Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V pátek máme sraz s naší skupinou v restauraci. S placením je to tam tak, že kdo odchází, tak si u baru nahlásí co měl a zaplatí to. Minulé se bohužel stalo, ze jsem šla poslední a při placení tam zbylo jedno nezaplacené kafe, které ovšem nebylo moje. Zaplatila jsem ho. Chtěla jsem se zeptat, bylo by blbě, si nechat příště při objednávce nechat vše zapsat na papír a ten mít u sebe? Nebude to blbé? Takhle se to dělávalo kdysi, když jsem někam chodila. Díky ![]()
@kila32 píše:
V pátek máme sraz s naší skupinou v restauraci. S placením je to tam tak, že kdo odchází, tak si u baru nahlásí co měl a zaplatí to. Minulé se bohužel stalo, ze jsem šla poslední a při placení tam zbylo jedno nezaplacené kafe, které ovšem nebylo moje. Zaplatila jsem ho. Chtěla jsem se zeptat, bylo by blbě, si nechat příště při objednávce nechat vše zapsat na papír a ten mít u sebe? Nebude to blbé? Takhle se to dělávalo kdysi, když jsem někam chodila. Díky
Nebude to blbé, dělám to tak taky. Pokud má obsluha problém, platím každé pití včetně jídla hned po doneseni.
@Šmoulice píše:
A to jako řešíš jedno blbé kafe?![]()
![]()
![]()
No to je hrozný problém
Taky nechápu
.
Jedno kafe by mě netrápilo, možná bych při dalším srazu s legrací nadhodila, kdo mě tentokrát zve na kávu, ale neřešila bych to nějak do podrobna
@kila32 jedno kafe bych teda neresila, ale pokud je to pro tebe tak dulezite, aby jsi neplatila nic navic, tak nechod posledni domu a priste se ti to nestane.
Tak se prostě příště zeptej, kdo to kafe z nich zapomněl zaplatit.
No to je holt casty jev, ze kdo odchazi posledni, plati nejakou tu carku navic. Zrejme i tvi pratele drive platili neco, co nemeli a asi je ani nenapadlo to resit
U nas to funguje tak, ze posledni zkratka doplati, co tam je, pokud jsou tam jeste ostatni, tak se treba jen zepta, jestli nekdo nezapomnel zaplatit kafco a kdyz ne, nedela z toho drama
Ruku na srdce, nestalo se ti nikdy, ze bys pri odchodu zapomnela neco zaplatit?
@kila32 píše:
V pátek máme sraz s naší skupinou v restauraci. S placením je to tam tak, že kdo odchází, tak si u baru nahlásí co měl a zaplatí to. Minulé se bohužel stalo, ze jsem šla poslední a při placení tam zbylo jedno nezaplacené kafe, které ovšem nebylo moje. Zaplatila jsem ho. Chtěla jsem se zeptat, bylo by blbě, si nechat příště při objednávce nechat vše zapsat na papír a ten mít u sebe? Nebude to blbé? Takhle se to dělávalo kdysi, když jsem někam chodila. Díky
Tak v pátek jdi platit jako předposlední, ať se tahle hrůza opět nestane.
Jinak se to asi už nedělá, mají to vše naklikané v počítači.
Já bych tedy osobně jedno kafe taky neřešila, zapomenout může každý..zas takovou vědu bych z toho nedělala, tak jsi někomu z kamarádů zaplatila kafe.
Jedno kafe?:D Nám se občas stalo s kolegama že tam zůstalo třeba 10 piv a nikdo fakt nevěděl kdo to vypil… Máme podezření že nám obsluha dělala čárky navíc:D. Pokud to byla moc velká pálka tak jsme se potom podělili ale jedno kafe?
Neřešila bych takovou prkotinu jako nezaplacené kafe, tak nechoď příště poslední, jestli se bojíš, že zase budeš platit něco na víc
Je teda pravda, že v jednom klubu nás pravidelně odrbávali, takže jsme si nechávali vše psát u nás na stole a zvlášť, aby v tom byl pořádek. Ale to se jednalo o zlodějnu personálu a šlo každý večer o 500 Kč a více… ale tohle by mě opravdu nenapadlo.