Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Potřebovala bych poradit a tak trochu uklidnit.
Byla jsem poslední placebo tabletu chráněná? ( mám antikoncepci Drovelis, 24 aktivních tablet + 4 placebo ) bylo to moje 1. platíčko. Příbalák jsem četla, ale nikde nepíšou jestli jsem při placebu chráněná a už vůbec ne při prvním platíčku.Omlouvám se ale jsem mladá, bojím se. Na internetu jsem samozřejmě taky hledala ale někdo píše že jsem chráněná nebyla někdo že byla.
Ano jsi chráněna od prvního dne pokud jsi ji začala brát v první den menstruace. 24h denně 7 dní v týdnu 365 dní v roce. Letos dokonce 366 ![]()
@JancaS84 děkuji ![]()
Vyděsilo mě to že pár lidí psalo že při prvním platíčku při placebu chráněná nejsem
@Anonymní píše:
@JancaS84 děkuji
Vyděsilo mě to že pár lidí psalo že při prvním platíčku při placebu chráněná nejsem
Proč bys neměla být? K čemu by ta HA potom byla?
@Anonymní píše:
Byla jsem poslední placebo tabletu chráněná? ( mám antikoncepci Drovelis, 24 aktivních tablet + 4 placebo ) …
Pokud bys polykala jen placebo, pak samozřejmě chráněná NEJSI. Placebo je tableta (nebo jakýkoliv přípravek) bez obsahu účinné látky.
@Tala20 píše:
Pokud bys polykala jen placebo, pak samozřejmě chráněná NEJSI. Placebo je tableta (nebo jakýkoliv přípravek) bez obsahu účinné látky.
Vždyť to píše, v té antikoncepci jsou poslední 4 tablety bez účinné látky. A ji šlo právě o ty 4 dny.
Takže nemáš pravdu, samozřejmě že je chráněná.
@Tala20 píše:
Samozřejmě, že nějakou dobu bere jen placebo tablety, tak totiž antikoncepce funguje.
@Tala20 píše:
Já se divím, že vy chlapi lezete do diskuzí, kde vůbec nevíte o co go a ještě tak suverénně.
Zakladatelko, pokud bereš antikoncepci jak máš (pravidelně, v plusmínus stejný čas), tak jsi v dobu, kdy bereš ty placebo tablety, chráněná.
@Dahlia0409 já jsem věděla že i při placebu chráněná jsem ale na pár stránkách jsem se dočetla že při prvním platu ještě ne, že ty hormony nejsou v těle dost dlouhou dobu a ještě při placebo pauze nefungují. Chtěla jsem se zeptat někoho se zkušenostmi
@Majda803 píše:
@Dahlia0409 já jsem věděla že i při placebu chráněná jsem ale na pár stránkách jsem se dočetla že při prvním platu ještě ne, že ty hormony nejsou v těle dost dlouhou dobu a ještě při placebo pauze nefungují. Chtěla jsem se zeptat někoho se zkušenostmi
Píše se, že pro sichr se máš chránit první týden i jinak. Takže druhý týden už chráněna jsi v každém případě - když to bereš jak máš
@Parninas tabletu beru každý den přesně na čas ( max se opozdím o 5 minut) takže by to mělo být v pořádku
@Anonymní píše:
Omlouvám se ale jsem mladá, bojím se. Na internetu jsem samozřejmě taky hledala ale někdo píše že jsem chráněná nebyla někdo že byla.
Pokud jsi tedy tak nezkušená a bojíš se, tak možná by bylo vhodnější zpočátku neprovozovat nechráněný sex a začít s tím až při druhém platíčku… Protože - se bojíš, ale stejně do toho jdeš?
Potřebovala bych poradit a tak trochu uklidnit.
Byla jsem poslední placebo tabletu chráněná? ( mám antikoncepci Drovelis, 24 aktivních tablet + 4 placebo ) bylo to moje 1. platíčko. Příbalák jsem četla, ale nikde nepíšou jestli jsem při placebu chráněná a už vůbec ne při prvním platíčku.
Omlouvám se ale jsem mladá, bojím se. Na internetu jsem samozřejmě taky hledala ale někdo píše že jsem chráněná nebyla někdo že byla.