Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Atejnou zkusenost nemam, ale chci ti napsat ze mi to moc lito
posilam hodne sil.. ![]()
Naštěstí mě to nepotkalo, ale drž se
je to ohrane, ale věř, že pokud je to tak, tak raději teď, než aby ti pak malé umiralo v náručí a ty ses dívala, jak se trápí.. čas pomůže, bohužel se to stává, ale jednou to preboli, vybrec se, vykric se, jestli chceš, tak něco rozbij, každá reakce je normální, nenormální je, kdyz musí člověk bojovat s něčím takovým
![]()
Moc mě to mrzí, přála bych ti, aby v Brně došli k nadějnějšímu závěru…Pokud by to nedopadlo, další postup si rozhodni podle svého svědomí. Každý to má nastavené jinak. Pro někoho je méně bolestivé těhotenství ukončit, jiný by to nedokázal a má potřebu nechat to na přírodě. Musíš si to v sobě rozhodnout ![]()
Zkus se pridat na Facebooku do skupiny Srdíčkáři a napiš tam to cos napsala sem. Je tam spousta skvělých rodičů dětí s různými vadami a třeba tam narazíš na někoho, kdo má s touto vadou zkušenost. Sama mám dceru se srdeční vadou, jen ji na to přisli náhodou až měsíc po porodu. Spíš mi přijde divné, že tě neposlal přímo do Motola, kde se řeší většina srdečních věcí. Posílám spoustu pozitivní energie, abys to zvládla ať už se bude dít cokoliv ![]()
Uz jsem to psala jinde, co ti doporucil doktor je UPLNE FUK, zalezi jen na tom, co chces ty.
Zeptala bych se dalsich rodicu, partnera, a podle toho se ridila, co si mysli doktor je uplne jedno, je to tvoje dite, ne jeho.
Z toho, co pises, by jedina sance byla transplantace srdce po porodu, byt tebou, obratim se na Motol a proberu moznosti s nima a do zadneho doporuceneho ukonceni se bez vice informaci rozhodne nezenu.
Ahojky, je mi to moc líto. Já jsem ve 20.tt, na velkém ultrazvuku kvůi vadám srdce jsme byli před týdnem. Já osobně bych si sehnala veškeré informace, pokud by vše vedlo k tomu že maličký po porodu bude mít jen problémy a nepřežije, tak já mám jasno. Celé otěhotnění a porod je podle mě obrovský dar, já osobně každý den děkuji za to, že jsme oba zdraví (nejsem věřící..), ale kdyby mi někdo řekl, že se mi narodí postižené dítě nebo dítě, které kvůli vrozené vadě zemře, tak těhotenství okamžitě ukončím. Pro své dítě obětuji všechno, ale po zbytek těhu bych se jen trápila a po porodu také. A nejen já, ale i to dítě. Já nemám pochopení pro rodiče, kteří mají od narození děti jen v posteli, sami nic nedokážou a jen přežívají ze dne na den. O tom podle mě život není. Máš přece šanci na další těhotenství bez komplikací. Nech si vše pořádně projít hlavou, prober to s partnerem. Držím vám pěsti, hodně sil
Je mi to moc líto, ale nevzdávej to! Vše nakonec nebývá tak zlé, jak se může zdát na začátku…vím to, sami jsme si tím ani ne před rokem prošli. Taky nám v 21.tydnu zjistili vadu srdicka a doporučovali ukončení těhotenství. Nakonec jsme se rozhodli pro pokračování a teď nám v postylce leží krásná 4-mesicni holčička.
Jen jestli Ti můžu poradit, jed na kontrolu rovnou do Prahy do Motola, tam jsou ty největší špičky a dokážou opravdu někdy i zázraky! My tam jezdíme taky a jsme ze Zlína
když budeš chtít, klidne napis zpravicku…
Anonym a na tvuj osobni nazor a zivotni filozofii se ptal kdo? Situace se te netyka, tak proc sem cpes sve predstavy o svete a nazory na jine rodice, nikdo se te na ne neptal.
Moc me to mrzi. Doufam, ze v Brne prijdou s priznivejsi prognozou ![]()
Zdravím, narodila jsem se s vadou srdce - defekt síňového septa, který už zarostl. Tento defekt se zjistil vyšetřením zcela náhodou o 18 let později,(tehdy byl malý, avšak prokazatelný) ale proč píšu. Před mým narozením nebyly ultrazvuky a můj defekt má hromada lidí a ani o tom neví. (byla jsem naposledy na konzultaci ve FN Olomouc v těhotenství před rokem) Nevím, s jak velkou dírou v síňové přepážce jsem se narodila a neví to nikdo.(možná by mojí mamince taky doporučovali potrat?) Obrať se na odborníky a zeptej se, jak by vypadal další vývoj srdce. Jak by vypadala prognóza. A pak musíš rozhodnout, jestli zasáhneš nebo ne. Tímhle doporučením lékaře se řídit nemusíš.
A teď osobní názor: přijde mi nešťastné, že lékař doporučuje potrat. Do zprávy by bylo lepší něco jako „za této diagnózy je možné přerušení těhotenství do 24. TT“ Pak bych se nemusela setkávat s přízpěvky typu „bylo o tom rozhodnuto vlastně beze mě a teď toho lituju, nemohla jsem si to rozmyslet sama“
Já to tom sice nic nevím, ale posílám Ti mnoho sil. Budu na Tebe moc myslet
@lear píše:
Uz jsem to psala jinde, co ti doporucil doktor je UPLNE FUK, zalezi jen na tom, co chces ty.
Zeptala bych se dalsich rodicu, partnera, a podle toho se ridila, co si mysli doktor je uplne jedno, je to tvoje dite, ne jeho.Z toho, co pises, by jedina sance byla transplantace srdce po porodu, byt tebou, obratim se na Motol a proberu moznosti s nima a do zadneho doporuceneho ukonceni se bez vice informaci rozhodne nezenu.
Ty woe, to je názor
Krapet zaoominas nato že po porodu se o miminko budou starat hlavně doktoři
Prej „UPLNĚ FUK“ co si myslí doktoři
Ty máš dost… Co si myslí doktor nebi úplně jedno a zakladatelka by měla brát v úvahu i jejich názory…
@Anonymní píše:
Ahojky, je mi to moc líto. Já jsem ve 20.tt, na velkém ultrazvuku kvůi vadám srdce jsme byli před týdnem. Já osobně bych si sehnala veškeré informace, pokud by vše vedlo k tomu že maličký po porodu bude mít jen problémy a nepřežije, tak já mám jasno. Celé otěhotnění a porod je podle mě obrovský dar, já osobně každý den děkuji za to, že jsme oba zdraví (nejsem věřící..), ale kdyby mi někdo řekl, že se mi narodí postižené dítě nebo dítě, které kvůli vrozené vadě zemře, tak těhotenství okamžitě ukončím. Pro své dítě obětuji všechno, ale po zbytek těhu bych se jen trápila a po porodu také. A nejen já, ale i to dítě. Já nemám pochopení pro rodiče, kteří mají od narození děti jen v posteli, sami nic nedokážou a jen přežívají ze dne na den. O tom podle mě život není. Máš přece šanci na další těhotenství bez komplikací. Nech si vše pořádně projít hlavou, prober to s partnerem. Držím vám pěsti, hodně sil
Na Tvoje dojmy není nikdo zvědavej. ![]()
Jinak zakladatelko, držím pěsti, ať Vám v Brně řeknou lepší zprávy a pokud ne, jeď i do Motola. Víc hlav, víc ví.
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj,
Nedokážu si představit dobrovolně to nedozráté miminko porodit, už teď mám výčitky. Mám jít ještě na kontrolu přímo na FECHO do Brna, ale zázrak se asi konat těžko bude
Pořád si říkám, proč se to muselo stát 
dnes jsem byla na velkém UZV, který mi prováděl p. Hyjánek z Olomouce. Bohužel nám oznámil vážnou vadu srdce.Je mi hrozně. Ten moment byl příšernej
V papírech mám napsané: Kritická kombinovaná vada srdce, patologická 4 dutinová srdeční projekce-asimetrie komor a síní, malá levá komora, defekt mezikomorové přepážky
Doktor mi doporučil ukončení těhotenství
Je tady někdo s podobným osudem?