Pláčem už od porodnice

7
19.7.21 14:16

Pláčem už od porodnice

Dobrý den, mám měsíční miminko a od narození pořád pláče, už v porodnici dokázala plakát celé dny i noci, doma to samé. neni to pravidelné, např. vcera začala o půl 7 ráno a skončila opul noci. V noci docela spí. Pláče i v kočárku, v náručí, v autě, ve vodě, v náručí, v šátku, v zavinocacce, zkrátka všude. Zjistila jsem, že má bolesti bříška, masirujem, máme kapičky Bio Gaia a baby calm- nezabíraji. Espumisan jsme dávali a taky jsme nepoznali změnu. Cvičíme s nožkami, nahrivame bříško, skákáme na míči celé dny a to se někdy uklidní ale jakmile jde do postýlky tak pláče, už si nevím rady, s Dr jsem řešila, prý to je kolika, která odezní. Setkali jste se s tím někdo? P. s. rektální rourku jsem začala nedávno používat, vykaka se, ale stejně pořád pláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37256
19.7.21 14:19

Kojis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.7.21 14:20

A jaký jsi měla porod a těhotenství obecně?? Možná je to spíš na nějakou terapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.21 14:24

Ahoj, mě malinká takto plakala taky až jsme ve 3.tydnech skončili na jipce, protože malinká byla dehydratovana ale to už měla horečku. Celou dobu jsem doktorce říkala, že má malá asi hlad, ale pořád jen kojte kojte a až na fakultní nemocnici, kde jsme pak s malou ležela přišly na to, že nemám mliko ale jen jakoby vodu. Dostávala příkrmy UM a vše pak bylo postupně už dobrý. Zkuste jestli má dost výživy, ale jen moje zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
19.7.21 14:24

Davej ji spat na brisko. Ja si s prdama u deti uzila..pomahalo pri kojeni vsede podsadit zadek a dite navalit briskem na sebe co nejvic, aby se vubec napilo poradne..jinak byla kroucecka a rev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.7.21 14:38

@JancaS84 ano kojim, nic nadymaveho nejim, malá saje pěkně i v porodnici chvalili. Některý dny jsem se bála i jíst, tak jsme byla jen na vyvarech, mléka mám dost, malá přibírá až moc, podle Dr. se přepíji. Zapomněla jsem dodat, že pláče i u kojení. Chvíli pije a pak začne řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.7.21 14:39

@Tarjei když už mi malá usne přes den, což je fakt zázrak tak jen na bříšku. Jinak ani nespí. V noci taky pouze na bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.7.21 14:40

@P4ja těhotenství pohoda, žádné nevolnosti ani jsem nevěděla, že jsem těhotná nebýt bříška :D a porod nevím, 16 hodin, šňůra kolem krku na 2× a lezla záhlavím, jinak nic komplikovaného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37256
19.7.21 14:41
@Nickej píše:
@JancaS84 ano kojim, nic nadymaveho nejim, malá saje pěkně i v porodnici chvalili. Některý dny jsem se bála i jíst, tak jsme byla jen na vyvarech, mléka mám dost, malá přibírá až moc, podle Dr. se přepíji. Zapomněla jsem dodat, že pláče i u kojení. Chvíli pije a pak začne řvát.

Tak bych zkusila před kojením odsvavat. Asi ji to teče moc rychle, ona nestíhá moc hlta a z toho ji může bolet bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.7.21 14:43

@JancaS84 to už také zkouším, akorát se prodlužuje doba jejího pití, bohužel nepomáhá nám fakt nic :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.7.21 14:45
@Nickej píše:
@P4ja těhotenství pohoda, žádné nevolnosti ani jsem nevěděla, že jsem těhotná nebýt bříška :D a porod nevím, 16 hodin, šňůra kolem krku na 2× a lezla záhlavím, jinak nic komplikovaného…

TAk můžeš zkusit laktační poradkyni. Možná dulu a laktační v jednom. Může to být to kojení, a nebo něco jiného. Může reagovat na tvůj stres. Ale řekla bych, že to kojení teď bude základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
19.7.21 14:58

A nechceš zkusit odstříkat a dát z nějaké hodně pomalu tekoucí lahvičky? Třeba je to blbá rada, ale kdo ví, jestli hodně přibírá a hodně ti teče mléko, může být i třeba přejedená a pak jí bolí bříško :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
19.7.21 15:02

Kolegyně tohle řešila, lítala po doktorech…pomohlo se výrazně omezit v jídle - jen vařené: kuře, brambor, mrkev, rýže…nic jiného nejedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.7.21 15:03
@Nickej píše:
Dobrý den, mám měsíční miminko a od narození pořád pláče, už v porodnici dokázala plakát celé dny i noci, doma to samé. neni to pravidelné, např. vcera začala o půl 7 ráno a skončila opul noci. V noci docela spí. Pláče i v kočárku, v náručí, v autě, ve vodě, v náručí, v šátku, v zavinocacce, zkrátka všude. Zjistila jsem, že má bolesti bříška, masirujem, máme kapičky Bio Gaia a baby calm- nezabíraji. Espumisan jsme dávali a taky jsme nepoznali změnu. Cvičíme s nožkami, nahrivame bříško, skákáme na míči celé dny a to se někdy uklidní ale jakmile jde do postýlky tak pláče, už si nevím rady, s Dr jsem řešila, prý to je kolika, která odezní. Setkali jste se s tím někdo? P. s. rektální rourku jsem začala nedávno používat, vykaka se, ale stejně pořád pláče.

ano setkala.

Moje dcera zacala plakat az dva tydny po narozeni, postupne se to zhorsovalo, na 6 tydnech brecela od 4-5 rano az do pulnoci. Vrcholilo to mezi 6-8 tydnech.

U nas nepomahala ani svecena voda, bylo to fakt zle. Taky myslim, ze ji mozna boleo brisko, ale buh vi, protoze 3 mesicni kolika s briskem nesouvisi, ale s nevyzralou nervovou soustavou. U nas to mohlo byt hned nekolik veci: 3 mesicni kolika, bolesti briska (nafoukla byla chudinka dost), kiss syndrom patere, reflux.

Co bych poradila: VYDRZET. To nebude takto navzdy. Chapu, ze jses vycerpana, ze uz nevis kam skocit driv, nic nepomaha. Ale uz brzo se to zacne lepsit. Nic vic, nez vydrzet nemuzes delat. Potrebujes pomoc. Zaprahni manzela, co to jenom jde, zadne vymluvy. Zavolej mamce a tchyni, ze potrebujes pomoc. Nebo kohokoliv z rodiny, kazda troska se pocita.

A pak zkouset, co zabere. Nam trochu pomohl postup podle Dr. Karpa, pokud nemas knizku doma, zkus rychle objednat nebo stahnout: nejstastnejsi miminko v okoli.

Dale nam hodne na utiseni pomahal bily sum. Dcera usinala u beziciho fenu, syn naopak miloval pustenou digestor. Stacilo syna polozit na tvrdou podlozku a pustit digestor, usinal do 15min. Pozdeji, kdyz uz samostatne usinani prestavalo fungovat, pustila se hudba a nosila a houpala jsem do rytmu. Obe deti mely rady hudbu 60. let, ono to je rytmicke, libilo se jim to. Nosila jsem casto klidne i 30-40min, ale nakonec jsem je udrndala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
19.7.21 15:03

Nemůže mít jiný problém? Například Kiss syndrom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie