Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak asi záleží na stavu rodičky a mimca, já kdybych neporodila do 38+0, tak 38+1 jsem šla na císaře. Naštěstí malý se rozhodl přijít přesně 38+0,takže jsem rodila normálně
Ač jsem měla kamaráda operatera, byla jsem velmi nemocna a trpěla bolestmi. Proto jsem chtěla porodit co nejdříve. Šlo o třetí sekci. Ale dřív než 38+1 (možná 38+0) to nechtěl udělat.
Porod byl bez problému. Vybrala jsem si celkovou anestezii (vzhledem ze už ksem s ni měla dobre zkušenosti a vzhledem k tomu, jak jsem byla celá bolavá).
A neboj se ptát, oni ti to vysvětli.
Ja mela akutni 40+5 a planovane 38+0 (kvuli slabe jizve) a 38+1 (velka porodnice, nechali me vybrat z nekolika terminu, tak jsem zvolila hezke datum a pred vikendem, aby mohly prijit navstevy
).
To záleží na tom, proč ta sekce je. Já jsem první měla 38+0,druhy byl 37+1 - mimino už mělo 4500 g, tak se to dělalo co nejdřív.
@Anonymní píše: Více
Ne, mohla jsem tusim ctvrtek a patek pred vikendem a nebo pondeli a utery po vikendu, dele uz cekat nechteli, na vikend planovanou sekci nenabizeli nikde. Chtela jsem pred vikendem, protoze babicky byly jeste pracujici a z daleka, a samozrejme se chtely prijet podivat na vnouce. Coz jde o vikendu jaksi snaz. Kdyz uz se me ten doktor zeptal
, ze pry maji na planovane volno kterykoliv z tech dnu.
Záleží na důvodu, ale pokud není dítě ani matka vyloženě v ohrožení života, tak se dříve jak v 38+0 nedělá…
To záleží na spoustě věcí ale pokud není jiný důvod než třeba poloha tak se císar plánuje na přelom 39 a 40tt
Taky záleží jakou mají kapacitu..třeba u nás v malé okresní porod ici dělají max jeden plánovaný císař denně aby byla kapacita pro ty neplánovane…
Ahoj, v pondělí jdu do porodnice na registraci plus domluvit termín plánovaného císaře.
Zajímá mě, na jaký tt Vám ho naplánovali?
Dr říkal, že je možné, že si mě tam už nechají, ale to budu 37+2. Řekla bych, že se spíš počká alespoň na 38tt?
Děkuji.