Placená VŠ - alimenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
21.1.14 21:56

@geilens vzhledem k tomu jak vysoké výživné se většinou vyměřuje a jak dlouho trvá jeho určení soudem, tak by chudák dítě zaopatřené či nezaopatřené úderem 18 narozenin taky mohlo chcípnout hlady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42034
21.1.14 21:56

Tak já to opravdu už vzdávám :zed: myslím, že zakladatelce jsme odpověděli. Zbytek je opakování stále dokola… @Padre Paolo ptal jsi se-odpověděla jsem…dál se k tomu nebudu vracet, už se na to nabalují fantasmagorie…udělej si to po svém ať si spokojený, jen jsem ti napsala, jak to teď je, jak to u soudu probíhá…a tím končím, tvá Máňa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
21.1.14 21:57
@Keyllah píše:
@Padre Paolo k Tvému"..po nabytí zletilosti mají vyživovací povinnosti oba rodiče,.." Ty si myslíš, že v momentě 18 narozenin vystěhuje maminka dítě z bytu nebo jak??

Ne, ale mění se právní postavení, takže pokud nevystěhuje, pak je to nějaká dohoda. Ale nabytím zletilosti vzniká dítěti nové právo na výživné od rodiče, kterému bylo svěřeno do péče. Takže tu by vznikla jasná nerovnost rodičů. Já to fakt nevím, proto se o tom snažím něco i dozvědět, ale zatím mi nikdo nedoložil, že by se rozsudek o nezletilém dítěti a výživném placeném matce automaticky měnil na rozsudek o zletilém dítěti a výživném placeném zletilému dítěti.

• Citovat
  • Upravit
42034
21.1.14 21:58
@geilens píše:
Mimochodem je to věc dítěte (pokud je zletilé) kterého z rodičů bude drbat o alimenty. Pokud by nastala situace jakou si tu někdo představuje, jako že matka v 18ti přestane živit, může jí dítě žalovat o alimenty stejně jako otce. Takže ubížení tatínkové, příště si spíš hlídejte kam ho strkáte, když se Vám nechce platit :nevim:
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
21.1.14 21:58

@anickadomnik to už je jiná debata, já si myslím že i když studuje je schopné pracovat tudíž hlady nechcípne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42034
21.1.14 22:00
@Padre Paolo píše:
Ne, ale mění se právní postavení, takže pokud nevystěhuje, pak je to nějaká dohoda. Ale nabytím zletilosti vzniká dítěti nové právo na výživné od rodiče, kterému bylo svěřeno do péče. Takže tu by vznikla jasná nerovnost rodičů. Já to fakt nevím, proto se o tom snažím něco i dozvědět, ale zatím mi nikdo nedoložil, že by se rozsudek o nezletilém dítěti a výživném placeném matce automaticky měnil na rozsudek o zletilém dítěti a výživném placeném zletilému dítěti.
Protože se nemění!!! Áááááááááááááááááá proto ti to nikdo nedoložil, protože se to automaticky nemění!!! Ježiš, nepsala jsem to tu už tak třikrát???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
21.1.14 22:01

@geilens beru to jako extrém, v pondělí je ti 18 tak se do půlnoci vystěhuj, je mi jedno za co a kam a pokud chceš prachy požádej si o výživné :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
21.1.14 22:01

@Keyllah nerozčiluj se, to nemá cenu, on je přesvědčený o své pravdě a chlapská ješitnost je nekonečná
prde ti cévka a budeš tahat nohu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
21.1.14 22:02
@geilens píše:
Mimochodem je to věc dítěte (pokud je zletilé) kterého z rodičů bude drbat o alimenty. Pokud by nastala situace jakou si tu někdo představuje, jako že matka v 18ti přestane živit, může jí dítě žalovat o alimenty stejně jako otce. Takže ubížení tatínkové, příště si spíš hlídejte kam ho strkáte, když se Vám nechce platit :nevim:

No a jsme u dobrých mravů, že… Ohledně nechtění platit, jednak to sem nepatří, jednak bych mohl oponovat, tak si hlídejte, co vám tam leze, když se vám nechce se o dítě pak „dělit“. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4620
21.1.14 22:03

@anickadomnik já se odstěhovala teda až po maturitě, šla jsem na vysokou, od máti alíky (soudně vyměřené) ještě 6 měsíců, od otce od té doby ani koruna (do té doby mě živil)… no a přežila sem to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
21.1.14 22:04

@Padre Paolo to už je ale váš problém, já s dělěním problém nemám a nikomu dítě neberu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@geilens píše:
@Keyllah nerozčiluj se, to nemá cenu, on je přesvědčený o své pravdě a chlapská ješitnost je nekonečná
prde ti cévka a budeš tahat nohu :mrgreen:

:mrgreen: Tohle mě fakt pobavilo

Jinak teda holky, máte pevný nervy :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
@Keyllah píše:
Protože se nemění!!! Áááááááááááááááááá proto ti to nikdo nedoložil, protože se to automaticky nemění!!! Ježiš, nepsala jsem to tu už tak třikrát???

tak mu zatleskejme :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
21.1.14 22:05

@geilens předpokládám, že ty jsi se stěhovala ze své vůle na rozdíl od mého modelového dítka které je v dn 18. narozenin vystěhováno násilně, neb již dle pánské teorie zde není nezletilým dítětem o které se musí rodič postarat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
21.1.14 22:05
@geilens píše:
prde ti cévka a budeš tahat nohu :mrgreen:

Nejsem přesvědčený, já to nevím, proto se ptám. A odpovědí je jen JE TO TAK A BASTA. Odkaz na zákonné ustanovení nebo judikát nikde.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna