Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dámy
Chci se zeptat, jestli to máte někdo podobné jako já a při klasickém UZ ve 20.týdnu +(30. a 40.týdnu) v těhotenství po Vás chce gynekolog UZ zaplatit???
Ve 20tt je velky utz, ten se plati. Ve 30tt sem ho neplatila a ve 40tt uz mi ani zadny nedelali ![]()
@Kriss Tina píše:
Ve 20tt je velky utz, ten se plati. Ve 30tt sem ho neplatila a ve 40tt uz mi ani zadny nedelali
UZV ve 20.tt patří mezi screeningová vyšetření a hradí ho plně ZP.
@hanka.br. nehradi, ja ho platila, akorat pojišťovna mi jeden velky utz pak proplatila zpatky, zalezi na pojišťovně asi ![]()
@Anczha Na prvním screeningu jsem zaplatila 1400,– - bylo to za první ve 12 TT i za ten druhý ve 20tt dohromady. Těch 1400,– mi zaplatila pojišťovna (205).
Záleží asi i kam na něj jdes já platila první 1300 to byl 12tt ale za screening ve 20tt sem nic neplatila
a byla sem před 14 dnama
Příspěvek upraven 09.04.20 v 19:56
Od Nového roku je změna
Platí se první i druhý screening
Pojišťovny ale zase proplácí víc peněz zpátky těhotným. VZP třeba 3000 ![]()
@Anczha píše:
Ahoj dámyChci se zeptat, jestli to máte někdo podobné jako já a při klasickém UZ ve 20.týdnu +(30. a 40.týdnu) v těhotenství po Vás chce gynekolog UZ zaplatit???
Platí se pouze první screen a to dle ceníku se.. Ostatní jdou na pojišťovnu.. Dneska mi to říkala dr.. Platím jen fotku a zrcadlo při vyšetření.. ![]()
@morinka7 píše:
Od Nového roku je změnaPlatí se první i druhý screening
Pojišťovny ale zase proplácí víc peněz zpátky těhotným. VZP třeba 3000
Dneska mi dr říkala, že druhý je zdarma.. Jeeee ![]()
@martina.se
Asi jak kde
Mě doktorka říkala že se druhý screening platí. Dřív se neplatil a tohle je novinka.
Rok 2013 - obe genetiky zadarmo. Prosinec 2019 - platba 1. genetiky 1500,– / cele proplatila pojistovna, unor 2020 - platba 1200,– za druhou genetiku, neproplaceno pojistovnou. Jinak ve 30 tt jdu na vetsi UTZ a pak jeste ve 36 tt. Kazdy lekar to muze mit jinak, stejne tak kazda pojistovna ma jine prispevky ![]()
Já mám na papíru od lékařky napsané, že 2. screening je zdarma. Tak uvidíme za 2 týdny na kontrole jestli se něco nezměnilo.
První screening jsem platila 900, proplatila pojišťovna a druhý screening už jsme neplatili.. Obojí letos.
@Ravy
Já první screening 400kc krev + 800kc UZ, pak ve 20.týdnu 1000 Kč a teď 500kc ve 30.týdnu… Tak nevim, no… Nemůže to být pojišťovnou? ![]()