Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Mám placentu okrajem přes branku, jinak je vzadu a jen zasahuje kouskem dopředu. Na vytáhnutí to prý nevypadá, takže je pravděpodobné, že se bude plánovat císař. V kolikátém týdnu u vás v tomhle případě provedli císařský řez? Díky za každou zkušenost.
Císař se plánuje cca týden před termínem ať už je to z jakéhokoliv důvodu. Ve chvíli kdy by ale nastaly problémy (krvácení, odtok vody atd…) Tak se jde samozřejmě okamžitě…
@Vladusxx díky. Já právě četla nějaké podivné scénáře, že v 37tt/38tt… tak mě to trochu vyděsilo ![]()
@la tilia tak to není důvodem k dešeni to je pořád dobrý týden. Budou té sledovat a kdyby ses začala otvírat, zkracovat se čípek apod tak na to asi půjdou dřív. Ono totiž pak hrozí předčasné odlucovani placenty, krvácení a nedostatek kyslíku pro miminko…
@Vladusxx no doufám, že vydržíme co nejdéle
Díky za odpověď.
@la tilia ja to mela taky tak, jen placenta byla vepredu. Zacala jsem rodit v 33. tydnu. Bohuzel se spatnym koncem. Kdyz jsem pak resila co a jak, mudr mi rekla, ze neni moc pripadu, kdy zena dite donosi do konce. Kazdopadne cisar mi meli planovat klasicky…
@DandátkoP to me mrzí… uvidíme no, třeba se to nějak ještě povytáhne…
@la tilia a kolikaty jsi tyden? Vetsinou se to vytahne mezi 24.-30. tydnem pak. ![]()
@DandátkoP 23tt, ale dvě doktorky mi řekly, že to umístění na vytažení nevypadá. Tak snad se aspoň trochu soupne potvora…
@la tilia tak uvidis, sance je urcite jeste, je zatim brzo. Preju hodne stesti. ![]()