Placenta DOS

27263
27.12.14 17:38

placenta DOS

Jdu si pro radu. Kamarádka je těhotná, je již ve vyšším věku, takže ač čeká 3. dítě, je vystrašená. Je v 17. týdnu a na poslední kontrole jí gynekolog řekl, že má placentu DOS a že to prý není moc dobrý. Víc jí neřekl.
Doma chtěla pohledat a google jí vyhledal akorát placentu DDS. Tak se zeptala mě. Já sice vím spoustu věcí, ale tohle ne, tak jsem taky hledala a dle mého se gynekolog akorát upsal nebo přeřekl, ale placentu DOS jsem nenašla, pouze DS nebo DDS = dolní segment, dolní děložní segment.
Znáte tedy prosím někdo tajemství zkratky DOS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
27.12.14 17:48

Podle mě to je ten dolní segment. Je-li to tak, bude muset bohužel na císaře.

• Citovat
  • Upravit
17565
27.12.14 17:55

Taky bych řekla, že to bude DOlní Segment :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
27.12.14 17:55
@Lizzi píše:
Podle mě to je ten dolní segment. Je-li to tak, bude muset bohužel na císaře.

DOS nic není, bude to DDS. Měla jsem u obou těhotenství, může se ještě vytáhnout (a taky se tak stalo), v 17tt je dost brzy na nějaké závěry!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
27.12.14 17:58

Mno takže jí prostě doktor zbytečně vyplašil. Já jí říkala, že jediný co, že by měla dodržovat klidový režim, který už stejně drží a na závěry je brzo, že se jí ta placenta vytáhne. Děkuju vám moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
27.12.14 18:00

@xFelli no kéž by to tak bylo, je dost blbý, když doktor něco napíše, nevysvětlí to a matka to pak ve stresu hledá a zjistí, že doktor ani neumí lékařské zkratky :zed:

• Citovat
  • Upravit
85375
27.12.14 18:05

@lleennttiillkkaa taky jsem DOS neslysela. Bude to ten dolni segment. mozna to kamaradka spatne slysela. Kazdopadne je jeste brzy na nejake zavery, placenta se jeste muze pozdeji vytahnout nahoru. Doktor ji zbytecne vyplasil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
27.12.14 18:07

Taky mam, pres cele porodni cesty, ve vetsine pripadu se jeste vytahne, tak jak roste deloha. Takze ma jeste spousta casu, kontroluje se to po 30tt. Ja zadny klidovy rezim nedodrzuju, nekrvacim, nespinim, tak dr nic takoveho nerikala. Jen se zminila, ze v pripade, ze bude ke konci zasahovat do porodnich cest, tak cisar. Coz je jasne. Takze, klid, at se kamaradka nestresuje. Stava se to. Urcite se jeste vytahne.

• Citovat
  • Upravit
26295
27.12.14 18:09

@lleennttiillkkaa taky myslím, že se jedná o dolní děložní segment. Taky ji tak bohužel zatím mám uloženou. Ale pokud jen zasahuje k brance, tak je hodně velká šance, že se vytáhne (zvláště, pokud ji má na přední stěně). Jo a klidový režím, pokud nekrvácí, nutný není. Mě o klidovém režimu teda nikdo nic neříkal. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
27.12.14 18:14

Já jí měla přes děložní cesty někdy ve 14. týdnu a na velkým ultrazvuku e 20 týdnu už jsem jí měla krásně vytáhlou. Už jsem jí uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
27.12.14 18:44

Měla jsem placentu kousek od branky na velkém UZ ve 20tt, taky doktor strašil a vytáhla se a to jsem ji měla na zadní stěně, to se prý vytahuje hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
27.12.14 18:55

@tweetydee to ráda slyším, já ji mám taky na zadní stěně, uvidíme, kde bude příští týden na kontrole (ve 25 týdnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
27.12.14 19:55

Já ji měla na přední stěně, ale řešit se to začalo až ve 30.týdnu. Měla sem placentu zasahující do DDS - marginalis. Měla sem jen hlídat krvácení, být opatrná, bez námahy a případně volat rychlou, placenta se nakonec zázračně vytáhla v 36.týdnu, kdy sem si šla pro termín na CS… Nakonec sem mohla rodit přirozeně a to že to byl nakonec akutní cícař 40+4, tak to už je na jinou kapitolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí