pláče než usne

86
30.5.06 17:27

pláče než usne

Chtěla bych se zeptat jestli máte některá podobnou zkušenost: Gábík někdy před spaním začne plakat-jakoby se bránil spánku. Děje se to hlavně přes den, když na něm vidím únavu a dám ho do postýlky, začne plakat a pak najednou mezi dvěma vzlyky spí… Nevím co s tím, tak ho tak nechávám i když mi ho je líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
264
30.5.06 17:40

Pafko, sama mimčo nemám, ale mám jednu neteř a tři synovce, takže zkušenosti nějaké jsou. Moje ségra má teď tak 4měsíční mimčo a věř, že děláš dobře, když ho tam necháš. Ony už jsou to totiž potvůrky a zkoušejí to - u mámy v náruči je totiž přece líp, než v nějaké posteli. Kdybys ho vytáhla ven, tak za chvíli neděláš nic jiného, než že ho taháš a chováš. Určitě ho v té postýlce nechávej, kór když za chvíli usne.

My byly u ségry nedávno na návštěvě a když jsme ho dali spát, tak řval tak, že se opravdu vztekal, ač to prý normálně nedělá. Taky prý brečí, ale pak usne. Ale teď se opravdu vztekal - už je to hlava chytrá a moc dobře ví, že to není obyčejný den, že je tam návštěva - a nedej bože, aby mu něco uteklo. Ale nakonec taky usnul. Důležité je jim nepodlehnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
30.5.06 17:41

Tak mi máme doma to samý a hlavně večer, strašně se vzteká a nechce spát, i když vidím, že je unavenej, večer usíná třeba až o 10 a od 8 je rpotivnej. Dáváš ho spinkat jen do postýlky? Nebo přes den třeba do velké postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
30.5.06 17:47

Hannah:I když jsem ho zkoušela brát do náruče a konejšit vyšlo to nastejno.
Popilio:Dávám ho do jeho postýlky, kterou mám ale hned vedle sebe. Večer mi usne prakticky pokaždé u kojení- to teda kojím dlouho a k ránu si ho většinou vezmeme do postele. Dělá to spíš přes den… Připadám si jak macecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
30.5.06 17:50

Pafko, macecha určitě nejsi - chováš se jako zkušená matka. On tě jen testuje. Když ho vezmeš do náruče, tak bude brečet taky, protože je prostě unavenej. Musí se uspat sám.

Mám jednu kamarádku, která dítě pořád z postýlky brala a teď je hodně rozmazlené - pořád si vynucuje pozornost, fakt děs! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
30.5.06 17:53

A nepláče přes den, že vedle něj nejsi? Nám malej nechce usnout večer, ale asi to bylo, že přes den spal ve velké posteli a ráno, když taťka odešel tak taky, takže se mu asi v postýlce být nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
30.5.06 17:56

No, mně je jasný že se musí uspat sám. Přesto mi to vrtá hlavou, proč to dělá?? A taky to není vůbec příjemný poslouchat ho. Pořád mám nutkání ho pochovat i když vím, že by přestal jen na chvíli a pak by byl jen víc mrzutý… Bylo by fajn, kdyby na to existovala nějaká finta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
30.5.06 18:00

Ahoj,

tak jestli existuje nějaká finta, taky bych jí potřebovala. Nikolka takhle usíná když je hodně unavená, připadá mi, že chce spát, ale nemůže pořádně zabrat, mrská sebou a vzteká se…
Ach jo.. ale myslím, že s tím nic udělat nejde.. nechávám jí ležet, maximálně přisednu, chvíli jí hladím, aby se zklidnila, když jí vypadne dudlík, tak jí ho vrátím..

Jarka a Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
30.5.06 18:05

Popilio, někdy má dny, že ho musím tahat skoro i na záchod (to ho teda holt nechávám tu chvilku řvát- ale spěchám!), není to žádná bžunda- má už skoro 10 kilo, ale teď už se čím dál víc umí na chvíli zabavit sám. Má kolem sebe v postýlce rozložené hračky a už je umí brát do ruky. Většinou se ale motám někde kolem něj a co chvíli na něj juknu a povídám mu, nebo zpívám. Máme maličký byt-což je v tomto případě výhoda- ví, že jsem nablízku. A navíc po dohodě s Taťuldou kašlu na nějaké vyvařování a gruntování a radši si s mrńouskem hraju. Takže kromě toho usínání vlastně skoro vůbec nepláče. Je to záhul, ale příjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
30.5.06 18:06

Holčiny, mě se to radí, když nemám zkušenost - já vím. Ale zkušenosti generadí před námi velí - nebrat z postýlky, jinak si je rozmazlíte :)

Takže určitě děláte dobře.

Až budu mít vlastní, tak se vás pak budu ptát na radu já - až mi bude řvát v postýlce a já z toho budu zoufalá :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
30.5.06 18:16

hannah - ked nemas vlastne ditko, tak radsej nerad, zvlast rady typu: nechat ju vyvztekat, potvoru :evil:

Ja mam tiez dieta, ktore, ked je najviac unavene, tak najviac krici, ale nechat ho sameho vykricat, to som teda este neurobila. Ked je dietatu najlepsie s matkou, tak preco, preboha, mu to schvalne odopierat? Dieta patri k matke a ked ho nechces nosit na rukach, kup si satku. Kedy konecne ludia pochopia, ze „studeny odchov“ (myslim citovo studeny) neprida matke ani dietatu? To sa potom divime, ake mame plne domovy dochodcov… :(

Pafka - u nas pomaha, ked si lahnem s nim, alebo ma rad hojdanie na balone, alebo dost pomaha, ked ho hladim po cele smerom dole az k nosu. Trpezlivost, to prejde. :)

Gabika

• Citovat
  • Upravit
86
30.5.06 18:22

Tady jsem právě Gábiko snaším Gábíkem v rozpacích- nechci ho nechávat vyplakat ( on teda spíš tak desetkrát zakřičí), ale když ho vezmu do náruče tak ho jakoby z toho usínání úplně vytrhnu a on je pak ještě víc unavený a mrzutý a pak pláče opravdu ostošest. Prostě je to ještě horší. Někdy mi připadá, že mi chce jako naznačit, že ať si nemyslím, že by On chtěl spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
30.5.06 18:26

Promiń , nedočetla jsem tvůj příspěvek až k té poznámce pro mně. Zatím všechny moje pokusy ho nějak uspávat-hlazení, zpívání, povídání skončili v 99% tím, že začal spíš zuřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
30.5.06 18:50

Ahoj
připadá mi, ž jsou všechny mimuši stejné. Naše holčička je to samý, u kojení usne ,ale jen co se položí do postýlky, nastane strašný řev.Doslova se ubrečí ke spánku a pak spí i 8 hodin.

Ale chci se zeptat na něco jiného. Teď tak 4 dny nás budí hrozný brekot, ale malá spí.Dneska ráno strašně brečela ze spaní, už jsem byla bezradná, nemohla jsem jí vzbudit.Brečela ze spaní takovým způsobem, že to rvalo srdce.
Je to normální?
Připadá mi, že nás trápí břicho, tak jsem jí na:,–(ila fenyklový čajík.Je nám 12 týdnů-nedělám něco špatně?Kojim, ale připadá mi, že jak teď doma topíme, tak že má i tak trošku žízeň. To co jím, si hlídám, ale malá se stejně kroutí.Nemůže jí ten fenykl ublížit? ( řídím se tím, že dřív se trochu čajíku dětem dávalo, teď jsou dr. razantně proti.....)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
30.5.06 18:51

Ahojky, my máme to samé . Já nechávám v postýlce i když pláče, hlavně nezvedám a uplatňuji tkzv. metodu kontrolování, chodím utěšovat po 3,5,10 min. a ona tak do 15 minut sama usne. Vždy přijdu k postýlce, pohladím po tvářičce a mluvím na ní. I když brečí dál, odejdu. Podle mě to není nijak citové týrání dítěte. Jsem přesvědčená, že nezvedat se opravdu vyplatí. Mimi by se postupně mělo naučit samo usínat a jestli mu i přes den dáváme hodně lásky a něhy tak večer je to jenom o zvyku.
My máme spíš problém, že Berča se při usínání hrozně převaluje a většinou usne na bříšku, takže musíme opatrně obracet na záda.Ale většinou, když se v noci probudí a brečí na kojení, je prostě na bříšku, bojím se stále syndromu náhlého úmrtí i přes to, že máme NANNY chůvičku, dítě by mělo spát na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí