Plačtivé miminko, kolik dávat umělé mléko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.11.23 14:30

Plačtivé miminko, kolik dávat UM

Ahoj holky, jdu si pro radu, mám třítýdenní holčičku a pořád pláče, dávám UM a napůl kojim, mám málo mléka, začala jsem dávat teď 90ml v jedné dávce, dáváme mlicko od Hippu, je to napsané na tabulce a to mi v noci spala i tři hodiny a budila se jen na to krmení asi dvě noci co jsem začala dávat těch 90, přes den byla plactiva, ale aspoň v noci byl klid, včera jsme byli u doktorky a říkala jsem jí o té plačtivosti a malou prý překrmuji a bolí jí bříško, má ho prý, jak bubínek, je pravda, že kolikrát úplně tlačí až je rudá a prdí, jak starý chlap, ale zácpu nemá, vyzkoušeli jsme rourku, kapicky Espumissan, BabyCalm, dáváme BioGaiu, i Vigantol jsem vysadila, dáváme na bříško, nošení na tygříka, dudlík a nic nepomáhá, teď jí dávám tedy zase těch 60ml a porad pláče usne ani ne na hoďku v klidu je jen v kočárku nebo v autě a ani prso už moc nechce, ze by se tím dokrmila, vím, ze kdybych ji dala zase těch 90ml bude klid, ale zároveň jí tedy nechci zhoršovat to bříško když se dle Dr. přejídá, je to jak zamotaný kolotoč, prosím poraďte co dělat, jsem už hrozne unavená, potřebovala bych se trochu vyspat a zároveň potrebuji i v domácnosti trochu fungovat, partner pomáhá s domácností, ale také musí pracovat, začínám už být zoufalá :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1773
30.11.23 14:57

Vynásob si váhu dítěte x 150. To ti vyjde, kolik minimálně má vypít za den. Pokud to vynásobíš 180, tak dostaneš, kolik by měla vypít maximálně. Takže, jestli má 4 kgx180=720. Osobně bych dávala 90, když je malá spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
5.12.23 16:11

Ahoj,

vyprdni se na nějaké tabulky, ty jsou jen orientační. A Dr. taky neřeš. Každé dítě je jiné a má své potřeby. Ty znáš své dítě nejlíp. A pokud vidíš, že mám hlad, tak ji dopřej. Přece ji nebudeš trápit hlady. Měli jsme stejný problém. Tak jsem synkovi dopřála. Po Sunaru i trochu víc nabral a taky prděl jak dospělý chlap. Byl to pěknej řízek. Doktorčiny kecy o tom, že váží dost, jsem neposlouchala. Jak začal lézt, tak to zase shodil, a pak zase remcala, že přibral málo. Oni ti doktoři taky neví, co by chtěli. Já ale měla spokojené miminko, nic vic pro mě důležité nebylo.
Vůbec se tím nestresuj, sama máš s prckem dost práce a ještě si přidělávat starosti. A ještě koukat na hladové brečící miminko.
A ještě jedna věc, když dítě prochází růstovými spurty, tak vypije třeba i dvojnásobek dávky! S tímto je třeba počítat. My měli růstový spurt v jednom měsíci, ve 3 měsících a pak kolem 5 měs. Pletla jsem si to s bolenim břicha a 2 dny kluka trápila hlady, protože obvyklé množství dávky bylo absolutně nedostačují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí