Plánování oslavy

174
27.7.24 10:43

Plánování oslavy

Plánujeme oslavu životního jubilea. Vše bude probíhat u nás asi doma. Oslavenec pozval příbuzné ale vlastně neví kolik lidí přijde. Jak si oslavu přeje. Když se ho na to zeptáte nedozvíme se nic - takový ten styl je mi to jedno, ono se to nějak zařídí, spíš tedy zařídí to někdo jiný…Počítáme hosty a když se zeptám kolik, tak jednou 12 pak 20 a pak zas jinak. Při nabídce udělat to v restauraci, někde něco zamluvit, tak ne to by prý bylo drahé…rád to zaplatím ale oslavenec je proti. Dát stan na zahradu - není tu moc prostor. Jsem z toho na prášky už měsíc dopředu, oslavenci je to srdečně jedno, ten to neřeší, jestli 10 nebo 25 hostů, jídlo, židle, stoly…Chápu, slaví velké kulaté narozeniny. Ale aspoň základní info třeba o počtech hostů by bylo fajn…ta trapná chvíle kdy si hosti nemají kam sednout když vám místo cca 15 prijde 20 a zoufale sháníte židle a místo kam ho posadit…potřeboval jsem se z toho vypsat…snad chápete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5889
27.7.24 10:54

Oslavenci bych dala vybrat, buď hostů bude třeba 10 nebo to bude v restauraci. Mít doma x lidí, kteří si nemají kam sednout a když si sednou, tak se nebude dát chodit, to je za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.7.24 11:05

My taky děláme rodinné oslavy takhle doma, grilování, pohoda. Když je prostorná, tak proč ne.
Sedla bych si s tím oslavencem a jmenovitě bych sepsala na papír jména, která pozval/a. Ještě bych to udělala, že např. dědo tady jsem udělala na počítači hezké pozvánky. Dopíšeme tam jména a zítra je hostům rozvezu, ať mají písemnou pozvánku. Takhle by to nešlo?
A podle toho vše i místo doladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.7.24 11:10

@Fiveone s oslavencem není rozumná řeč. Restauraci odmítl rovnou - prý je to moc drahé. Na to, že se tu nevejdeme neřekne nic…prý se to nějak udělá. Dnes jsem se jen tak mimochodem dozvěděl, že přijede příbuzná s dětmi, manželem…cca 5 navíc ale není to jisté…prý že se neví a to se dozvíte jen tak mimochodem. Připravovat pohoštění pro 10 nebo 20 je obrovský rozdíl…
Pro mne je z toho setkání tetiček a strýčků, co jsem neviděl 20 let. S tím že ani nevíte co čekat…celý pocit z toho je jen to mít z krku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21599
27.7.24 11:14

Je potřeba vzít organizaci pevně do rukou. Udělat seznam, zjistit, koho pozval, ty lidi obvolat a potvrdit si účast a podle toho plánovat. Tohle se prostě samo neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
27.7.24 11:15

Oslavenec bydlí s tebou, partner/partnerka? pokud nebydlí ať si to udělá kde chce, ale ne u mně, pokud ano, ať si to zorganizuje a zařídi všechno sám. s takovým přístupem, jako má tvůj oslavenec bych se dál neangažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.7.24 11:15

Nemáte v okolí sokolovnu nebo nějaký takový sál, který se dá pronajmout? Není to drahé, jak je restaurace a přesto je tam místo. Vzdálená teta tak měla pronajatý sál v bývalé školce na oslavu. Oni to tak u nich v obci pronajímají. Sice si musí člověk zajistit obsluhu nebo vyřešit v rodině. Ale je tam vybavená kuchyň a ten sál. Na rodinnou oslavu dostačující.
U nás si tak zas půjčují sokolovnu. A jen objednat raut.
Když nemáte místo, tak bych to řešila takhle nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.7.24 11:25
@Kelsey píše: Více

To se nabízelo jako první ten pronájem či restaurace, oslavenec odmítl asi by tam ani nešel.
Při otázkách kolik tu bude lidí viz výše…neví jednou 12 pak 20 pak zase jinak…asi máme počkat kdo přijde :poblion: :). Organizaci, jídlo, pití neřeší…prostě vám to hodí na hlavu a starejte se. Už to vidím-budeme stát v obýváku, půlka lidí si nesedne…ani nemám dost stejných talířů a příborů. On (oslavenec) tam bude stát a hloupé se usmívat a a já budu vypadat jak blb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.7.24 11:29

To je blbé, když je někdo takhle tvrdohlavý a umanutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
27.7.24 11:32
@Bydlící píše: Více

Samozřejmě, že budeš vypadat jako blb.

A budeš tak vypadat vlastní vinou… :nevim: Jestliže necháváš kohokoli ze svých blízkých, aby se k tobě tímto způsobem choval, tak si ostatně nic jiného nezasloužíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
27.7.24 11:33

Tak at si to oslavenec zaridi sam kde chce, ne? :nevim: pokud s nim neni rozumna domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
27.7.24 11:47

No tak jestli nejsi schopný/a vzít to pevne do ruky s tím že se s konečnou platností domluvíme kolik lidí přijde co se nachystá objedná k jídlu jak se tam poskládáme ap.tak nevím co si myslíš že se tady dozvíš :roll:
„Dědo teď si na to sedneme a napevno se na všem domluvíme s tím že dal už se nic měnit nebude a jestli nechceš tak nepočítej s mojí pomocí ani účasti v ten den tady vůbec nebudu.“
Nazdar. Takhle složité to je :think:

Příspěvek upraven 27.07.24 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.7.24 11:47
@BohunkaP píše: Více

Je to společný větší dům (dvougenerační) se zahradou - nemůžu dělat, že nejsem doma. Kdybych bydlel vedle, tak zalezu, zamknu a ať si tam dělá co chce. Všechno bych nechal ale na krku mamce a to nemůžu. Prostě příbuzní v okolí měli pár velkých oslav, tak musí taky…ale to, že mají rovnou zahradu s terasou, nebo to bylo v restauraci to ho nezajímá. Takové to pozval jsem něco mezi 10 až 20 hosty a o víc se nestarám…tak by se dal popsat přístup toho oslavence…že tu třeba není dost těch židli, tak jen pokrčí rameny a odejde…to je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
27.7.24 11:59

Pokud oslavenec neni schopen zakladni slusnosti minimalne dodat seznam hostu, na organizaci nejake oslavy bych se mu vykaslala. Ty ses toho sam ujal, nebo ti to bylo prideleno?

• Citovat
  • Upravit
174
27.7.24 12:26
@Silverine247 píše: Více

Neujal jsem se toho. Když od toho dám ruce pryč, tak to zůstane na mamce a ta je z toho taky špatná. Nechci ji v tom nechat. Oslavenec má přístup viz příspěvky nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný