Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mědoktoři řekli že nejlepší řešení je těhu ukončit že stejně potratim
. V tomhle nikdy neřeknou důvod, kolikrát se to ani neví takže řeší tu situaci až nastane a prostě se čeká ![]()
Tak moje zkusenost -
ja jsem mela ve stejne dobe cca 9-11tt abortus imminens. spineni, ale bylo to bez bolesti.
v nemocnici mi taky rekli ze je to jako castecne oddeleni plodneho vejce, mela jsem velky hematom, vetsi nez embrio v tu dobu. silene jsem bala ze potratim, ale hospitalizaci jsem odmitla. pichat si injekce umim sama, a doma je mi lip, nez v nemocnici cucet do zdi (do nemocnice mam 10 minut, kdyby neco). pichala jsem si 3krat denne DYCINONE na zastaveni krvaceni, brala ASKORUTIN asi 10 tablet denne. Magnezium 4-5 tablet. A lezet, lezet co nejvic.
chvala Bohu jsme to zvladli. bojovali jsme jako divy. a ten hematom byl videt i v 18tt.
co ti rekl mudr? jaky leky napsal? co hospitalizace?
tezko radit, preji ti a mimi to prekonat! musis bojovat, fyzicky a psychicky!
kdyz je ti lip v nemocnici a nemuzes si pichat injekce a tak - tak sup tam!
jestli to zvladnes doma a mas tam klid (ja zatim nemam deti) - tak lez doma.
A proc vznika ten hematom a odlucovani - to zadny mudr nevi.
muze to byt vrozenou vadou, ale nemusi.
Asi bych se v tomto případě bála, že se mi narodí postižené dítě…přeci jen příroda ví kdy zasáhnout..
@olakolesnikova Zakl.: ahojky, nedostala jsem žádné léky
, jen mám nařízeno ležet a v pondělí se hlásit na kontrolu u své gynekoložky. Taky nevím, co si o tom mám myslet…Mohu se zeptat, jak dlouho jsi špinila z hematomu? Jinak děkuji moc za příspěvek, je to opravdu psychicky náročná situace. Čekám dvojčátka, tudíž se bojím i o to druhé… ![]()
Podobné problémy jsem měla ve třech těhotenstvích. Dvakrát to dobře dopadlo a narodily se mi zdravé, donošené dcery. Gynekolog mi řekl, že v to vůbec nedoufal, protože nález byl dost pokročilý, zvlášť u té nejmladší. Jednou došlo k ZT a následnému potratu. Člověk to prostě těžko ovlivní.
Myslím, že ti stejně nic jiného než počkat nezbývá. O interupci bych vůbec neuvažovala, protože pokud by byl plod špatný, stejně by se s největší pravděpodobností neudržel.
Přeji ti, aby se mimi udrželo a oba jste to zvládli bez dalších problémů.
Zakl.: Děkuji všem za příspvěky, jsem ráda, že jste napsaly. I psychická podpora je důležitá, manžel se bojí stejně jako já, co bude… Zaskočila mne ta intenzita krvácení.. Lékař, když mě viděl, jak krvácím, hned volal anesteziologovi, jestli je volný. Nakonec na ultrazvuku překvapení - plod se sice odlučuje, ale má srdeční akci…
. Je pravda, že při minulém těhu jsem v 9 tt potratila při extrémním krvácení /bohužel nepřeháním/, ale lékaři toto asi moc neřeší…Ascorutin si můžu naordinovat sama??? ![]()
Zaskočilo mě, že ti nedali žádné léky. Já si píchala hormonální injekce a brala i tablety. Ascorutin si asi můžeš vzít sama, ale ten je slabý.
V diskusích jsem četla o holkách, které krvácely fakt hodně a o dítě nepřišly, takže naděje určitě je.
@Zazu zakl.: ahojky, ne, bohužel opravdu nic. Já vím, krvácení nemusí nic znamenat, ale mně nejde dohromady, že mi lékař při příjmu na pohotovosti řekl, že to miminko neustojí, je hodně odchlípené… a nakonec se vše srovnalo…tedy, musím dodat zatím… ![]()
Zakl, ta to mas jako ja. taky cekam dvojcatka.
nechapu proc ti nedali nic na zastaveni krve…je to sileny.
askorutin a magnesium koupis klidne bez receptu. tak aspon cpi se tim askorutinem!!! at manzel nebo kdo zabehne o lekarny a koupi ti to! ja ze strachu toho dycinonu vyprosila od mudr do zasoby. chvalabohu to krvaceni mi prestalo asi v tyz den po prvni injekce, pak jen spineni. pichala jsem si to 7 dni, pak za tyden zas spineni tak hned zas vpich do zadku.
s tim hematomem je tak ze bud zustane ale splaskne, nebo muze se plnit krvi a praskne, v tom pripade muze odnest s sebou mimi. ((
krvacela jsi jasnou krvi nebo nahnedlou?
jak ti mohl nedat leky…blbost. odkud jsi? a jsi po ivf nebo prirozene?
a proc ten prvni potrat? zjistili ti to?
myslim na tebe a drobecki.
a lez aspon!!!
Možná bych se zkusila zeptat svého gynekologa, zda by mi nějaké léky nenapsal. Kdy jdeš na kontrolu?
@olakolesnikova Zakl.: ahojky, možná jsem to zapomněla upřesnit. Na pohotovosti jsem dostala hned dvě injekce ascorutinu a po nich krvácení přešlo ve špinění. Na pohotovosti jsem krvácela jasně červenou krví.. Hospitalizována jsem byla asi týden - a nedostávala žádné léky, ani po propuštění. Kontrolovalo se jen krvácení, ale spíše jsem špinila, minimálně…jenže… v pondělí mě propustili a špinění se rozjelo celkem solidně /tak na 6 vložek denně/, špiním tmavě hnědou krví… Snad je to z hematomu… Těhotná jsem po ivf, těhotenství je opravdu vybojované, boj trval roky…U prvního potratu nic nezjišťovali… Také Ti držím palečky ![]()
@Zazu zakl: ahoj, jo, zeptám se gynekologa na kontrole - v pondělí tam mířím ![]()
Ahoj. V 10 tt jsem byla hospitalizována pro silnější krvácení a hrozící potrat. U miminka byla pomalá srdeční akce, plod z části ´´odchlípený´´. Po necelém týdnu jsem byla propuštěna, vývoj miminka odpovídá, srdeční akce v pořádku. Jaké jsou příčiny hrozícího potratu? Domnívala bych se, že příroda nechce dát šanci špatně vyvíjejícímu se plodu…Bohužel asi díky potratu vznikl i velký hematom, ze kterého špiním /po propuštění z nemocnice. Na kontrolu se teprve chystám. Máte někdo podobnou zkušenost a jak vám lékař situaci vysvětlil?
Díky a ahooj.