trošku si knourla a my jsme hned vyskakovali a dostala bud mléko nebo vodu apod… a buzení v noci se rozjelo…Takže ted jsme opět ve fázi odnaučování. Odstěhovali jsme se s manželem z pokoje a spíme v obýváku. Budí se vždy ve stejnou dobu - kolem 1hodiny. Má ve 20hod. 200ml UM, takže hlady to být opravdu nemůže. Tři noci jí necháváme být, pláče asi tak 20minut, někdy dýl, převaluje se a pak usíná. Nekdy se vzbudí ještě jednou, někdy ne. A jí až v 5ráno a ne moc. Z toho je jasné, že jídlo jí naprosto nechybí. Takže. Já abych mohla fungovat a věnovat jí veškerou svoji pozornost a lásku přes den, musím se trochu vyspat, což znamenat alespon 4 hodiny a nepřipadat si druhý den jak zombie. Tak doufám, že i přes tuto naši metodu nás dcera do Domova důchodců nešoupne hned jak dovrší plnoletost, i když my s manželem v tom věku skoro opravdu budem-:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
31.5.06 11:03

Pafka - ak myslis, ze Gabik tym, ze krici, vlastne tvoju pozornost nechce (ale skor mu pri zaspavani vadi), tak asi nema zmysel mu ju nasilu nutit. Ak skutocne len parkrat zakrici a hned zaspi, tak by som to nechala tak. Este mi napadla jedna vec. U nas je najlepsia moznost zacat uspavat skor, nez je uplne vycerpany, inak je to fakt dost hrozne, ako krici a nemoze zaspat. Akurat musim vypozorovat, kedy je unaveny „tak akurat“ a uspat, to je vtedy uplne bez placu.

Stepik - fenyklovy caj je v podstate ok, (sackovy, nie granulovane) akurat tam je ten problem, ze mimi ma plne brusko caju, a mliecko sa mu tam uz nezmesti, tak moze byt hladne. Lepsie je, ak ty cez den budes pit tak liter toho caju, mimi to na prdiky pomoze uplne rovnako. Este doporucujem tak dvakrat denne prezuvat za lyzicku kminu, to je tiez super na brusko. Ak kojis podla potreby malej, tak smadna nebude.

Este raz k tomu nechavaniu plakat. Aj mne mimi place a nemozem ist hned k nemu (som na zachode,…), rozhodne som ale proti tomu, nechavat niekolko mesacne dieta schvalne vyplakat, „aby si nezvykalo“. Dietatu je vasa pritomnost prijemna a potrebuje ju, stale nechapem, preco dietatu odopierat veci len preto, ze mu su prijemne. Bramburek, vasa Barus je este prilis mala, aby spala bez prerusenia celu noc. Niektore deti v jej veku spia, ine nie. Mozno len potrebuje pohladenie, tvoje teplo. Akurat vcera mi priniesol manzel vystrizok z novin o tom, ze pre dieta je najvhodnejsie spat v posteli s rodicmi az do 5! rokov…

Gabika

• Citovat
  • Upravit
307
1.7.06 21:13

vecerni plac

ahoj holky,

moje sestra, ma 2 mesicni holcicku, ktera taky vecer spatne usina, place pred spanim alespon dve hodiny...... Davaji ji kapky proti boleni briska, zkouseji vsechno mozne, ale usne vzdycky s hroznym placem.
Sestra jenom koji - holcicka dobre prospiva, ma uz pres pet kilo, ale napadlo me, zda mala jeste nema vecer hlad, zda prece jenom jsou prsa po celodennim kojeni hodne vyprazdnena (miminko chce pres den velmi casto kojit)?! Zda by nepomohlo ji vecer dokrmit odstrikanym/umelym mlekem!?
Nemate s tim nektera zkusenost? Dlouho jsem premyslela nad tim, proc muze vecer tak plakat, ale hlad mi pripada jako asi hlavni problem.
Prosim poradte. Dekuji Kajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
1.7.06 21:43

o

:roll: posouvaaaaam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
1.7.06 21:44

Ahojky…My doma jsme řvaní kolem spánku už vyřešili.3dny jsem ho nechávala řvát ale mě i manžílkovi ho nás bylo líto..Tak uspávám v posteli..A nevadí mi to,protože si to mateřství chci naposled vychutnat a vlastně po 14letech mám poslední mími..tak ať ..Mě i Joníkovi to vyhovuje..Já nejsem napruděná,že se vzteká.Pak nemám nic z večera.Takhle ho uspím u mě.Je to pěkný,když se semnou mazlí a pokládá si hlavinku na bříško a cítí mě a pak krásně usne,bez nervů.. :cry: Tak uspávání zdar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
1.7.06 21:45

Kajka22

posílám Ti SZ.

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.7.06 08:41

Připojuji se do této diskuze, protože už jsem fakt bezradná.Jak to tady čtu, tak každé z vás už něco zabírá. Já už toho taky vyzkoušela dost, ale zatím nezabírá nic.Máme 7 týdenní holčičku a ta má problém se spaním obecně - nespí moc přes den a v noci, když usne, tak se po 2 hodinách budí na jídlo. To bych ještě celkem přežila, ale důležité je to " když usne". To je totiž obrovský problém - poslední dobou uspávám tak od 18 hodin do půlnoci i déle. Není problém ji pochovat a uspat na rukách (na to dobře funguje metoda podle knížky „Nejšťastnější miminko v okolí“), ale když už si myslím, že fakt hluboce spí, tak se ji pokusím dát do postýlky nebo si s ní lehnout do velké postele a ona je do 5 minut vzhůru a chce opět chovat. Tak to jde třeba 30× za sebou.Jsem z toho už fakt vyčerpaná.Protože i když usne okolo půlnoci, tak se budí kolem 5 ( a mezitím tak 2× - 3× na jídlo) a chce znovu chovat. Přes den si taky nedopočinu, protože to malá také téměř nespí.Mám pocit, že jestli to co nejdřív nějak nevyřešíme, tak zkolabuju. Má někdo z vás podobnou zkušenost? Můžeme mi někdo poradit?Dík Evropanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
8.7.06 13:59

Ahoj Evropanko,

skus si kupit satku a nechat ju spat tam (moj mladsi tam vydrzi spat aj 2-3 hodiny, ak ho ale dam do postielky alebo kocika, do 15 minut sa zobudi) a vecer by som skusila si proste lahnut s nou a nechat ju aj pri mne spat celu noc.

Drzim palce, vydrz, ono to prejde.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
7
27.11.19 13:26

Pomohlo usinani v mekkem

Milé dámy, náš syn má teď skoro 5 měsíců. Když měl pár týdnů, velice špatně spal. Budil se, spal krátce, byl nervózní přes den. Nám myslím hodně pomohla rada z knizky od paní kiedroňove a to spanek v mekkem. Do postýlky jsem mu na půl složila peřinku, mekouckou jakoby péřovou. Spánek se hodně zlepšil, prodloužil, syn se zklidnil. Navyknul jsi spát hodinu dopoledne a 3 hod. odpoledne. Průměrně Samozřejmě, mění se to. Teď jsem zde kvůli tomu, že mi přestává usínát dopoledne. Tak díky za vaší diskuzi ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.11.19 13:30

@ondrejo No to je přece normální, že se denní spánek zkracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
27.11.19 20:30

Přemýšlím na co se ptáš? No dítě roste, bude přes den spát méně a méně, ale to je snad jasné, ne. Vždyť se musí někdy rozvíjet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí