Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@tegereen Ty neznáš rozdíl mezi majitelem a držitelem?
Majitel je ten, který psa vlastní, tzn. třeba ty. Držitel je ten, u koho pes zrovna je - jedeš na dovču a necháš psa babičce na hlídání ( po dobu hlídání v tvé nepřítomnosti je držitel babička ), kapišto? ![]()
Ahoj, vysvětlí mi prosím někdo, proč je výhodné napsat psa na babičku? Mají to důchodci levnější a nebo je to tím, kde ta babička bydlí? Že třeba v Praze se platí víc než na vesnici? Díky
@fifinka609 ano duchodci to maji levnejsi ale je to take mesto od mesta…
Pro BASLERINDA:
No právě že vím jaký je mezi nimi rozdíl, ale kdo takovou kravinu proboha vymyslel? Takže mi bude prd platný psa napsat na babču když pes bude žít u mě a poplatníkem podle vyhlášky je držitel. Takže podle vyhlášky, (ten kdo jí vymýšlel musel být teda korunovanej, když pes žije u mě tak jsem poplatníkem já a když odjedu na dovču třebas na 14 dní tak je poplatníkem ten u koho psa je. Neumím si představit jak by babka zaplatila těch 14 dní a já ten zbytek když se poplatek platí jednorázově
Bóže to zase nějakej magor něco vymyslel
Poplatky by měl platit majitel a né žádnej držitel. Asi by to někdo měl vysvětlit tomu blbovi co to tu vyhlášku vymýšlel ![]()
No já jsem nikdy nepředkládala nějaký průkaz psa, jen jsem nahlásila kolik jich máme a platila. ty poplatky jsou šílené a tak máme psy s manželem rozděleny.
@PetraJ já bydlím na vesnici a první pes 150,– a další za 300,– ikdyž ta cena za druhého psa není zákonná, ale bojíme se ozvat, aby nezvedly cenu prvního psa:(
Tady to nikdo neřeší, ani policajti když stavili a říkali mi at mám psa na vodítku
nic nekontrolovali, ale asi je nahlásím no. Až pojedu tedy do Prahy, ale bude to pěknej vopruz teda. No možná bych je nechala napsat na manžela na SLovensku to by bylo lepší. Je to vesnice, ude to stát mín a je to tu kousek ne se tahnout do prahy kvůli tomu.