Vzteklé uplakané miminko

Anonymní
29.11.23 15:01

Vzteklé uplakané miminko

Ahoj kdo měl vztekle a uplakane miminko jake je kdyz je starsi? Zlepsilo se to nekdy? Po 4m? Nebo vubec a bude takova porad? Ma treba 3 dny kdy si hraje smeje se a dalši dny kdy vstane a rve. A pak si treba hrajeme a z niceho nic se pri tom rozbreci. Obcas rve i v kocare a v autosedacce se chvilkama krouti a rve. Neni den co by byl v klidu. Prdama to asi neni takto narazove ne?
Děkuji za nazory jsou ji 3m

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16213
29.11.23 15:03
@Anonymní píše:
Ahoj kdo měl vztekle a uplakane miminko jake je kdyz je starsi? Zlepsilo se to nekdy? Po 4m? Nebo vubec a bude takova porad? Ma treba 3 dny kdy si hraje smeje se a dalši dny kdy vstane a rve. A pak si treba hrajeme a z niceho nic se pri tom rozbreci. Obcas rve i v kocare a v autosedacce se chvilkama krouti a rve. Neni den co by byl v klidu. Prdama to asi neni takto narazove ne?
Děkuji za nazory jsou ji 3m

Klidně může bolet bříško, miminka obvykle nekřičí jen tak z nudy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
29.11.23 15:16

Už jsem tu na podobná témata odpovídala několikrát. U nás nějaký 3-4. měsíc ničemu nepomohlo. Nebylo to bříškem, syn byl prostě takzvaně dráždivé dítě. V roce se to z pláče začalo lámat ke kňourání, a dokud nezačal nějak víc komunikovat (pantomima pak mluva), tak to bylo hodně vzteku. teď je školkový, bude tam zřejmě nějaká hyperaktivita lehká, ale je velmi chytrý kluk.
Myslím ale, že se podle zkušeností jiných nemůžeš vůbec orientovat. Je dost dobře možné, že tvoje miminko má třeba nějaký diskomfort nebo období a přejde to mnohem rychleji. Ono dráždivost není diagnóza od klávesnice, ale nám to řekl neurolog. Dostali jsme béčko na dozrávání nervové soustavy (celkem k ničemu). Bylo třeba to prostě jen přežít. a přežili jsme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.11.23 15:16

Takže je to novorozenec? Když se upínáš k 4m, tak je to prostě malé miminko, ta pláčou, když je něco bolí nebo jim něco vadí, to je snad jasné, ne? :nevim: Zjistit příčinu, hodně chovat, kojit, dát dudlíka, najít prostě způsob, jak mu ulevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.23 15:41

@unuděná nepomáhá nic. Pak jsou dny kdy pomáhá náruč a byly asi tři dny kdy ji nevadilo nic. To asi nebude dráždivé dítě ne? Měla jsem za to že ty nemají žádné klidné dny. Nechápu, že se směje, přecvakne ji a řve. Nebo bručí

• Citovat
  • Upravit
6180
29.11.23 15:42

Mně teda přijde normální že miminko takhle pláče - ono neumí mluvit, pláč je jediný způsob komunikace který má. Je normální, že některý dny brečí víc a jiný míň, ty taky nemáš asi každej den stejnou náladu, ne? Je to lidská bytost, ne panenka, ani strojek. Mám dvě děti, každé je jiné, jedno má 6 a druhé má 2 roky - a představ si, brečej a kňouraj pořád, někdy celej den nic, jindy od rána všechno špatně. Tak to je :nevim: Starší je vysoce citlivé dítě, ale ta byla jako miminko pohodářka, až s věkem je to horší. Mladší byla dost šílené miminko, hodně náročná, ale zatim vypadá docela normálně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.23 16:03
@Anonymní píše:
@unuděná nepomáhá nic. Pak jsou dny kdy pomáhá náruč a byly asi tři dny kdy ji nevadilo nic. To asi nebude dráždivé dítě ne? Měla jsem za to že ty nemají žádné klidné dny. Nechápu, že se směje, přecvakne ji a řve. Nebo bručí

Mi to přijde normální mimino :think:. Moje dítě má záchvat vzteku, a když si v průběhu všimne něčeho zajímavého, začne si s tím hrát a má vztek zapomene :nevim: malé děcka přece mají omezenou dobu pozornosti, neumějí ovládat emoce…co jste čekala? Že bude každý den stejné nebo než přejde že smíchu do pláče tak nad tím bude půl dne přemýšlet :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3724
29.11.23 16:13
@Anonymní píše:
@unuděná nepomáhá nic. Pak jsou dny kdy pomáhá náruč a byly asi tři dny kdy ji nevadilo nic. To asi nebude dráždivé dítě ne? Měla jsem za to že ty nemají žádné klidné dny. Nechápu, že se směje, přecvakne ji a řve. Nebo bručí

Dráždivé dítě nic jako normální usměvavé nebo alespoň průměrné dny nemá… Vadí všechno, oblíkání, koupání, přebalování, něco jako namazat bříško olejem po koukání, jako bych ho vraždila. Je citlivé opravdu na veškerou manipulaci. Třeba na kyčlích, kde děti obvykle pláčou, protože s nimi někdo manipuluje a jezdí sonem po zadku, tak říkal doktor i sestra, že toto nepamatují. I pediatra po pár návštěvách řekla, že tohle je extrém. Takže jestli ti prostě dítko přes den někdy pláče a někdy ne, má dobré dny a horší, tak je to prostě normální miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.23 19:59

Také máme miminko narozené v září a od příchodu z porodnice jen pláče a pláče, je to opravdu hysterický řev :)

Nic bohužel nepomáhá :))
Prostě jsme to musely přijmout.
Denně se mi chce brečet a je mi to líto.
Ale je to moje miminko, musím to zvládnout :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
29.11.23 20:03

@Miiichiii21 tak zas pokud opravdu 24/7 jen hystericky křičí, asi by bylo namístě vyloučit zdravotní problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.23 21:13

@Miiichiii21 soucítím. Snad se to jednou zlepší. A jinak my to taky řešili s doktory - pouze prdy a že je dráždivé mimino, nic víc.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.11.23 06:40
@Anonymní píše:

Pokud nepomáhá skutečně nic, řešila bych s pediatričkou abyste vyloučili zdravotní problém. Kojíš? Nepomůže ani to prso? Pokud nekojíš, co když jí nesedí UM? Přijde mi hooodně předčasné dělat nějaké závěry o povaze dítěte. Je to prostě miminko. Ta pláčou a někdy se zdá, že i bezdůvodně, ale věř, že důvod to vždycky má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
30.11.23 06:50

Pokud ma 3 dny dobry a pak se to najednou zmeni. Tak ji asi neco je. Co asi uplne nezjistis. Muze to byt cokoliv brisko, tezke traveni, vyvoj nervove soustavy treba ma nakednou jen potrebu se chovat apod. Miminka proste nekdy breci, komunikuji tak. Ja nikdy nemela silu je nechat brecet samotne. Tak jsem nosila a klubickova, kojila a utesovala. A durt dokola. Da se to i s dvouletym za zadkem. Nekdy tam muze byt duvod fyzicky, ale to by rvala furt. Moje dcera prvni 4 mesice prorvala. Pak jsem ji vzala jako samoplatce na fyzio a do tydne cviceni jsem mela usmevave miminko a vytlemena je porad i po roce. Mela proste bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.23 07:48

@MP Evik prý bloklý krk, ale ten odblokovali na osteodynamice. Fyzioterapeut kterého máme blíž řekl, že něco o blokádách jsou blbosti.
Já hlavně jako prvorodička ani nevím kdy a jak moc vlastně mimča pláčou?
U nás třeba od rána v pohodě, tak jsem si ji vzala do náruče jestli nalhodou nechce spát a byla v klidu a najednou kňourání, řev a pak se uklidnila. Tak nevím co to bylo? Jestli je normální že je mimčo v klidu a pak toto.

• Citovat
  • Upravit
3724
30.11.23 08:12
@Anonymní píše:
@MP Evik prý bloklý krk, ale ten odblokovali na osteodynamice. Fyzioterapeut kterého máme blíž řekl, že něco o blokádách jsou blbosti.
Já hlavně jako prvorodička ani nevím kdy a jak moc vlastně mimča pláčou?
U nás třeba od rána v pohodě, tak jsem si ji vzala do náruče jestli nalhodou nechce spát a byla v klidu a najednou kňourání, řev a pak se uklidnila. Tak nevím co to bylo? Jestli je normální že je mimčo v klidu a pak toto.

Tyhle výkyvy miminka mají. Stačí třeba, že ona zrovna v ten moment nechtěla, abys ji zvedala. Jenže ti to nemá, jak dát najevo. začne kňourat, ty ji stejně bereš, začne brečet. To si myslím je normální. pokud dítě pláče extrémně hodně (existuje výraz excesivní pláč a má to docela přesné časové určení), tak se vylučují různé zdravotní problémy. Ale obecně miminka brečí dle mého mnohem víc, než si myslí bezdětní lidé nebo prvorodičky,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí