Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
SC proběhla když jsem byla 38+5. Jak jste dopadla na kontrole?
Tak jsem z toho rozvrkocena.
Utz - stale konec panevni nohy vubec nevi jak tam ma..
Vysetreni - otevrena na prst
Rekla jsem jak je mi blbe, na to nikdo nereagoval.
A dokonce mi rekli ze by me nechali odrodit i normalne a ze me predaj starsimu Dr na posouzeni. No to sem cumela.
Kazdopadne me snad nemuzou nutit ne? Ja nejsem sebevrah a desi me predstava ze se mi tam miminko sprajcne…
Kontrola pristi tyden
A kolikátý jsi teď týden? Já měla výhodu, že se můj gynekolog zná s paní primářkou, tak mi tu SC zařídil a nikdo mě ani nepřemlouval ani mi nenabídl, že bych to mohla zkusit normálně…
Ono ale není pravidlo, že když leží mimi KP, že se musí rodit SC… záleží, jak je miminko velké, jak máš širokou pánev atd. Vím, že to některé maminky zkouší porodit i normálně, někomu se to povede a když to nejde, tak to skončí stejně císařským řezem (což mě teda přišlo, že zrovna na Mělníce si komplikace nelajnou a raději udělají CS než aby byly komplikace nebo maminka dlouho trpěla…) tak se na to raději zeptej svého gynekologa nebo na příští návštěva tam, pokud budeš rozhodlá rodit SC, je to tvoje věc, nikdo tě nemůže nutit rodit přirozeně a měli by to respektovat, zvlášť když je mimi KP - je jasné, že porod by byl složitější než kdyby bylo mimi hlavou dolů… tak pokud nechceš nic riskovat, rovnou se jich zeptej na možnost SC, měli by ti vyjít vstříc… ![]()
O me mi moc nejde, spis o miminko. Nikdo nevi kde ma nozicky a porod KP je dle meho rizikove, no docela me to vydesilo… no v papirech mam napsano ze jsem poucena a ze preferuji sc porod. Ale cekala jsem ze se dozvim vic a ze mi daji uz termin… ![]()
Taky si myslím, že je to rizikové, takže já bych šla také znovu do SC, ale jsou ženy, které to stejně chtějí zkusit přirozeně, podle mě je to ale zbytečný risk pro miminko i pro matku.Tak asi na porod ještě nevypadáš, mě taky dali termín asi 5 dní před porodem, takže v 38tt, tak jestli jdeš příští týden na kontrolu, tak už termín také dostaneš:-) no a kdybys náhodou dřív začala rodit, tak tě stejně asi vezmou SC, to ani doktoři nechtějí nic riskovat, neboj ![]()
@tyna.andilek Ahojky. Mas pravdu. Nechala sem si to rozlezet v hlave a. mluvila sem o tom s holkama a ty me taky uklidnily.
tak pristi tyden uvidime, snad z toho nebudu mit tak spratny pocit jak vvera.
Dikkkkk
Ahoj, v pondelok ma caka planovany CS v porodnici Melnik.Je tu niekto s cerstvymi skusenostami? V nedelu nastupujem a v pondelok bude zakrok.Ako to vsetko prosim prebieha? Dnes nebola na poradni zhovorciva dr a len ma odbijala tak som sa uz ani pytat viac nechcela na „blbosti“.Prijmu ma v nedelu lezat na odd sestinedeli a mozem si teda priniest rovno celu tasku co mam pobalenu? /Prvy porod u Apolinare akutny CS a nemohla som mat sebou takmer nic/.A kedy cca vam robili zakrok? Hned rano? A ako dlho sa potom lezi na Jipke- 12h,24h…?
Dakujem za odpovede ![]()
@Imkova
Muzu se zeptat, kdyz jsi prvni rodila akutnim CS, ptali se te ted na Melniku, jestli chces rodit prirozene nebo zase cs? Nebo ho naplanovali hned?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.