Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vejnarka88
Jo to oni to mají aji takto a pak si to nějak odečítáš z daní na začátku roku že? To taky jako není špatný no. Já to brala tenkrát, když jsem začínala chodit jako peníze navíc, který jsem nějak potřebovala, teď už jsem si na to tak zvykla. Ale dávám si je zase bokem.
Jinak chodím teda někdy 1 někdy 2× do měsíce podle toho jak to stíhám všechno. Je pravda že ta hoďka tam uteče rychle. ![]()
Díky za připomenutí tématu -
Dal jsem si 2 odběry s rozestupem 14 dní a sice po samotném odběru jsem byl v pohodě, tak potom jsem cítil dlouho naprosté vyčerpání. Byl jsem zvyklí skoro každé ráno cvičit a to i intenzivně. Teď od těch odběrů jsem ráno úplně vyšťavený a nejsem schopný vstát a tu dobu co jsem měl na to cvičení spím. Pak už funguju jakž takž normálně a večer teda už zase padám na hubu.
A dostalo se mi i varování, že častějším dárcovstvím si hodně snižuji imunitu. Takže přejdu možná tak na 1× měsíčně, možní obměsíc.
@gabrriel Dřív se mohlo chodit na plazmu každý týden a ani tenkrát mi nic nebylo a to mám nízký tlak. Spíš to byl nápor na žíly. Já zas četla, že se tím odběrem plazmy předchází infarktům a mrtvicím, nevím, zda je to pravda, ale jsem ráda, že mohu touto formou pomocí nemocným i výrobě léků. Daruji hodně let a imunitu mám skvělou, neznám co je chřipka, angína, zápal plic..vlastně jen občas v zimě rýma. Důležité je hlavně po odběru doplnit bílkoviny a tekutiny.
@bejbyn píše:
@gabrriel Dřív se mohlo chodit na plazmu každý týden a ani tenkrát mi nic nebylo a to mám nízký tlak. Spíš to byl nápor na žíly. Já zas četla, že se tím odběrem plazmy předchází infarktům a mrtvicím, nevím, zda je to pravda, ale jsem ráda, že mohu touto formou pomocí nemocným i výrobě léků. Daruji hodně let a imunitu mám skvělou, neznám co je chřipka, angína, zápal plic..vlastně jen občas v zimě rýma. Důležité je hlavně po odběru doplnit bílkoviny a tekutiny.
to doplňuji skoro standardně, různé proteinové chlebíky, jogurty, když pochutiny, tak arašídy,… a přesto jsem úplně špatnej. Ale třeba je to i z jiných příčin.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.