Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Caty ale ono je to vazne bud a nebo vis kolik 1000 lidi psa prihlaseno nema a prochazi to ok? je to proste jen o lidech jaky mas sousedy atd.
Je, tak sousedy máme naštěstí všechy super. Jsme ve slepé ulici a chodíme si na kafčo, děti si hrajou všechny venku spolu
sousedovic pes k nám chodí na buřty a naši zase na návštěvu jjinam. SLováci jsou prostě fajn no.
Pro MICHY13:
Díky za vysvětlení. Je to můj první psík takže jsem nevěděla co všechno se musí předkládat. Když budu předkládat očkovací průkaz tak ho asi nemůžu napsat na babču. Na očkovacím průkazu se uvádí i jméno majitele? Kdyby jo tak bych tak uvedla jméno babči ![]()
Já mám psa přihlášenýho mj. kvůli tomu, aby mohl oficiálně mít pas a vycestovat mimo republiku. Takže vidina toho, že by mi psa bez čipu odchytili v jiný zemi není úplně fajn. Naopak uvnitř republiky jsem ráda, že má čip a tudíž snad poho. I když štěká nebo vyvádí nebo jánevímco.
@Caty v tom pripade je proste nacipuj pokud uz nejsou a dal bych to asi neresila. @tegereen hele na ockovaku je to tak nak fuk tam ti to nikdo nekontroluje vem to treba tak ze jsou bouzel i lidi co se treba psa zbavi
a na o. p maji take sve jmeno a daji ho jinemu majteli natohle uz se tak nekouka tak proste na ockovak napis jmeno babci a mas uplnej klid na dusi!
@janine24 tak pokud myslis EU pas tak ten dostane kazdy pes S PP automaticky a nebo ho dostanes na vyzadani k cipovani. ja jsem tim chtela rict ze jsou bouzel i lidi co vidi stekajiciho psa za plotem (jsou to treba sousedi se kterejma navychazis a oni pak muzou jit zeptat na urad jestli ho mas nahlasenyho a tak) nebo nedej boze aby pes nekoho pokousal ac omylem nebo zamerne a pak mas jeste 10000× vetsi problem kdyz prihlaseny neni
Pro MICHI13:
Teď mě tak napadlo jestli jde pejska přihlásit i na invalidního důchodce. Nebo jen na starobního?
@tegereen jo holka tak to uz az takhle nevim… vim o tom dost protoze sama ziju v rakousku a mela jsem psi z cr a ted mam zase psa z cr ale je prihlasenej v rakousku ale veterinare mame v cr
(komplikovanejsi)
takze jsem se hodne a vsude informovala po uradech a tak ale timhle jsi me zaskocila
ale myslim ze to bude asi stejny jako kdyby si ho prihlasila na babicku
to opravdu presne nevim radeji ho ale podle me prihlas na babi to bude jistejsi ![]()
@tegereen píše:
Pro MICHI13:Teď mě tak napadlo jestli jde pejska přihlásit i na invalidního důchodce. Nebo jen na starobního?
Jojo, platí pro ně stejné pravidla jako pro normální důchodce. Jinak holky i druhého psa můžete mít za cenu prvního. KAŽDEJ člen domácnosti si může nahlásit 1 psa za ten prvotní poplatek. Já bych nenahlášeného psa mít nechtěla, u nás se teda platí 141kč ročně, máme dům, ale i v Praze jsme platila za čokla
Ahoj
psa jsem hlásila nedávno na místní úřadě a stačilo vyplnit tenhle papír, http://www.praha12.cz/…kumenty2.asp?… nechtěli ani tetovací číslo nebo čip.
@Caty píše:
A kde to mám platit? Bydlím na Slovensku a trvalé mám v čr.
Zase sestava kynologů… Caty : za psa platíš tam, kde máš trvalý pobyt, takže psa přihlaš a zaplať za něj ve městě v ČR ale bydli si kde chceš ![]()
PP není rozhodující.
Já teda když jsem přihlašoval psa, tak po mě chtěli akorát barvu psa a rasu…na průkazku jen koukla, že ji opravdu mám…a jinak jsem přihlašovala psa, který je psaný na manžela (tehdy ještě přítele) a přihlašovala jsem ho pod sebou a nikdo nic nenamítal. Švagrová má psa nahlášenýho na dědu, přitom ona je z Kuřimi a on z Brna…a taky nikdo nic neřeší.
Jen tak mimochodem…není to jen o sousedech, ale náhoda je blbec, kolem pojede policejní hlídka, pes nebude na vodítku a hned ti ho můžou zkontrolovat a taky zjistí, že není přihlášený ![]()
Pro BASLERINDA:
Tohle jsem si přečetla na internetu: Poplatníkem místního poplatku (formulář přiznání k místnímu poplatku ze psů) je od 1. 1. 2004 držitel psa podle místa trvalého pobytu nebo sídla, ne majitel psa.
Jakej je rozdíl mezi držitelem a majitelem
? Já měla za to, že za psa platí právě majitel s trvalým pobytem
@Caty - jestli bydlíte někde na vesnici, tak budete platit minimum. U nás se třeba platí za prvního psa 50 Kč, za druhého tuším 30 Kč. Občanku ani očkovák jsem na úřad nikdy nenosila, prostě když jsem šla platit popelnice, tak jsem zaplatila rovnou za psa a bylo. Ale je pravda, že bydlíme na hodně malý vesnici, takže tady každej ví, čí je jakej pes a kolik jich kdo má.