Plánujeme druhé dítě

Anonymní
6.11.15 13:56

Plánujeme druhé dítě

Ahoj,
jdu se tu s Vámi poradit a zjistit info, jak to máte vy :)
Momentálně sleduji film Dvanáct do tuctu :D abych se připravila. :D Žijeme ve svém, máme 3+1 a čivavu :)

Ráda bych se s Vámi poradila, maminky co také čekají nebo už mají dvě děti, jak se to dá zmáknout. Momentálně dcerku na osmou odvedu do školky, pak poklízím, jdeme na prochajdu se psem, uvařím, aj.
Vyzvedávám ve tři hodiny ze školky.
Do školky to máme nějakých 500m, po cyklostezce. :-)
Tzn. ráno naložit do kočárku mimino, dcerku na kolo a pofrčíme. Zvládáte to? Jak venčíte psy?

Manžel kamioňák, přes týden pryč, víkendy doma. Tam pomoc nehledám. Po porodu druhého bude 14dní doma se mnou, a poté budeme hledat práci v tuzemsku, aby byl s námi :)

Tak nějak chci od Vás slyšet, že se to dá zmáknout :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4515
6.11.15 14:00

Úplně v pohodě. Pořídila bych šátek na mimino, abych se nemusela tahat s kočárem a tím by to nejspíš bylo všechno vyřešeno. Šátek požívám i při úklidu, nebo vaření, když je malý uřvaný. Nejnáročnější jsou pro mě večery, kdy musím oba okoupat a uložit, ale taky se to dá, teď po dvou měsících už máme víceméně nějaký systém a dá se to zvládnout :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.11.15 14:04

Ahoj, podle mne idylka - máš školku až do tří a kousek od domu, na víkendy nejsi sama ;) Procházky se psem bych spojila s dopo uspáním mimča - podle men si to krásně užiješ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.15 14:06

Čivavák miloval vození pod kočárkem s dcerkou, doufám, že i teď. Máme tu kousek lesík, krásné procházky. To vše jo :)
Mám docela děs s porodu :) Poprvé to bylo neočekávané, ale teď jsem blázen co do toho jde dobrovolně :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.15 22:41

Ahoj, jdu se Vám sem opět vymluvit :-)
Chlapovi nabídli turnusy, že bude doma dva víkendy v měsíci doma. To je vše.
Přijede v pátek a odjede v pondělí. Tj šest dní v měsíci, to je hnus :(
O víkendu ted až přijede..máme v plánu vyrobit druhé mimino..
Jsem na jednu stranu ráda, že tu mám klídek, vše zvládám na jedničku, říkám si, že to nemusí dělat až porodím, ale zároveň pokud by jezdil i takhle potom, budu na Lexaurin :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.18 21:21

Ahoj holky.

Přemýšlíme, že bychom se za rok cca podzim 2019 zasnažili o druhé dítko. Máme teď 5ti leté a chtěli bychom druhé. Ale až tak za rok - chceme trochu našetřit. Práci mám se smlouvou na neurčito na zkrácený úvazek 6hod denně. Nastupovala jsem tam nově po skončení rodičáku. Do budoucna je možnost přejít na místo kolegyně, co půjde do důchodu - výhledově za cca 8-10let. Druhé dítko chceme, ale zároveň se bojím o práci. Tahle dosavadní mě fakt baví, časově super a finančně taky, ale bojím se, kdybych otěhotněla, že o práci přijdu - má zaměstnavatel povinnost držet mi místo 3 roky? Nechtěla bych o tu práci přijít.

• Citovat
  • Upravit
3594
28.10.18 21:33

Ano, rodičovskou dovolenou můžeš čerpat do 3 let věku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
28.10.18 22:08

To si musíš vybrat,ditě nebo kariéra
Těžko radit,když sis vlastně odpověděla pomalu sama
Jinak místo by ti držet měl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
29.10.18 00:06

Ano má povinnost ti po dobu rodičovské dovolené držet místo..propustit tě může až po návratu z rodičovské, např.kdyby se na tvé pozici osvědčil někdo jiný a tebe už ,,nechtěl".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
29.10.18 07:06
@ladai píše:
To si musíš vybrat,ditě nebo kariéra
Těžko radit,když sis vlastně odpověděla pomalu sama
Jinak místo by ti držet měl

Podle mě tady nejde o kariéru,ale o to,udrzet si slušné místo,být spokojená sama se sebou taky trochu jinak nez prostřednictvím dětí a v neposlední řadě také o peníze,na nich to závisí. Deti rostou a mají čím dál větší náklady.

Slovo kariera je v naší spolecnosti naduzivane a nesprávně pochopene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.18 08:03

Ahoj anonymní, jen jsem tě chtěla povzbudit, že nejsi sama kdo váhá. Dceři bude brzy 5 a s manželen jsme začali mluvit o druhém dítěti. Mám práci v dobrém kolektivu, flexibilní prac. doba, možnost práce z domu. Prostě sehnat dnes takovou práci je luxux. Bohužel já zatím nemám smlouvu na neurčito. Takže jsem taky na vážkách.
Anonymní K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.18 09:09
@Anonymní píše:
Ahoj anonymní, jen jsem tě chtěla povzbudit, že nejsi sama kdo váhá. Dceři bude brzy 5 a s manželen jsme začali mluvit o druhém dítěti. Mám práci v dobrém kolektivu, flexibilní prac. doba, možnost práce z domu. Prostě sehnat dnes takovou práci je luxux. Bohužel já zatím nemám smlouvu na neurčito. Takže jsem taky na vážkách.
Anonymní K.

Ahoj a díky za reakci - tedy pokud byla na mě :-)
S manželem jsme se zatím domluvili, že se začneme snažit o druhé až na Vánoce příští rok. Chtěli bychom v létě zvládnout ještě moře a něco málo ušetřit. S tou prací taky nevím. Baví mě, ráda do ní chodím a nechtěla bych o ni přijít. No uvidíme, co bude za rok :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex