Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj
Není tu někdo, kdo bude mít plánovaného císaře v nejbližší době? Já ho mám naplánovaného na 3.12. a už začínám mít trochu nervíky, tak bych si ráda popovídala s někým, kdo má stejné pocity ![]()
Ahoj, já sice nemám plánovaný c. řez, ale měla jsem v 1. těhu plánované vyvolání, ale skončilo císařem. Pamatuju si jak jsem byla hrooozně nervózní, když jsem měla nastupovat v pondělí na 5. hod ranní ![]()
Ahoj, díky za příspěvek
Je to divný pocit…čím víc se to blíží, tím je to horší. Pořád nad tím přemýšlím, aniž bych chtěla. Hlavně nad narkózou, jestli celkovou nebo spinál. Už mám za sebou jednoho akutního císaře v r. 2010 a to bylo celkové narkoze.
A proč nezkusíte radši přírodní metodou? Kamarádka doktorka mi vypráví o téhle „módě“ a nechápe, proč ženský podstupujou ty rizika ![]()
Já rodit normálně nemůžu (nemysli si, že ten císař je dobrovolný). Mám slabou jizvu po 1.sekci.
@Petrurka A jaká konkrétně? Mě přijde rizikovější přirozený porod, kdy se dítě může škrtit šňůrou, nemít kyslík, zaseknout v porodních cestách, příp. při průchodu por. cestama si zlomí klíční kosti, při vytahování kleštěma mu zdeformujou hlavu a to nemluvím o rizikách pro matku - natržení až ke konečníku, poporodní poranění - problémy s močením, sezením, bolestivý sex, popraskané žilky v očích, riziko rupnutí dělohy při Kristellerově expresi, k tomu vyloženě „přírodní“ metody jako vyvolávaný porod, oxytocin, píchání vody, urychlování porodu atd.
@Rakosnicek1983 moje řeč!!!Miluju, když někdo něco odsuzuje a vůbec neví příčiny!!!
@Cipisek1 já jsem teda měla taky 1.ho císaře, ale dělám si naděje, že po 2. budu moct porodit normálně
je nějaká možnost že po 1. císaři automaticky musí být po 2.hé taky???já doufám že ne…
@kristin11 Určitě je šance rodit přirozeně, pokud nebudeš mít žádné potíže. Já kvůli té tenké jizvě musím rodit císařem, protože při kontrakcích hrozí riziko ruptury dělohy. Měla jsem ji 5 mm, ale už se ztenčila na 1,5 mm ![]()
@Cipisek1 ouuu,tak teď se mi ta vidina pomalu rozplývá
a kdy a jak to zjišťují tu jizvu? hádám, že s tou zevnější to nemá co dělat, ale musí nějak prozkoumat tu vnitřní??
hrozný…namísto podpory a povzbuzení, tady z tebe tahám info. teď jsem sama vyděšená ![]()
@kristin11 Ta jizva se zkoumá ultrazvukem. Mě jí vždy doktor při kontrole zkouknul, asi tak před 30.týdnem mě začla dost pobolívat při každém pohybu, tak proto se císař už delší dobu plánoval, pak ještě to ztenčení a je to jasný! Neboj, určitě nebudeš ten samý případ
A kdy máš termín? Já už budu mít miminko za 13 dní na světě
Jen mě teď zkolila nějaká nemoc, mám rýmu a bolesti hlavy, nejspíš jsem to chytla od syna, snad to ještě stihnu vyléčit ![]()
@Cipisek1 aha,tak snad no, uvidíme
když to nepujde tak nic nenadělám
my budeme mít mimčo až v dubnu, teprve jsme v polovině
taky máme 1.ho kluka
nechali jste si říct, co to bude?
já už jsem hrozně zvědavá, my ještě nevíme ![]()
@kristin11 tak moc držím palečky, uvidíš, že to dobře dopadne
Nechali jsme si to říct, měla by to být holčička, tak doufám, že se nespletli. Mám doma připravenou růžovou výbavičku ![]()
@Cipisek1 jeeeee,gratuluji, taky bych chtěla mít druhou holčičku
no já ti taky držím všechny palce, ať je těch nervů co nejmíň!!a aby ti těch 13 dní rychle uteklo, ta nervóza předem je hrozná
![]()