Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je tady někdo, kdo si někdy kupoval pravidelnou linku? Pár věcí by mě zajimalo. Děkuji ![]()
@bublinek Dívala jsem se na jedno evropské město, je to s přestupem. Dnes o tisíc korun levnější než před týdnem. O cenu mi nejde, jen mě to zarazilo. Let by byl za pár měsíců. Dále nerozumím, jak dlouho mám čekat na koupi. U vlaku (např. Regio) mají uvedeno, kolik míst zbývá. To jako budu chtít letět třeba v úterý, ale zjistím, že obsazeno, tak mám smůlu?
@tzipora U letu se cena řídí různými postupy, standardně je prvnich X míst hodně levných a jak přibývá prodaných letenek zdražuje se. Často letenka s přestupem je dražší než bez přestupu. Počet volných letenek bohužel není nikde uvedený ani letecká společnost to neposkytuje (to co u nás je u vlaků je nadstandard v evropě). Takže se může stát že opravdu letenky rázem dojdou a nebude možné letět v termínu. Doporučuji kupovat jak to jde rychle. U přestupů to může být komplikovanější, že dojde třeba letenka navazujícího spoje a bude dlouhý přestup…
@bublinek Moc dekuji.
Hodně mi to pomohlo, takže koupit drive, že? Vůbec jsem netušila, že s vlaky máme nadstandard. Dobře, když si tedy koupim letenku na únor a jedno proč a nebudu moc letět, tak mi propadne. Nejde změnit termín třeba na leden? A s tim přestupem jsem pochopila, to by bylo nešťastné zůstat přes noc na letišti třeba.
@tzipora jde, ale cim vice flexibility tim vyssi cena. cili zjednodusene, kdyz si koupis tu nejlevnejsi, menit termin nemuzes
@tzipora jak psala @chijioke je to fakt různé, lze použít agregátory jako skyscanner nebo plánovače jako kiwi.com Letenku kupovat až když je jasný termín většinou pokud nejde o speciální akce je jedno zda dva měsíce nebo tři předem, jak která destinace. letenka se dá přesunout, ale nechávají si to zaplatit třeba 50 Euro za změnu nebo zrušení…
@chijioke 18.1.18 - 23.1.18 Zakynthos, jedna osoba. Letenky.cz mi najdou v jednom dni jeden let s Aegean. Ještě zvažuji, jestli ty čtyři nebo tři dny. To se musím definitivně rozhodnout před koupí nejspíš. Takže cena může stále kolisat, dobře.
@LKL Ale proč mi to ukazuje jednu cenu? Jak si muzu koupit letenku s termínem, který není daný? To umožňuje každý prodejce letenek?
@bublinek Tak já ještě počkám. Mám ještě čas tedy. Už vím, jak na to. Ale vlastně pochybuji, že by bylo letadlo plné mimo sezónu, tak se nebudu stresovat.
@tzipora píše:
@bublinek Tak já ještě počkám. Mám ještě čas tedy. Už vím, jak na to. Ale vlastně pochybuji, že by bylo letadlo plné mimo sezónu, tak se nebudu stresovat.
No, to muze byt plne snadno, mimo sezonu bude malo letu, takze kdyby bylo zrovna nahodou hodne zajemcu…
@tzipora melo by ti to u aegeanu ukazat minimalne „golight“ a „flex“ - flex je to prebookovavatelne
Ještě si pohlídej místní svátky
Takhle mě doběhl bulharský den nezávislosti - vyšel na pátek a já se mohla zbláznit, když tři neděle před odletem byl přímý let ze Sofie plný…
Jo, a pokud bys kupovala měnitelnou letenku, tak těch uváděných ca 50 EUR je za změnu, někdy musíš taky doplatit rozdíl mezi knihovacími třídami(s blížícím se letem se levnější zpravidla zaplní a zůstanou dražší).