Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo jezdila bych a na souseda bych se vykašlala. Je to buran. Ale já bych si nešla ani stěžovat na hlasitou hudbu. Pokud to neni každý víkend. U nás na vsi je taky občas veselo, když někdo něco slaví, jeden den/noc to vydržíme.
Jezdila bych. Ale nám hudba nevadí a jsme všichni za několik let zvyklí. My máme psych. narušeného souseda. Jeho stav se stupňuje nebo je horská dráha. Když má deprese. Tak hraje hodiny na klavír, housle, klarinet. Někdy celé dny. Buď venku pod návratím nebo doma. Ale i doma si otevře okno. Takže se to všude rozléhá. Dokud si jen hraje, tak nám to nevadí. On umí škodit i jinak. Minulý týden hrál několik dní po sobě v noci i dlouho přes den.
Příspěvek upraven 22.07.24 v 07:50
@Anonymní píše: Více
Samozřejmě, že jezdila. Nevidím nic, čeho bych se měla bát?
Tohle jsou silácké řeči nejspíš v opilosti, které by mě nerozhodily.
Osobně bych si ale ani nešla stěžovat, pokud to není každý víkend. Je to chata / chalupa, je léto, čas zábav, oslav, párty. Prostě s tím musíte počítat.
Závěrem, soused přebral a vy jste netolerantní, vyříkejte si to v klidu a za střízliva.
Nejdřív píšeš o víkendu, teď každý den, takže bůh ví, jak to je.
Otázkou je, jestli vám už z principu nevadí cokoliv. ![]()
Jezdila bych a neomezovala bych se kvůli nim. Po 22. hodině bych zavolala policii, když slušné jednání nepomohlo. Klidně bych ji volala opakovaně.
Pokud je to do 22 hodin, nic moc s tím nenaděláte. Od 22 hodin volat policii.
@Paní.Norrisová píše: Více
Ty jo volat policii, to se bojím. Všichni se tam znají. Co by policie vyřešila? Bojím se, že tím bych si je jen postvala proti sobě.
Já se teď bojím, aby mě třeba nezastrelil na zahradě nebo fakt neprejel až pojedeme s dětmi na kole apod.
Jednou za čas bych tolerovala, každý den bych po 22. volala měšťáky. Pokud dělají kravál celé dni sv na to máte nervy, tak celkem pomáhá pustit naplno zcela jiný hudební styl (ale chce to skutečně víc nahlas).
Tak po 22 hodině to policie řešit musí, rušení nočního klidu. A je vidět, že jeho vyhrožování na vás zabralo. Neudělá nic, byli opilí a měli silné řeči.
A nevím jak u vás, kde máte chalupu, ale u nás, když chcete mít rodinnou akci a přetáhnout 22 hodinu tak to musíte nahlásit i na obci, tedy podle mě to můžete řešit i s obcí. A jak byste si někoho poštvala proti sobě? Oni se proti vám štvou sami. Oni jsou netolerantní, ne vy.
A proto je fajn budovat a udrzovat sousedske vztahy. - prijit se predstavit, nabidnout sve telefonni cislo, kdyby byl s necim problem, zvlast behem rekonstrukce, kdyz se potkam se sousedem na zahrade, podat buchtu pres plot, popovidat si o pocasi a tak, protoze je pak tezke nekomu koho ma clovek „rad“ byt jen jako souseda, rict, ze ho prejede a o ta hlasita hudba se pak jinak resi.
Tak když se bojíš, tak tam radši nejezdi. Nevím, co jiného chceš slyšet. ![]()
Dala jsem ti radu, jak bych to řešila já. Ať si klidně nadávají nebo stěžují u sousedů, ale fakt by mi vadilo, aby mi na chalupě, když chci mít klid řvala muzika za okny muzika. Zvlášť v období, kdy se nedá mít zavřené okno.
Nemám nic proti tomu, když se lidé baví na zahradě, ale musí taky respektovat ostatní.
Pokud máš strach, že by ti ublížil, tak síň příště vem nahrávání, když ho půjdete slušně požádat o ztišení hudby.. Budeš mít důkazy. Policie by mohla udělit i nějakou pokutu, pokud by to bylo fakt přes čáru. Zvlášť pokud bys je volala opakovaně.
Jinak opravdu si myslíš, že je to až takový mag*r a sociopat, že by toho byl schopný?
Ahoj, o víkendu měli naši sousedi na chalupě velkou chla*tacku. Protože mají natočené repraky na nás dům a rádio řvalo do noci (nebylo to poprvé), sli jsme je s manželem slušně požádat o snížení hlasitosti. Sli jsme opravdu slušně, máme dvě malé děti a při tom hluku neusnou. Jakmile jsme se k nim dostali začal na mě soused hulakat, jak mě jednou přejede, jak mě nesnáší atd. Docela jsem koukala, nic jsem mu nikdy neudělala. Jen před dvěma lety, když stavěli dům a my nemohli sehnat řemeslníka jsem se ho slušně zeptala jestli by nám na domě taky něco neudělal, samozřejmě za peníze.
Plánovala jsem, že v lete budeme s dětmi na chalupě, ale po tomhle se docela bojím. Jezdili byste tam?