Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtela bych se zeptat co to znamena když je placenta ve predu a nizko??
Muze se ještě posunout nahoru nebo nekam jinam??
Nyní jsem v (18+1tt, dle UTZ) jsme o šest dni vetsi dle UTZ. A když jsem byla ve 12+5tt tak na screeningu mi tohle dr řekl, a mam to i v papirech. Pohyby necitim ještě, je to kvůli te placente? Mozna nekdy citim stouchnuti do briska ale malo, a tak třeba to muzou byt i streva nebo nevim.
Diky za odpověď.
@Syringa Ja jdu prave na kontrolu na UTZ 3 prosince, tak uvidim, zda dr se vyjadri k tomu kde lezi placenta. U synka když jsem ho cekala tak jsem citila pohyby ke konci 4 mesice, začátek 5 mesice, a ted ještě prave nic, nebo spise nevim, občas me v brisku tikne nebo jak bych to napsala.
Tak prave nevim no zda to jsou pidi pohyby nebo ne,..Synka jsem citila brzy, a ted nevim no, tak trosku obavy jsou.
@JayLee Tak ja jsem ted marod, tak lezim, prevazne ale mam i synka doma je marod.
Ja prave asi pohyby necitim ještě, nebo sama nevim no. U synka to bylo jiné.
@JayLee To jo asi mas pravdu…ted to bude nejspis jiné teda.Jj mimco posloucham přes AS a srdicko byji a i se hybe a to dost nekdy aktivne. ![]()
@Syringa Asi mas pravdu, nic k tomu dr nerekl, tak je vse asi ok, a snad se vytahne. Ale uz jsem nedockava skrz pohyby no.
@JayLee Tak to ja mimco slysim vždy..A jsem pak klidna,..Vůbec nepanikarim a nejsme typ co by jezdil do spitalu.
jen me zajímala ta placetna co to obnasi pro me.
@Syringa To mas pravdu. Tesim se a cekam na ne každý den, ale diky te placente si asi pockam ještě no.
![]()
@JayLee S manželem nespim od doby co jsem tehotna…Bojim se. ![]()
A stejne chut na sex není, asi jsem divna bo nevim…
![]()
Nechybi mi to.
V klidu no jak se to veme zda jsem, nyni jsem marod a syn taky, tak snazim se lezet…
@JayLee Ja prave nemam chut na nic..A navíc jsem ted marod..A manzel je kamionak..A verim ze nikde hledat nebude, on není takovy a nemá na to cas…A sam mi řekl ze si pomuze sam.Ale o tom není ma diskuze.
Proste jen tim chci rici ze každý chlap není stejny.
No snad bude vse ok, uvidim 3prosince.
Jinak dekuji vsem za odpovedi. A rady.
Já myslím, že necítím pohyby v 19 týdnu( 18+1 ) je úplně normální. Placenta se určo vysune, ale bude to trvat týdny.
@Malto Snad to normalni je no, ja synka uz citila no.Tak jsem se zarazila prave nad tim. ![]()
@Jaja87 třeba se šetřit, nic netahat… osobně jsem měla i zakázaný sex. U mě se na to přišlo 18 tt při krvácení. Jinak jakýkoliv náznak krve, ihned do porodky. Ale neboj, 99 % případů se vytáhne - mi dokonce až 38 tt, kdy se placka posunula na konečný verdikt - 0,5 cm od porodních cest. Rodila jsem normálně a bez problémů.. ![]()
Ja jsem mela take placentu vepredu, ale nizko asi ne a prvni „opravdovy“ kopanec, kdy jsem si byla jista byl presne 21+0 ![]()
@martina.se Tak tech 99% me uklidnuje..
Nespinim, ani nekrvacim nastesti…jen citim vetsi trosku mokro v gatkach, to muze něco znamenat??
![]()
Omlouvam se ze to tak pisu.
@MonikaN.89 Tak to mam cas tedy ještě asi ja jsem nyní dle UTZ v 18+1tt. Ale uz se nemuzu dočkat.
@Jaja87 mokro je celkem normální, toho si nevšímej
ale hlídat to krvácení - já skončila 3× ve špitálu, jednou i na víkend.. a pořád se tomu nechtělo, no naštěstí na poslední chvíli se vytáhla a byl klid. Ty menší pohyby s tim taky souvisí, ucítíš je lépe, až dítko povyroste..