Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,
včera mě moje švagrová celkem překvapila. Byli se podívat v porodnici a tam jim řekli, že pokud bude při porodu chtít epidurál, tak zaplatí 1300,–Kč, ale pokud ji ho „naordinuje“ doktor, tak nebude platit nic. Tomu nerozumím, epidurál se přece neplatí je plně hrazen pojišťovnou. Já v té samé porodnici rodila před téměř 2 lety, epidurál jsem si doslova vyřvala (nechtěli mi jej dát) a právě po tom epidurálu jsem se začala otevírat, ale nic jsem neplatila. Nevíte jak to vlastně je? Díky
Ivulka
Ivulko, vetsina porodnic ho ma uz placeny...........protoze je to nadstandartni sluzba…
Ale ano, u nas v porodnici je to tak, ze kdyz o EPi zazadas a nepomuze ti tak h o neplatis, jinak ano a stoji asi 2100, proste po porodu to vyhodnoti lekar, zda zabral a napomohl otvirani a zmirneni bolesti, ci nikoliv
Taky jsou nektere porodnice, kde ho maji zdarma......
Ahojky,
u nás je to taky tak. Pokud ho budeš chtít sama a vyžádáš si ho tak zaplatíš 500, ale pokud ho nařídí lékař tak je zadarmo.
Když si ho sama vyžádáš, tak se to považuje za nadstandard a ten se bohužel musí zaplatit
Ahoj
tak já jsem rodila u Apolináře a tam je EPI zdarma.V Brandýse nad Labem,kde rodila kamarádka stojí EPI 5000,– protože mají jen 1 anesteziologa a většinou ho musí volat z domova,aby přijel „píchat“,proto je tak drahý.
Podle mého, to má každá porodnice jinak a je lepší se předem informovat,aby pak člověk nebyl nemile překvapený.
Yasmin
Ivulko já rodila teď v září a epidurál se opravdu platí ve Vítkovické porodce stojí myslím 1500,–Kč a na Fifkách nevím a v Porubě se prý neplatí nic oni to mají nějak dotované či co teda jestli to nezměnili behem tří měsíců jsou schopni všeho ![]()
Ahoj, nevíte některá, jak je to s EPI v těchto třech porodnicích? Právě vybíráme a asi je to taky důležité.
Jen k té Porubě - je to fakultka, epidurál často píchají mladí anesteziologové v zácviku, takže ho sice pravděpodobně dostanete, ale je tu i značná šance, že ho píchnou špatně a buď vám nezabere vůbec, nebo v horším případě vám začne odtékat mozkomíšní mok. Třem z dvanácti známých, co tam v posledních 2-3 letech rodily, se jedno ši druhé stalo, což mi tedy přijde trochu moc. ![]()
Ahoj,
tak pro mě je docela novinka, že ve Vítkovické porodnici vůbec epidurál píchnou. Já jsem rodila loni na Fifejdách a s epidurálem tam nedělají problémy. Jen se teda musí počkat až bude mít anesteziolog čas. Někdy to trvá. Mi teda epi pomohl tak na hoďku pak jsem si ho omylem vytrhla. A neplatila jsem se za něj nic, ale taky záleží na pojišťovně. Některé ho nepropácí.
Andrea
Joo, ve Vítkovicích začali dávat epidurál tři týdny po mém porodu tam
![]()
Na fifejdách mi ho dali. A nic jsem neplatila. Jen nechápu jak se dá poznat, že odtéká mozkomíšní mok, já jsem měla při porodu co dělat, abych viděla na doktora- ne na hadici v zádech. A to jim řekne přímo ten doktor, že to nezabralo?
Bolesti jsem měla stále, ale spíše takové tlakové a to jsem dostala epiduralu 2 dávky.
Měl by to poznat personál… - no a pak to způsobuje ty šílené bolesti hlavy. Že nezabral, zhodnotily podle toho, že se intenzita vnímané bolesti do půl hodiny vůbec nezměnila k lepšímu, spíše, jak porod postupoval, byly boloesti přirozeně silnější.
Jak jsem koupila, prodávám
Já rodila ve Vítkovicích, tehdy ještě „bez“ ![]()
Tak epidurál se od října musí platit i v Porubě. Stojí 1500,– … jen ve vyjímečných případech a rizikových těhotenstvích se platit nemusí - rozhodne lékař. Já jsem „rodila“ skoro 39 hodin, takže jsem po epiduralu opravdu toužila - bohužel jsem v těhotenství měla problémy s krevními destičkami, takže mi anesteziolog epidural odmítnul.
Ahoj holky,
To jsem teda překvapená, že se epidurál začal platit. Při prvním porodu jsem ho dostala a nemůžu si ho vynachválit. Porod trval celkem 26 hodin a když jsem ho dostala, bylo to fakt znát. Bolesti hlavy jsem po epidurálu neměla, 12 hodin jsem ležela bez hnutí a musela jsem hodně pít. Při druhém porodu jsem ho taky chtěla, ale nestihli mi ho dát. Trval jen 3 hodiny.
Radka
Já jsem rodila v Liberci bez epidurálu, ale platí se tam za něj cca 2700 Kč.