Pláče ze spaní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3259
29.5.12 21:29

Pláče ze spaní

Ahoj, nemáte s tím některá zkušenost? čím by to mohlo být? zuby?

Malé je 10m, spí sama v pokojíku už asi měsíc, usíná bez problému, kolem 20.00 dám do postýlky a hned spí. většinou spala tak do 7hod, bez buzení.
Jenže poslední dva dny mě v noci vzbudí jak pláče nebo si kňourá, povídá. Když otevřu dveře do pokojíku, tak leží až se k ní nahnu abych ji dala dudlík, tak se probudí. ale lehne si dál. Odejdu s pokojíku zavřu dveře a ona začne příšerně řvát. Musím si ji vzít, aby se uklidnila, ale jakmile ji chci dát do postýlky tak se mě křečovitě chytne a když ji tam dám, tak furt řve. Tohle se stalo včera ve 3hodiny a dnes v 1 hodinu, nemůžu ji nechat vyřvat kvůli sousedům,takhle pozdě ne, bydlíme v bytovce. Takže spí se mnou aby byl klid. nevím čím to může být. Je možný že tak neklidně spí, že ji rostou zuby? má jich už 5 a nikdy s nimi nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
29.5.12 21:31

Dcera měla taky takové období.Buď zakňourala ze spaní.To jsem počkala, pokud bude pokračovat, pokud bylo ticho ani jsem tam nešla.Nebo chtěla napít.Potom měla takové lekavé období, kdy se budila hysterickým řevem jakoby se něčeho lekla.Někde jsem četla, že se dětem jakoby zdají sny, když mají třeba nové zážitky a tak.Samo se to po chvilce uklidnilo.

• Citovat
  • Upravit
1228
29.5.12 21:34

Tak tam zkus nechodit. Počkej 5 -10 MIN.Moje bude mít 9 měs., taky spí sama v pokojíku asi měsíc, taky spí celou noc. Občas taky takhle kňourá (ale chvilku, hned zas usne)…prostě se jí buď něco zazdálo nebo něco zabolelo, ale věřím, že když spala do teď do rána, tak se dokáže uklidnit i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
29.5.12 21:38

Ahoj, znám to. Taky mi to malá občas dělá. Někdy mi to opravdu připadá tak, že se jí zdál sen. Když na ní promluvím, otevře oči a jakoby se lekne a pak se rychle uklidní a zase usne. Někdy se to opakuje, někdy ne. Občas začne šíleně řvát, má zavřené oči i když jí vezmu do náruče a mluvím na ní a je k neutišení. Tohle zase připisuju spíš bříšku, protože když jí dám mlíčko a espumisan na prdíky, tak klidně usne. Zoubky zatím nemá žádné (7 měs).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
29.5.12 21:39

no já právě taky čekám, až je to delší dobu, tak tam jdu. je možný že se lekne mě (já bych se sama sebe taky lekla, vidět se takhle v noci hihi) mi teďka chodíme furt na písek a jsme tam třeba půl dne a ona celou tu dobu nespí, nechce, je možný, že je třeba tak přetažená. možná melu blbosti, ale u mě to tak funguje, když jsem hodně unavená a nebo jsem byla dlouho na slunku, tak v noci vyvádím psí kusy. :) no doufám, že to přejde dost rychle. já se potřebuji vypsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
29.5.12 21:40

dneska mám v plánu, pokud se to bude opakovat, tak tam nejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aliceh82
29.5.12 22:05

taky v tom období plakala.. sice spala v jedné místnosti, ale úplně stejné co píšeš… došlo to tak daleko, že jsme museli všude rozsvítit úplně ji probrat a znovu uspat. šíleně plakala, řekla bych, že to začaly sny, za čas se to uklidnilo:-) Každopádně nejsem příznivcem nechat vyřvat… (usíná sama dobrou noc, zavřu dveře a jdu, jen ať to nebereš tak, že jsme taková ta maminka co hodinu leží s dítětem a uspává) jen zastávám heslo, když dítě pláče má nějaký důvod a maminky musí pomoct))) já radím uklidnit a dát znovu spinkat

• Citovat
  • Upravit
3259
29.5.12 22:15

ona mě právě už do postýlky nechce. křečovitě se mě drží a když ji tam dám, tak hystericky řve. I kdyby ji jen uspala v posteli a jakmile by byla v kóma, a chtěla ji předělat do postýlky, tak by byla hned vzhůru a vše by začlo nanovo. to je jako kdyby se ji něco hnusnýho zdálo a ona si to spojuje s postýlkou a bojí se ji.

kdyby mě řvala v 8 večer, tak ji tak těch 10 minut nechám vyřvat, aby se unavila a usnula (delší dobu to přítel nevydrží :) ), ale v noci na to fakt nemám, sama chci spát a sousedi mají hned vedle děcáku ložnic a máme strašně tenký zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.5.12 22:21

Dcera ma ted tohle taky, ale rovnou nastartuje do pekneho revu, nekdy se az leknu. Je ji 20 mesicu a obcas se nam to stavalo i driv, ale spis vyjimecne, ted je to nejak casto :-(

zatim mam jako vinika zuby a zizen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
29.5.12 22:26

@Žanysek No nevím,může mít separační úzkost,já bych ji nenechávala vyřvat.A taky ty zuby :think: Prostě bych se raději méně vyspala,na úkor spokojenosti mého dítěte.

Ale ber to s nadhledem,já jsem jedna z matek,které dítě prostě plakat nenechají,a raději ho vezmou k sobě do postele aby cítilo bezpečí a jistotu.

• Citovat
  • Upravit
365
29.5.12 23:42

Tak to já jsem taky taková a nenechám malého plakat :) Máme rok a pul a všehovšudy spinkal dvě noce,jinak se pořád budí na mlíčko,někdy 2X,někdy 4X za noc.Vím,že to chce trpělivost,to přejde a taky se dočkám kdy bude spávat celou noc :potlesk: Psala jsi,že malá přez den nespí,nemuže to být aj tím?bud trpělivá,to přejde a bude ti zase pěkně spinkat :) držím pěstě at je to brzičko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
29.5.12 23:55

Ještě jen ti něco nakopčila :think:

Vztah dítěte k ostatním lidem se vyvíjí zhruba následujícím způsobem:

Prvních 6 měsíců – dítě nerozlišuje mezi lidmi, kteří o ně pečují. Nechá se uklidnit každou osobou, která se chová láskyplně. V tomto období prožívají separační úzkost spíše rodiče.

6 až 12 měsíců – dítě si vytváří specifický citový vztah k jedné osobě, která o něj nejčastěji pečuje, a cítí se v bezpečí pouze, pokud je tato osoba nablízku. V ranném věku děti ještě nerozumí času a prostoru a tak, když maminka odejde na chvíli do vedlejší místnosti, připadá jim, že zmizela navždy. Pláč se stává osvědčeným prostředkem pro přivolání maminky zpět.

1 až 2 roky – dítě se učí samostatnosti, separační úzkost se projevuje především strachem z neznámých lidí a neznámého prostředí. Zatímco dříve dítě odpovídalo cizím lidem na jejich úsměv svým úsměvem, nyní je stydlivé, mlčí, schovává se za maminku nebo se dožaduje nošení.

• Citovat
  • Upravit
3476
30.5.12 00:14

Může to být i tím, že je přetažená. Mě to malej taky udělal. Celý den nespal a byl pořád venku v pohybu, noc byla hrozná. Pořád se kroutil a poplakával. Když přes den spí, tak je to bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
30.5.12 07:10

tak dneska byla noc bez problemu,a to spala vyjimecne 2 hodiny pres den.nikdy me pres den tak dlouho nechtela spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
30.5.12 12:04

žanysku to je bezva,asi byla beruška přetažená a měla divoké sny :( tak at se vám dál dobře spinká :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí