Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný večer maminky! ![]()
Většinou jsem si jistá, co se s mým dítkem děje, ale tentokrát si jdu pro radu a především se ujistit, že je to normální a nejsem v tom sama.
Poslední dva týdny je má 5 měs dcerka plačtivá. Ráno se probudí s úsměvem, a do půl hodiny začně kňourat, a drhnout patama o sebe, jako kdyby snad běhala, ale bříško ji nebolí, prdí naprosto parádně.
To je první věc, co mi vrtá hlavou, proč to dělá?
Po cca 2 hod jde na 30 min spát, a tenhle režim opakuje celý den. Příkrmy k obědu jí chutnají, zbaští i 150g a ještě si cucne ode mě.
Je možné, že to jsou zuby, ikdyž nemá nateklé dásně? Pěst si do pusy dává už min měsíc, to vím, že se objevuje, ale když je třeba na bříšku, tak se usmívá, najednou se zamračí, zařve jako lev, strčí si pěst do pusy a kňourá.
Moje sestimesicni to same… neresim, doufam ze to zase prejde ![]()
Náš šestiměsíční má to samé už měsíc a zub pořád nikde. Doufám, že už to brzo skončí. Nevydrží chviličku sám.
Tak budeme jen doufat, ze to budou fakt jen ty zoubky a zase budeme mit usmevava mimca ![]()
Jen me zarazi, proc ten muj prcek porad drhne patami o sebe? ![]()
@Foxisssss s těma patičkama mě akorát napadá, jestli mu nerostou kosti a proto pořád hýbe nožkama a tře patama o sebe. Pamatuju si jak mě to bolelo jako malou (zhruba v šesti letech), ale nejvíc pomohlo se nehýbat, ale to těm prckům asi nevysvětlíme ![]()
Každopádně s tím kňouráním jsem na nejlepší cestě do blázince. Už nevím jak ho zabavit. ![]()
@kaarcuulkaa píše:
@Foxisssss s těma patičkama mě akorát napadá, jestli mu nerostou kosti a proto pořád hýbe nožkama a tře patama o sebe. Pamatuju si jak mě to bolelo jako malou (zhruba v šesti letech), ale nejvíc pomohlo se nehýbat, ale to těm prckům asi nevysvětlímeKaždopádně s tím kňouráním jsem na nejlepší cestě do blázince. Už nevím jak ho zabavit.
Vida, ty kosti me vuuubec nenapadly
to bude mozna ono, ona totiz roste raketovou rychlosti ![]()
Nam dneska zabral bublifuk, chechtaly se obe dve
jen ja mam vyflusany plice ![]()