Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, zajímá mě jen váš názor na moji situaci. Jsem v 5 týdnu. V práci chodím na 3 směny, často tam pracujeme s lihem a nosím bedny s produkty (kolem 8kg a výš). Od mala mám chronický zánět ledvin a sníženou funkci štítné žlázy. Zatím je mi celkem dobře, akorát mám často pocit těžkosti. Zajímalo by mě, jestli je vhodné abych v té práci zůstala nebo ne. Děkuji za rady ![]()
@Nifisl zažádej o přeřazení na jiné místo, pokud ho nemají, můžeš být doma na 100% platu. Je to dané ze zákona. Mmchdm, ten líh tak nevadí, vadí spíš to tahání věcí.
V noci jako tehotna pracovat nemusis. Lih by nemel vadit. 8 kg mi neprijde az tak moc( kazde batole vazi vic), nicmene tahat tezke veci taky tahat nemusis, pokud oznamis, ze jsi tehotna, musi ti vyjit vstric( a jiste radi vyjdou, aby te nemuseli nechat doma za plny plat). Pokud je ti dobre, nemas problemy, evidentne neni duvod k neschopence.
@martina.se píše:
@Nifisl zažádej o přeřazení na jiné místo, pokud ho nemají, můžeš být doma na 100% platu. Je to dané ze zákona. Mmchdm, ten líh tak nevadí, vadí spíš to tahání věcí.
Lepší místo tam asi nikde nebude, protože jinde je hluk, výpary z mašin, emulze…
@martina.se Kvůli občasnému přenesení 8 kg břemene jí opravdu jinou práci dávat nemusí.
Většinou je za směnu 40 takových beden. A záleží na kusech. Někdy je to víc, někdy míň.
@Nifisl Tak zvaž bednu, změř vzdálenost, kam jí nosíš a zajdi za bezpečákem nebo závodním doktrem http://www.mpsv.cz/ppropo.php?… tady máš vyhlášku ohledně břemen v těhotenství.
@Nifisl píše:
Většinou je za směnu 40 takových beden. A záleží na kusech. Někdy je to víc, někdy míň.
A musíš je nosit sama? Nelze vzít ve dvou nebo převézt na vozíku?
Pokud ti to vyloženě nevadí, zůstala bych. Když jsem čekala druhé dítko, to první ještě neumělo chodit. Tak si vem- jen vajíčko do auta vážilo víc než 4 kg, dítko přes 8.
Jojo sama, sice to není bůhví jakej kus, ale i tak. Nevím jak to všechno chodí, těhotná jsem poprvé, tak si nejsem v ničem jistá ![]()
@blecha72 píše:
@Nifisl A jak to chcete řešit? Výpovědí?
Smlouvu mi už 2 roky prodlužují po dvou měsících, takže o tu práci přijdu tak jako tak..
@Nifisl píše:
A kdyby jsi měla doma batole, co váží 11 kilo, taky kvůli tomu budeš zakládat diskusi, jestli je vhodné být na rd, když taháš? Nebo to s tím taky půjdeš za bezpečákem, at´tě přeřadí na jinej rodičák? ![]()
Zase to tak neprožívej. Jsi těhotná, ne nemocná.
Lih a výpary prokonzultuj při další návštěvě s gynekologem.
@Nifisl píše:
Smlouvu mi už 2 roky prodlužují po dvou měsících, takže o tu práci přijdu tak jako tak..
Jako na HPP? To už máš po 2 prodlouženích o 2 měsíce dávno automaticky nárok na smlouvu na dobu určitou.