Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
já jsem 6 týdnů po porodu dostala měsíčky
, no kdo umí, ten umí. Někdo má holt pokoj na dlouho, někdo ne. ![]()
Vypozorovala jsem a i dr. mi to potvrdila, že vždy když jsem „měla své dny“ dělal drobek scény, řval, pil, nepil,… Je to prý proto, že mlíčko je v té době hořké, má jinou chuť a mimču nechutná. Trvalo to vždy pár dnů - těsně před a na zač. cyklu. Pak byl zase klid.
Jitka
anonymní-no ona taky nic moc nepřibýrá, ale doktorka že říkala, že to ještě jde. Že vypadá dobře na holku. Není teda tlustá ale faldíky na nožičkách nějaký jsou. No nevím, jestli mě bude takto nervovat tak to asi dlouho nevydžím. Myslím, že se mi také mléko spouští hůř, ale jen přes den, v noci je klid. No uvidíme…
Jedna moje holcicka (z dvojcat) to taky mela. Taky si myslim, ze je to prdikama a hltanim. Nic nepomohlo jen vydrzet odeslo to s kolikama.
pa sun a holky
Mně se to stalo, když byly synovi 4 měsíce. Prvni 2, 3 minutky pil v pohodě a pak se začal vztěkat a když jsem mu dala z druheho, tak byl zas na chvíli v pohodě. A v noci pil v pohodě. Ale zase se mi častěji budil. Tak jsem zašla za doktorkou a ta mi řekla, že mám málo mléka, že mám kojit častěji i po 1,5 hod a z obou, abych podpořila tvorbu mléka. Což jsem udělala, ale vůbec to nepomohlo. Takže jsme nakonec přešli na umělou výživu. Osobně si ale myslim, že to byla moje vina. Začala jsem dávat malému čaj z lahve. Takže si myslim, že prostě zlenivěl. U druhého dítěte takovou chybu už neudělám. Jitomila
Holky,
tohle moc dobře znám
,dělaly mi to obě dvě potvůrky.
Obě s tím začly,když měly asi 14 dnů,takže jasná kolika.Kroucení,pouštění,pláč…Někdy to bylo lepší,jindy horší.Starší holčičku jsem kojila 4 m,od 3 m byla přikrmovaná,pže málo přibírala,jak špatně pila.
Mladší dceru pořád kojím,ustála jsem to,ale věřte,že jsem s tím chtěla už tisíckrát seknout.Má to vlastně dodnes,někdy se přisaje a pije a pije,někdy u toho dělá blbiny,kojím zá:,–(ně vleže.V noci samozřejmě pije dobře,naštěstí už jen jednou.Kolem 4 m jsme zažily i bojkot kojení,to bylo hodně o nerv,trvalo to asi 14 dní.
Mně se osvědčilo dávat pít často,napila se totiž míň,takže jsem až do 5 m kojila přes den po 2 h,jinak by asi nepřibrala.
A když zlobí s kojením přes den,zkusit nakojit častěji v noci.
Přeju pevné nervy ![]()
Pokud ditko najednou odmita jeden prs, muze to byt prave zpusobeno tim, ze mlicko se hned nespusti a ditko se navzteka a pak si to dobre pamatuje, az to prso proste nechce vubec.
To by take nas pripad - slo o prave prso - uz jen kdyz jsem ji zacala pokladat na pravou ruku, uz se zacala vztekat , poodhalit prso jsem se vubec neodvazila
.
Nez se zase dostalo vse do vyjetych koleji, trvalo to cely mesic, tisickrat jsem to chtela vzdat, ale vedela jsem , ze to jednou prestane a uz dopredu jsem byla lina a proti chystani UM.
Prave prso jsem vzdy nabidla jako prvni- /pres den, ale to stejne odmitala nebo si jen lokla a zacala se vztekat, tak jsem presla na leve/- v noci jsem za:,–(ne nabizela pouze prave a tak na 80% nedelala problemy.
Abych neztratila v pravem mlicko, tak v pripadech, ze se napila malo nebo vubec, jsem po kojo odstrikavala - nevadi, pokud je v jednom prsu mlicka mene /vetsinou to tak i byva/, dulezite je, aby se porad nejake tvorilo.
Na Laktacni lize mi rikali, ze teoreticky, kdyby mimco nazor nezmenilo, se da krasne kojit i jen z jednoho prsu.
Opravdu je skoda zacinat s UM, pokud nejake mlicko stale tece.
Mozna vas to bude stat spoustu energie, sil a taky slz, ale stoji to za to
.
Me osobne se kojeni libi cim dal vice .......je to zdrave pro mimi a hlavne nestoji to ani korunu, coz je taky silna motivace, ne?
Ja byt vami , tak to stale zkousim, peclive kontroluji pocet pomocenych plinek /je-li jich dost, pak se nemusite strachovat, ze mimi nepribira/ a snad bych se i domluvila s detskou dr. , jestli muzete zpocatku treba 1× tydne prijit na prevazeni, to vam hodne pomuze. Nemusi pribirat hodne, dulezite je, aby neubiralo na vaze.
HODNE STESTI!!
Lucys
nebojíte se že vám nebude přibírat?Malá mi ve 2 měsících toto také dělala.Vztekala se a nechtěla pít.Já jsem chtěla kojit tak jsem se snažila přikládat dál.Pak jsem zjistila že to dělá proto že trvá dlouho než se mlíko spustí.Podle rad jak ho zpustit se mi to ale nevedlo.Nakonec jeden den jedla tak po 5 až 8 hod a potom vůbec a usla.Jeli jsme do špitálu.Tam ji zvážili a zjistila jsem že váží ještě o něco málo než před měsícem.Bylo to depresivní.Tak jsem přešla na hypoalerg. mléko.Ještě jsem odstřikávala ale do týdne bylo mléko pryč.Přeji ať máte víc štěstí než já.