Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kase na lepsi spanek nepomuze. Mne se syn budil po 2 hodinach az do roka a ctvrt. Mohla jsem se klidne na hlavu stavet a nezmenilo to nic.
Tak kasi klidne zkus, ale moc bych od toho necekala.
Spi sam nebo s tebou? Kde spi pres den?
@Ernais a přestal se tolik budit jen tak? Ze dne na den, nebo jsi vypozorovala, že to bylo díky něčemu?
Ahoj, my Kendamil měli a malý se také budil, plus měl potom bolení bříška. Zkusili jsme jiné mličko a intervaly se protahly. Přes den tedy spánku moc nedá do teď (8mesicu). (Ma dva spanky cca 30-60 min.Ale v noci se budí jen jednou. Nekdy vubec. A to dostává jen mlíko.
O kaši - u nás rozdíl není. I když ji má, tak je to stejné (bolení neměl). A nemusíš kupovat jen od Kendamilu. Kup nemléčný to uděláš z mlicka+přidas kaši.
Dvě děti nyní už starší - jim kaše zabrala. Spinkali po ní od 19:00-7-00. Oba dva. A oba dva milovali bananovou. Žádný problém s bříškem ani s ničím jiným.
@Lucie_Sx spí s námi v ložnici ve své postýlce, k sobě jsem si ho brala také, ale řekla bych, že jsme se budili navzájem, navíc hrozně kope, u toho se spát fakt nedalo.
Přes den ho dávám do vyvetrane ložnice opět do jeho postýlky.
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx spí s námi v ložnici ve své postýlce, k sobě jsem si ho brala také, ale řekla bych, že jsme se budili navzájem, navíc hrozně kope, u toho se spát fakt nedalo.
Přes den ho dávám do vyvetrane ložnice opět do jeho postýlky.
A pres den do kocaru a odstavit pak na dvore/balkone…?
@Prdolinka86 můžu se zeptat, jestli víš, že to bylo vážně po kaši? Jako myslím, že před tím se budili třeba co 3 hodiny a po kaši najednou vydrželi celou noc?
Jde mi o to, jestli jsi neměla prostě třeba více spavé děti víš. Ze spali už před tím třeba 6 hodin vkuse a kaše jim to natáhla.
@Lucie_Sx zkoušela jsem, bez efektu
Déle spí jen pokud je kočárek v pohybu. Samozřejmě ven chodíme, aby se déle vyspal aspoň tak, ale pro mě je to ještě více vysilujicí
@Anonymní píše:
@Ernais a přestal se tolik budit jen tak? Ze dne na den, nebo jsi vypozorovala, že to bylo díky něčemu?
Proste z toho postupne vyrostl a donedavna se budil 2× za noc. Ted jsou mu 2, tlaci se mu 3 zuby a zase se budi uz 3 dny po 2 hodinach.
Já jsem ze zoufalství kaši zkusila u staršího, nepomohlo to vůbec. Ted u mladšího už nemam vlastně ani snahu a energii vymýšlet jak na lepší spánek. Ale ja kojim, mam ho v posteli, postylku uz ani nemáme. Kaši už bych na noc nedávala. Ale tak zkus ji, otravit ho tím neotravis.
@Anonymní píše:
Déle spí jen pokud je kočárek v pohybu. Samozřejmě ven chodíme, aby se déle vyspal aspoň tak, ale pro mě je to ještě více vysilujicí
Taky mi dokáže pres den zaspat dýl jen v jedoucim kočáře, ale taky to není pravidlo. Jinak si da tak čtyři patnactiminutovky pres den a je zas ready. Ale to už ma dýl. Zítra ma pul roku a spanek není kdovijaky od narozeni. Mel i jedno lepší období, kdy měl v noci jeden delší spanek - 2 h, ale moc dlouho to netrvalo, škoda ![]()
@Anonymní píše:
A co takovy ten automat na houpani kocarem…?
Jinak rada asi k hounu a teď se mi to coby zkušené matce druhého nespavce kecá. Ale s prvním jsem brutálně padala na hubu, byla psychicky rozložena a ten spánek jsem řešila skoro pořád. Porad nějaké pokusy ho zlepšit. Zpětně vidim, ze jsem akorat zbytečně plytvala energií, ale tehdy jsem prostě tapala, bylo to vse nové a ja měla nějakou (naivní) představu o životě s miminkem. Navic v okolí nikdo neměl takto dráždivé nespavé miminko. Porad jsem se motala v nějakém kruhu svých představ, očekávání, pocitů selhání. A že prý druhé bude za odměnu
No je to jako pres kopirak, akorát jsem to prostě vzala jako fakt. Hodně jsem si to ulehcila třeba tím společným spaním, dělám ty věci vic intuitivně. Samozřejmě, že ten nedostatek spanku je narocnej, taky se někdy cítím totálně ko. Čas pro sebe v podstatě nemám. Jenže ono to uteče. A třeba až to prejde na ty 2 spanky denně, budou ty spanky delší a trosku naberes síly. Ja si takhle chodila pak s malým dachnout po o.
@Anonymní píše:
@Prdolinka86 můžu se zeptat, jestli víš, že to bylo vážně po kaši? Jako myslím, že před tím se budili třeba co 3 hodiny a po kaši najednou vydrželi celou noc?
Jde mi o to, jestli jsi neměla prostě třeba více spavé děti víš. Ze spali už před tím třeba 6 hodin vkuse a kaše jim to natáhla.
Nene dřív se prostě budily. A dcera se odstavila (kojeni)sama v 6 měsících. Do té doby se budila i v noci na kojení. A po kaši ne.
Tak že já rozdíl poznala. Syn byl spáč od malička. Dcera urvana, přes den nespala vůbec od miminka.
Syn mi spal od 5 měsíců celou noc a vydrželo mu to do a dcera od 6,5 měsíce celou noc.
Ahoj všem
Asi otevřu celkem kontroverzní téma, ale ráda bych znala vaše zkušenosti.
Syn 5 měsíců, od narození se budí tak po 2 hodinách, zatím nepřichází žádné zlepšení, teď poslední měsíc občas dokonce po hodině. Zkoušela jsem vše možné i homeopatika. Každodenní večerní rituál máme cca od 2 měsíců.
Ráno se budí tak kolem půl 6 ráno a už kouká a vykrikuje a nejde dal uspat. Přes den spí tak po 20 minutách, takže ani tam není řešení, abych spala s ním.
Už padám na hubu, potřebuji doma nějak fungovat, jsem protivná, nevrlá, bolí mě neustále hlava. Já vím, je to mrně ale teď jako poslední možnost chci ještě zkusit kaši na noc.
Příkrmy dáváme už cca týden, je na UM od 2,5 měsíce (kendamil). Takže bych i kaši ráda koupila od Kendamilu, ať je u jedné značky, která mu sedí.
Tak mě zajímá, který druh by jste doporučili? A pokud máte kendamil kaše, jak vám sedí/chutná dětem?
A taky bych ráda znala vaše zkušenosti s kaší (zda to pomohlo na spánek, zda bolelo bříško, jestli se naopak mimča budila více, atd.)
PS. Prosím všechny, co s kašemi nesouhlasí, zdržte se komentáře. Každý má na to svůj názor a to beru, ale odradit se od toho nenechám, prostě to zkusit chci.
Díky všem