Placenta vepředu, v dolním segmentu

303
1.2.24 08:01

Placenta vepredu, v dolnim segmentu

Hezky den preji, vcera jsem byla ve 23.tydnu na 2.velkem ultrazvuku, vse dopadlo krasne…jen na placentu mi bylo recene ze je ulozena na predni strane, jemne v dolnim segmentu. Dr.ze se to zkontroluje a resi pak po 30tydnu. Doma samozrejme zasahl kamarad google. A plno hrozivych komplikaci. Pry se muze jeste vytahnout..dnes zacinam 24.tyden. no a ja mam milion otazek, ktere v poradne ted po vikendu mudr.dam. Mozna ted chci trosku uklidnit, ptz se bojim i hybat :pocitac: dr.mi zadny klidovy rezim nedoporucil nic. Jsu z toho hodne vyplasena. A „zkazilo“ mi to takovou tu vnitrni radost z tohoto meho 3.tehotenstvi.

Co kdybych ted zacala rodit-verim ze neeee, ale jak se to resi? Kdyz by byl cisar, to preriznou i placentu? Bojim se krvaceni, nervy mam ted fakt. Kez by zbytecny :hug:

Tak pokud ma nekdo zkusenost. Budu rada :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1229
1.2.24 08:31

Čím víc budeš plašit tím to bude horší. Těhotenství, porod a celkově zvládnutí toho všeho je dost o hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
1.2.24 08:43

Nemusíš mít vůbec strach, placenta je přichycená na naprosto běžném místě kde nic neohrožuje ani nikam nezasahuje 🙂 s největší pravděpodobností se vytáhne jak děloha poroste (taky jsem to tak měla). Žádné omezení mít nemusíš není tam zatím vůbec nic rizikového 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JB11
1.2.24 08:58

Měla jsem placentu dole, 3 cm od děložní branky, ještě ve 38+2, do termínu porodu se ještě o centimetr vytáhla. Rodila jsem 41+5 „přirozeně“, žádný klidový režim mi nikdo nedoporučoval. Jenom mi to gynekoložka napsala do průkazky, aby to v porodnici, kde mě přebírali, víc zkontrolovali.

Kamarádce placenta zasahovala trochu přes porodní cesty, cca v 37. týdnu začala krvácet a miminko se narodilo ještě ten den císařským řezem.

Myslím, že kdyby to v tvém případě znamenalo něco rizikového, doktor(ka) by ti doporučila klidový režim. A už nic nevyhledávej, taky jsem z toho byla týden nešťastná, když jsem to googlila :D

• Citovat
  • Upravit
303
1.2.24 10:58

Ano, na google nejdu urcite uz. :mrgreen: snad se vse napravi a bude to v poradku. Dekuji moc za zkusenosti a zpravy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.24 11:24

Ahojda, jsem ten téměř nejhorší případ, co může nastat, v 17.tydnu jsem poprvé krvácela a potom ještě 6×, než se malá opravdu narodila. Placentu jsem měla prorostlou přes dělohu, vzala si vaječník a prorostla mi až do močového měchýře…částečně to na ultrazvuku vidět je, u mě nerozeznali hranici placenty a děložní sliznice, tak věděli, že to bude průser. Řez mám svislé, začíná nad pupíkem, vede okolo a pak až dolů k jizvě po prvním císaři…dcerka to zvládla perfektně, plně ji kojím, vše dohnala a motoricky utekla i donošeným dětem :srdce: takže pokud se jim jen zdá nízko a nemáš jiné problémy, tak to ani císař nemusí být ;-)

• Citovat
  • Upravit
10923
1.2.24 11:32
@Anonymní píše:
Ahojda, jsem ten téměř nejhorší případ, co může nastat, v 17.tydnu jsem poprvé krvácela a potom ještě 6×, než se malá opravdu narodila. Placentu jsem měla prorostlou přes dělohu, vzala si vaječník a prorostla mi až do močového měchýře…částečně to na ultrazvuku vidět je, u mě nerozeznali hranici placenty a děložní sliznice, tak věděli, že to bude průser. Řez mám svislé, začíná nad pupíkem, vede okolo a pak až dolů k jizvě po prvním císaři…dcerka to zvládla perfektně, plně ji kojím, vše dohnala a motoricky utekla i donošeným dětem :srdce: takže pokud se jim jen zdá nízko a nemáš jiné problémy, tak to ani císař nemusí být ;-)

Tak ja jsem jeste horsi. Placenta vepredu, trosku niz, na screeningu mi bylo receno, ze se to zrejme vytahne, gyndar me na nic uz neupozornil, takze jsem zila normalne, protoze jsem myslela, ze je vytahla, kdyz nic nerekl. Porod 33. tyden, dite zemrelo.

Takze ano, muze to byt pruser a nemusi. Neni den, kdy si to nevycitam, ze jsem se mela vic setrit a vic patrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
1.2.24 11:41

@DandátkoP uf…toto cloveka moc neuklidnilo…moc me mrzi Vase ztrata :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
1.2.24 11:55

@hanourek napsala jsem to proto, abys to pripadne nebrala na lehkou vahu a pohlidala sis to a setrila se. Nas potkalo nestesti, bohuzel, samozrejme to neni castej scenar a my vytahli cernyho petra.

Me tady s dikuze ale prijde, ze vlastne je to v pohode a nelamat si s tim hlavu. Proto jsem to napsala, aby si clovek uvedomil, ze to tak uplne pravda neni a ze se sama vytahnout placenta taky nemusi. A pak to opravdu chce ten klid a nohy nahoru.

Ja mela doma rocni dite, ktery me moc v klidu nenechalo a tim, ze jsem nevedela, ze to muze byt pruser, tak jsem fungovala normalne a moc to neresila. Zadny upozorneni jsem v podobe krvaceni taky nemela, kdyz uz krev byla, bylo pozde a do druhyho dne jsem rodila.

Proto, nestresuj se, ohlidej si to na gynde a v pripade, ze se nevytahne, tak bud opatrna. Castejsi scenar je, ze se vytahne. Preju ti ale, sby se vytahla, clovek by byl klidnejsi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
1.2.24 12:02

@DandátkoP dekuju za sdileni tvoji zkusenosti. :( vazne me to moc mrzi. Do roboty uz nechodim, tak se budu snazit co nejvic odpocivat samozrejme. To jsem i mela v plane. A snad ve 30tt mi dr povi ze je to uz v poradku. Pak sem i napisu, pro pripadne zkusenosti nekomu jinemu zas. Nekdy je to tehotenstvi opravdu stresujici. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
1.2.24 12:03

@DandátkoP pokud to neni moc osobni otazka. Proc se miminko nepodarilo zachranit? :( :( odpovidat nemusis. Je to citlive, ale kdyz jsi sama zminila… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí