Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Jaké bylo vaše dítě, které se ve 3-4 měsících zlepšilo? Jak se chovalo před tím a kdy plakalo?
Co myslíš tím zlepšením? Některé miminko je více kontaktní a více pláče, když kontakt nemá. Některé více trápí bolest bříška. Atd ![]()
@Anonymní píše:
Jaké bylo vaše dítě, které se ve 3-4 měsících zlepšilo? Jak se chovalo před tím a kdy plakalo?
Je opravdu nutné kvůli pláči dítěte zakládat už nejméně 3 diskuzi?
Děti prostě pláčou, někdy protože je něco bolí, jindy protože se jim něco nelíbí, něco jim chybí, jindy prostě jen z nudy a prudy
Chápu, že jsi z toho unavená, ale to všechny novopečené maminky. Prostě to není panenka, ale živý tvor.
@unuděná píše:
Je opravdu nutné kvůli pláči dítěte zakládat už nejméně 3 diskuzi?Děti prostě pláčou, někdy protože je něco bolí, jindy protože se jim něco nelíbí, něco jim chybí, jindy prostě jen z nudy a prudy
Chápu, že jsi z toho unavená, ale to všechny novopečené maminky. Prostě to není panenka, ale živý tvor.
Právě, taky to nechápu. Je to náročné, když často mimi pláče, ale obvykle to má prostě důvod a někdy trvá delší dobu, než ho pochopíme
Prosim? Já nezaložila diskuzi kromě této. Četla jsem podobné, ale nikdy jsem se nic moc nedozvěděla. Dr mi říkal, že se třeba malá zlepší po 3-4m a nebo taky ne a zůstane ufňukaná pořád. Tak by mě zajímalo, jak se chovali děti co plakali jen do těch 4m abych mohla porovnat😂
Mé poslední dítě je velmi, velmi kontaktní a do cca 1 roka potřebovalo výhradně matku. Ani otce netolerovalo, s minimem potřebou spánku (spánek navíc velmi lehký) a opět pouze v kontaktu s matkou. Trvalo to cca 1,5 roku než začalo pomalu tolerovat druhého rodiče. Ve 2,5 letech zvládlo nastoupit do soukromé školky.
3-4 měsíce se nic nezměnilo. Malinko začala být změna, když se začalo plazit a lozit. Místo aby řvalo vedle mě, řvalo mi na visící na nohavici ![]()
Sama na WC, do koupelny, s odpadem, se psy, atd… jsem si doooooost dlouho nedošla a opravdu jsem ho mla 24/7 na sobě.
Domazlil se, dostal potřebu kterou měl a je v pohodě.
Chtělo to čas a trpělivost a naslouchat co dítě chce.
@kocourGarfield děkuji za normální odpověď. Mně přijde, že naše mimčo kontaktní není. Občas usne v náruči, ale třeba nosítko/šátek ne. A náruč moc neuklidní. Jen někdy.
@Anonymní píše:
Prosim? Já nezaložila diskuzi kromě této. Četla jsem podobné, ale nikdy jsem se nic moc nedozvěděla. Dr mi říkal, že se třeba malá zlepší po 3-4m a nebo taky ne a zůstane ufňukaná pořád. Tak by mě zajímalo, jak se chovali děti co plakali jen do těch 4m abych mohla porovnat😂
Tohle není tvoje diskuze?
https://www.emimino.cz/…inko-513241/
A ještě tam byla jedna podobná z dnešního rána..
@Anonymní píše:
Jenže jak to budeš mít ty se stejně z porovnání nedozvíš. Dozvíš se to až věkem dítěte.
@Anonymní píše:
@kocourGarfield děkuji za normální odpověď. Mně přijde, že naše mimčo kontaktní není. Občas usne v náruči, ale třeba nosítko/šátek ne. A náruč moc neuklidní. Jen někdy.
Tak je jiné. Může mít období, může to být povaha. Ber to jak to je. ![]()
Takový trénink na pubertu
Jako jasně že je to mazec někdy, ale vždy může být hůř a vždy je to období.
Některé bohužel může trvat i několik let. ![]()
Vždy když tu ryju, tak si řikám, ještě že jsou zdraví. Nemají vážnou nemoc, nepotřebují stálou péči až do dospělosti/v dospělosti. Jednou vyrostou a odejdou a budou prudit jinde ![]()
Rozplakat se umí i 4leté dítě, které si od roka umí říct, co potřebuje…miminko není panenka, pláčem se hlásí o jídlo nebo dává najevo nespokojenost a na Tobě je, abys odstranila všechny problémy a uklidnila miminko…naší se třeba líbí v autě a venku v kočárku, to je hned tuhá ![]()
@Anonymní píše:
Moje dcery jako miminka nebyly extrémně uplakane, ale obnášelo to se jim neustále věnovat, chovat je, kojit je nepočítaně za den, uspavat, spát s nima. Za těchto podmínek byly spokojené, vzpomínky na to jaké byly ve 3-4mesich, jsou ze je mám porad u sebe, na sobě atd
Me to nevadilo, můj mateřský instinkt mi velel se dítěti obětovat. Změnu si pamatuju kolem půl roku, to už začaly platzit se, sedět, lézt, hrát si, pak pomalu nastává období hlídat co kde dite vyvádí..
@unuděná píše:
Tohle není tvoje diskuze?
https://www.emimino.cz/…inko-513241/
A ještě tam byla jedna podobná z dnešního rána..
Ještě byly podobné v minulých dnech, myslím, vždy je to o tom že miminko věku 3-4 měsíce pláče a kdy se to zlepší. Jsem dost přesvědčená že ty diskuse včetně této zakládá ta stejná žena a problém je spíš u ní než u dítěte.
@Lily Evans Taky mi přijde dost očividné, že to musí být tatáž osoba. Stejný psaný projev, vždy anonymní, stejné údaje o plačící dcerce ![]()