Plánování těhotenství

5
15.3.16 22:09

Planovani tehotenstvi

Dobry vecer,

rada bych Vas pozadala o par rad, nebo spis o par nazoru.
S pritelem by jsme moc radi meli miminko. Mluvime o tom uz delsi dobu, ale nebyl ten spravny cas.
Muj nynejsi problem je v tom, ze bych byla rada kdyby se nase miminko narodilo urcity mesic v roce. Ale na druhou stranu nechci uz cekat pul roku, kdy se budeme snazit. Vim, ze to nemusi vyjit na poprve a proto sem vlastne pisu, abych na tohle znala nazory ostatnich. Planovala jste si nektera takhle tehotenstvi?
Doufam, ze to neni moc hloupy dotaz. Dekuji za vsechny odpovedi a nazory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4658
15.3.16 22:11

Když se mluví o plánování, tak spíš tak, že v příštích několika měsících bych ráda otěhotněla…Ale jakože naplánovat si to na určtitý měsíc?? No zkus to, třeba Ti to vyjde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
15.3.16 22:12

@alokin12 Jojo, taky jsem si přála jarní miminko… narodilo se v říjnu a mnoho lidí se netrefilo ani rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
15.3.16 22:12

No jasně, že jsem si to plánovala. Určitě jsem nechtěla otěhotnět před svatbou a taky jsem nechtěla rodit v létě a v zimě. Ideálně tak na jaře abych nemusela dítě navlékat. No vdávala jsem se v 7tt a syn je lednový. Dcera říjnová. Takže plány jsou v případě těhotenství na prd :lol: Prostě děti přišli a byli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
15.3.16 22:13

Já jsem si teda taky rozhodně neplánovala rodit na Silvestra :mrgreen: No stalo se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
15.3.16 22:14

Povést na poprvé se to může a nemusí. Popravdě, takové plánování moc nechápu, ani co chceš slyšet za názory. Chápala bych, kdyby to bylo už několikáté dítě a ty bys se staršími měla nějaké povinností - vodit pěšky na kroužky apod.,že bys nechtěla zimního novorozence, že by ses otěhotnění snažila směřovat tak, aby porod vycházel na příhodnější dobu, ale i tak přesný měsíc nejde naplánovat. Nehledě na to, že dítě se Ti může narodit naprosto donošené a zralé o 14 dní dřív(jako moje nejmenší dcerka, měla být v únoru, je v lednu).
Jsou ženy, které otěhotní na první dobrou, jiné až po několikaměsíčním snažení. Myslím, že bys to měla nechat trochu osudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
15.3.16 22:15

Jedna byvala kolegyne mela naplanovano, ze se ji za pet let narodi holcicka lev. Jak to dopadlo, nevim, ale prijde mi to trochu na hlavu, protoze kazdy jsme jiny a nikdy nevis, jestli se ti podari otehotnet hned, nebo az za pul roku. Chapu, ze nekdo chce, aby se dite narodilo treba v lete, na druhou stranu mam okolo sebe tolik paru, co maji problemy s pocetim a bylo by jim uplne sumak, v jakym mesici by se to narodilo, ze si myslim, ze nektery veci v zivote proste stoprocentne nenaplanujes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.16 22:16

S manželem jsme taky druhé dítě plánovali až když budou malý 2-3 roky. Teď má 10,5 měsíců a já v 6 tt. Co se týče dětí plánování neexistuje

• Citovat
  • Upravit
32920
15.3.16 22:20

Tak takhle do detailu jsem neplánovala. Mám jarní děti, je to fajn, ale vyloženě jsem neřešila roční období, natož měsíc, znamení apod. Navíc mladší se narodil o víc jak týden dřív a místo berana je rybka, místo jarního miminka je těsně zimní. Z porodky jsme šli domů v první jarní den.
Plánovala bych tak obecně, možnou dobu, kvůli studiu, práci apod. Já jsem nevěřila že se to povede brzo, a ono jo, vždycky napoprvé. Stejně tak jsme na mimi mohli měsíce čekat.

Příspěvek upraven 15.03.16 v 22:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.3.16 22:25

Dekuji vsem za nazory. Cim vic nad tim premyslim, vim, ze to asi takhle do detailu naplanovat nejde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.3.16 22:27

Svagrove to vyslo 2× ze tri pokusu. asi predevsim nesmi cloveku chybet sebevedomi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
15.3.16 22:27
@alokin12 píše:
Dekuji vsem za nazory. Cim vic nad tim premyslim, vim, ze to asi takhle do detailu naplanovat nejde :zed:

Hele nám se první zadařilo přesně po roce a ted druhé po 7měsících…takže to jako fakt neovlivníš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.3.16 22:35

Vlastne kdyz to vezmu je jedno, kdy se miminko narodi, hlavne at je zdrave :) i kdybych pockala a pak to na poprve nevyslo, budu nastvana ze jsme tak dlouho cekali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
15.3.16 22:35
@alokin12 píše:
Dekuji vsem za nazory. Cim vic nad tim premyslim, vim, ze to asi takhle do detailu naplanovat nejde :zed:

Tak vyjit ti to muze, ale s vetsi pravdepodobnosti nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.16 22:44

@alokin12 není to hloupý dotaz, my chtěli dítě na léto a vyšlo to hned a to jsem nějakou ovulaci atd vůbec neřešila…takže ano, jde to ;) a stejne tak uznávám ze jsme měli štěstí. Ale stejně tak dodám, že jsme oba byli zdraví, celkem jsme sportovali, nekourili, nejsme obézní atd. Ja myslím, ze to dost souvisí…ale je to jen můj názor. Každopádně nevím, co je na tom divného si to plánovat, klidně plánuj, jak vidíš, jde to :mrgreen: a neboj ono pak po porodu bude asi milion věcí, které jsi rozhodně neplánovala. :lol: prosím o zachování anonymu, nebo smazat. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky