Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevíte kolik se nejméně může za týden příbít při plném kojení? Řeším se sestřenkou dilema. Máme stejně staré holčičky, o den od sebe. Mě při kontrole teď na 4 měsících přibila 400g za týden a doktorce to vyhovovalo a oni když přibily 100g za týden tak jim doktorka řekla že je to málo a že je riziko poškození mozku dítěte nedostatečnou výživou…
Jaké máte zkušenosti? Díky za všechno.....
v chytré knížce píšou,že v tomto období přibírá dítě od 110g-220g v průměru.to byla zase nějaká chytrá doktorka.....dítě taky může přibírat ve skocích,takže bych tomu vůbec nadávala takovou váhu.třeba i vyrostla.a jestli je malá o.k. a nebrečí hlady,tak bych se tim nezabývala.
Já si taky myslím,že 100 g je v pohodě,děti přibývají ve skocích.Mně obě holky kolem 4 m přibraly jen necelých 100 g týdně a vlastně to tak bylo i dál a že by strádaly,to ani náhodou.Všechny děti nemůžou být cvalíci,no ne?
My máme naštěstí tolerantního pediatra,takže byl spokojený.
To asi fakt záleží na doktorovi jak moc kouká do tabulek. Naše malá v prvních týdnech přibývala 300g týdně a doktorka říkala, že je to v pořádku, že ještě toleruje dolní hranici přibližně kolem 100g. Ve čtyřech měsích jsme šli podstatně dolů, přibližně okolo 70g týdně a doktorka říkala, že dítě vypadá zdravě a spokojeně, má faldíky, tak to neřešila. od té doby přibývá pořád pomalu, doktorka to nekomentuje, jen si pro sebe zamumlá, že je to podle tabulky pod dolní hranicí.Takže asi váha není to nejdůležitější. Jde přece o spokojenost miminka. Hlavu bych si s tím nelámala.
Adka
Souhlasím s holkama, doktoři skoro šílí, když jim něco nepasuje do tabulek, ale pokud mimi nepláče hlady, tak bych byla v klidu. Každé dítě je jiné. Takže tak. Natálka se taky vymyká tabulkám v některých věcech, ale nepláče mi, je to spokojené mimi a proto si s tím, kdy začne držet hlavičku, nebo jestli mi přibírá každý týden stejně, nedělám hlavu
Mam dve holky, obe kojene - a muzu ti rict, ze ac mely stejnou porodni vahu tak na pul roce se lisily skoro o dve kila…
Ada je otesanek a pribyvala primo ukazkove, Pepi je celkem strizlik a mela mesice, kdy nabrala jen 250 g…
Jen pro srovnani
Ada porodni vaha 4400g na pul roce necelych 9 kg
Pepi porodni vaha 4500 g a na pul roce necelych 7 kg
Obe krasne, zdrave, sikovne - jen maji proste jinou telesnou svabu - a to maji stejne geny, stejnou matku, stejne mleko ![]()
Takze to neres, pokud dite pribyva - byt pomalu, pokud kaka, cura a pokud je spokojene, nevidim jediny duvod pro paniku…
L.
Já jsem pila Gravimilk edit adminem: reklama Je plný vitaminů a hezky se po něm tvoří mlíko. Chuťově je výborný.
Taky ho teď piju a je opravdu dobrý. Taky mám pocit, že se po něm víc tvoří mlíko.