Placení na rande - muž vs. žena

168
2.7.24 10:48

Placení na rande - muž vs žena

Ahooj, taková volná témat :). Jak to máte s placením co se týče rande? Myslím takové začátku vztahu. Jste za rozdělení ´, že každý za sebe nebo, že na začátku by měl chlap za oba a časem např. rozdělit? Dost mě zaujal i názor v mém okolí, že „já jako žena nevidím důvod platit i za chlapa. Myslím, že alespoň první 3 rande chlap a časem rozdělit". Jak to vnímáte? Jak by to mělo být? Nebo zase já jsem názoru, že nemyslím si, že vždycky všechno mě platit jen a jen chlap. Ale v začátcích asi i ano :kytka: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
776
2.7.24 11:24
@brunhilda479 píše: Více

Na prvním rande vždycky platím já. Pak už jsme se střidali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 11:26

@brunhilda479 Chlap cvaka drinky kdyz jsou nejake mnamky tak se stridame. Kdyz jdeme na drahou vecu, tak prispivam, ze zacvakam jidlo. Kdyz nekam jedeme, tak chlap benzin a piti, ja jidlo a u vstupu se stridame. Nikdy nebyl problem..

• Citovat
  • Upravit
18
2.7.24 11:30

Já jsem na rande platil vždy za oba, a ve vztahu jsem se nesetkal, že by některá nabídla, že to dnes zaplatí, ale tak jsem chlap a přijde mi to takto ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
2.7.24 11:34

Mám to stejně, při randění platí chlap, i když jsem se nabídla, že něco zaplatím, tak mi chlap vždy řekl, že neexistuje, že on zve mě. Já ale vždy randila s chlapama, který jsem znala a měli jsme jeden o druhého zájem.

Zase chápu ty situace, kdy chlapi chodí na rande naslepo, znají tu dotyčnou jen ze seznamky a už v prvních minutách vidí, že to nemá smysl. Takových rande máji třeba 4 do měsíce a chápu, že je nebaví platit večeře holkám, o kterých vědí, že už jim nenapíšou :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15301
2.7.24 11:36

@brunhilda479 Na začátku platí vždy muž, já se mu pak postupně revanžovala.. Ale už je to dávno, jsem stara škola, kdy chlapi ještě věděli co a jak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.7.24 11:38

Když to vezmu čistě z evolučního a praktickýho hlediska, tak očekávám, že ze začátku bude platit muž. Žena si tím totiž testuje jeho ochotu se podělit o zdroje pro chvíle, kdy je znevýhodněná, jako těhotenství a doba péče o děti. Chlapa, co od začátku rozpočítává útratu a dává si bacha, aby náhodou nezaplatil něco navíc, toho jsem rovnou vyřazovala z výběru. Samozřejmě, že se pak nějakým způsobem revanšuju, aby si nemyslel, že jsem vyžírka. Nemám problém platit, uvařit večeři, pozvat ho na výlet. Ale chci si ho v začátku otestovat. Pokud jsem ovšem narazila ma muže, kde jsem viděla, že to dál nepovede a že už se s ním vidět nechci, tak jsem si všechno platila sama.

• Citovat
  • Upravit
1596
2.7.24 11:41

Platit při dnešních cenách vše sám může jenom blázen, resp. toxický člověk, co dělá haura přes peníze, tedy nic, o co by ženy měly stát. Je normální se podělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
2.7.24 11:41
@Alušáček píše: Více

Dřív to věděly i ženský a proto chlapi neměli problém za ně platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1596
2.7.24 11:43
@Janli píše: Více
Úvaha o „testování“ dobrá, ale je v ní jedna zásadní trhlina. Člověk, co se dělí o zdroje s každým, koho pořádně nezná, těžko zabezpečí jednou rodinu. Dělit se o zdroje má smysl až v momentě, kdy to dává nějaký smysl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
2.7.24 11:45
@asddsa píše: Více

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
2.7.24 11:47

Vždy jsem připravená za SEBE zaplatit - ale nikdy to na prvním rande nebylo třeba
(i tak pokládám za slušnost tuto možnost muži nabídnout)

jinak mého partnera (i dlouholetého ex-manžela) by urazilo, kdybych v restauraci vytáhla peněženku a platila celou útratu..
vždy jsem to revanšovala jinak, třeba jsem zaplatila někde víkend a pozvala ho apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36650
2.7.24 11:49

Chlap véču, ženská sex! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
2.7.24 11:50

Nikdy jsem na žádném rande neplatila. Je fakt, že s randěním jsem přestala před deseti lety a taky nejpozději na třetím rande (pokud k němu došlo), jsem se dotyčnému revanšovala večeří mnou uvařenou u mě doma…a taky je fakt, že jsem vždy o dotyčném měla nějaké reference (kamarádi, známí), nikdy to nebyl jen tak někdo neznámý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
2.7.24 11:53

Neřeším, někdy platil chlap, někdy já. Ale na úplně první rande jsem nikdy nechodila nikam, kde by to stálo majlant. Buď na procházku, nebo do čajovny nebo tak. Ne na opulentní večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí