Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Bylo nás 16 lidí, úřad a pak posezení na zahradě, takže taková spíše Grill party. Hudba, tanec, dobroty, nechtěli jsme nic velkého a drahého, tohle bylo ideální ![]()
Nás bylo před x lety asi 10, obřad na radnici, focení ženich + nevěsta, oběd v restauraci a pak posezení doma a i to na mně bylo moc
velká svatba štěstí nepřinese, za mne ideál jen svědci a pak za ušetřené peníze buď pořídit něco do bydlení nebo si užít parádní dovolenou, ale je to každého věc : někdo při tom potřebuje celou rodinu a všechny přátele, někdo o to (jako já) vůbec nestojí
udělejte si to tak, jak chcete VY
ať se zadří podle představ ![]()
My chteli svatbu jen se svedky nekde u more, protoze jsme oba stali jen o manzelstvi, ale o svatebni den moc ne. Maminky by to ale neprezily, hlavne pro tchyni by to byla zivotni rana, tak jsme udelali kompromis. Obrad na vlastni louce za zahradou a pak odpoledni raut na zahrade pro nejblizsi pratele a z clenu rodiny jsme zvali jen ty, se kterymi se pravidelne stykame. Cele zarizovani zabralo maximalne tyden, mistni starista resi tak jednu dve svatby rocne, takze i termin jsme si mohli urcovat prakticky ze dne na den.
Svatebni saty jsem mela z AboutYou, koupila jsem je ve sleve za 5tis a za 4tis jsem je pak obratem prodala. Kapelu jsme nemeli, pujcili jsme si velky reproduktor a svedek mel za ukol poskladat playlist na Spotify. Oznameni a karticky jsem si navrhla sama a pak nechala za par korun natisknout v mistni tiskarne. Puvodne jsem si chtela navazat i kytici z lucniho kviti, ale brali jsme se pozde a uz skoro nic nekvetlo, takze musela byt kytka z kvetinarstvi. Jako obsluhu jsme meli dve studentky, kazda dostala asi tisicovku a staraly se o toceni piva, odnasely spinave nadobi, varily kafe a tak.
Celkove to bylo moc pekne, nestalo to moc a radi na to vzpominame.
My jsme to měli. Jen rodiče, sourozenci, svědci. Cca 25 lidí. Svatba v kostele, posezení v restauraci- oběd, kafe, zákusek, bez hudby a tance, ve 3 se to rozpustilo, my s manželem jsme jeli na hotel uprostřed lesů, ostatní domů. Za mě ideál.
Zvát z rodiny jen někoho mi přišlo trapné a pozvat zas všechny (tety, strýce, bratrance a sestřenice), to už bychom byli na 100 lidech a to jsme opravdu nechtěli.
U nás byla komorní svatba, jestli jen 14 lid9? Den předtím vaření a chystání všeho, ráno já ještě na kosmetiku a kadeřnici, pak ochod do kostela, tam obřad + mše, odchod do nedalekého zámeckého parku a tam focení, ochod do restaurace na svatební oběd a odchod domů, kde byla volná zábava, večer kolem 17:00 bylo po všem. Byli i svatební koláčky, dort (a to neměla ani kámoška, co měla velkou svatbu), mini výslužky, stačilo nám to takhle. Mojim rodičům bylo líto, že se to tak odbilo, ale veliká svatba stojí velké peníze a ty se dají utratit i líp. Je to o prioritách. Ani ta největší svatba šťastné manželství nezaručí, asi tak.
Nás bylo 14, z toho pět dětí. Za svědky nám šli sourozenci. Oslava byla u rodičů doma, zábava na zahradě, úplná pohoda, děcka naskákaly do vířivky, dospělí pak taky, hráli jsme šipky a různé hry, seděli na terase.. Obřad jsme měli na zřícenině hradu nad obcí, kde bydlí rodiče, fotili jsme se tam a v městečku pod hradem, je to památková rezervace.
Nás bylo cca 10, z příbuzných jenom mámy a švagr s rodinou, tatínky už nemáme. Byla jsem na xx svatbách, žádná podle mě nebyla tak hezká, jak moje. Velmi speciální místo (kdybych napsala kde, tak se tady veřejně propálím), pak oběd v restauraci a pak pařba, která by se vlastně konala i tak, bez svatby.
Budget: tutu dlouhá sukně z Wish asi za 300, bílé basic tílko (zdarma, měla jsem ho doma).
Obřad 1000
Kadernice a vizážistka - kamarádka, zdarma.
Oběd - nevím přesně, platila máma, ale říkala že dávala jen 5k
a v tom bylo poměrně velké dýško (vesnička restaurace velmi low cost, nicméně vyhlášená svíčková)
Dort plus kytky jsem platila já, nevím kolik to stálo, nicméně náklad na celou svatbu jsem v rámci nějaké měsíční výplaty nepocítila, kolikrát utratím víc za kdejaké blbosti.
Ještě něco stál takový neprofesionální fotograf (fotky stály za prd, ale je mi to fuk).
Nutno říct, že jsem se vdávala po víc jak deseti letech vztahu z čisté formálních důvodu, dá se říct, že už vlastně odmilovaná. Nicméně s manželem jsem stále.
Raději tedy anonym ![]()
Edit: tak anonym ne, nevadí ![]()
Synek se ženil u moře, přes agenturu, byli tam jen sami dva…byli nadšení, nám to nevadilo, já jsem to vymyslela ![]()
@Anonymní píše: Více
Je přece jedno jak to měli ostatní, udělejte si to podle sebe a je to ![]()
@Monchichik píše: Více
Já to taky tak chtěla, ale to by moje máma nerozdejchala, pořád opakovala, jestli se nemůžu uplně normálně vdát, tak jsem to udělala teda doma, ale v malém, jak jsem to vždy chtěla. 3 měsíce před svatbou byla stejně předsvatební cesta, kdy jsem byla tak nějak oficiálně požádána o ruku a symbolicky jsme si vyměnili prstýnky, vyzkousení nanečisto
Na svatbe nas bylo 8 - my 2, nase 3 deti, svedkove a fotografka. Jen obrad a kratke foceni. Jeden ze svedku byla moje sestra, druhy nas kamarad. Mam 3 sourozence. Cca o mesic pozdeji jsme udelali zahradni party pro kamarady. Rodina se nezucastnila. Bylo to super
A nikdo nebyl urazeny.
@Janushh27 Já to nejen rozdejchala, ale i navrhla. Přišlo mi to jako fakt vyhazování peněz oknem, nás je pár, nevěsta zase má příbuzných hodně a měla představy, které jsem nehodlala financovat. Tak jsem se zeptala, jestli znají svatby u moře, přes agenturu, která všechno zařídí. A jim se to zalíbilo, našli si destinaci a rovnou tam zůstali na svatební cestu, ideální ![]()
Ahoj, holky, prosím, měla jste některá menší svatbu bez veselky? Tzn. v rodinném kruhu, jen s obřadem a společným obědem? S partnerem moc na to nejsme a tak bychom rádi čas strávili spolu a někam odletěli a užili si to po svém
Předem děkuji za vaše zprávy a případné typy.