Plasma - za peníze

434
27.6.16 17:50

Plasma - za peníze

Ahojky, všem nechodíte někdo na odběr plasmy do Sanaplasmy Brno nebo do Retzu, prosím? Nemáte někdo volné místečko v autě, popřípadě moc ráda bych se přidala a chodila teďka na pravidelné odběry plasmy, bylo by možné se s někým společně domluvit? Děkuji mockrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
434
27.6.16 18:02
@JayLee píše:
od nas se jezdi do rakouska je to tam lepe placene ;)

Rada bych se pridala, nahodou volne misto v aute, nemate, prosim? Popripade kde je mozne sehnat lidi, co tam jezdi a domluvit se na misto? Dekuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
27.6.16 18:17
@JayLee píše:
hele my jsme z ČB a od nas jezdi d Linze darovat takze si zjisti třebas na Fb skupine tvého města zda tam někdo jezdi a kdy a za kolik u nas ve skpine našeho města to vždy někdo napise kdy tam jede a zda se neckdo nechce pridat a tak to funguje uz jak dlouho ;)

Ja jsem z Trebice, kraj Vysocina a skupina na toto mesto se mi nedari najit, kdyby se Ti na me mesto podarilo nejaka skupina na fb najit, budu rada, kdyz pisnes. Dekuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
28.6.16 20:11
@Leni35 píše:
Z Trebice to mas celkem daleko az do Retzu, to se nevyplati ne? My jezdime taky do Retzu, ale mame to tak kolem 50 km a jezdime ve vice lidech aby se to vyplatilo, no nevim, z Trebice bych asi nejezdila. Aha tak jsem se divala do mapy a mas to asi tak stejne do Brna jako do Retzu, ale porad pres 60km.To je hodne a jeste bys musela najit nekoho, kdo by jezdil taky..

Prave bych nekoho moc rada nasla, hledam uz všude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
26.5.23 20:24

Neuspesny odber

Dobry den, dnes jsem byla na odberu plasmy a bohuzel se musel odber prerusit z duvodu vysoke hodnoty bilych krvinek. Myslela jsem si, ze mi za nedokonceny odber nebudou dany penize. Ale penize jsem obdrzela. Ma nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
16.10.23 10:38

Zdravím, já chodila do Brna do Caraplasmy a přišlo mě že 800 za odběr je docela fajn, mají často i nějaké akce a tak. Ale primárně pro peníze jsme to nedělala, takže jsme nějak ani nezjišťovala jestli se platí někde víc. Centrum jsem si vybrala, protože byly velmi profi a vždy usměvaví a příjemní. Jinak pokud už odběr probíhal a z nějakého důvodu se nepovedl, tak by Vám peníze měli být vyplaceny. Nebo alespoň mě to takto někdo říkal. Samozřejmě zase ale záleží na centru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
16.10.23 10:42

S tímhle zkušenost nemám.
Jinak SanaPlasma v centru Brna dává 850 Kč a také má různé „věrnostní“ odměny. Byl jsem 1 a náhodou dnes půjdu po druhé. A aspoň na internetu měli mnohem menší seznam „důvodů“ na odmítnutí, než CaraPlasma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22901
16.10.23 10:51

A já byla jednou a naposled, po odběru jsem se u recepce složila a musela jsem tam ležet na lůžku 3h, takové motání hlavy jsem nikdy nezažila a to nejsem žádná twigy :roll: jo, asi jsem prý byla málo najedená, ale i tak..už bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
16.10.23 11:08
@lucynka25 píše:
A já byla jednou a naposled, po odběru jsem se u recepce složila a musela jsem tam ležet na lůžku 3h, takové motání hlavy jsem nikdy nezažila a to nejsem žádná twigy :roll: jo, asi jsem prý byla málo najedená, ale i tak..už bych nešla.

No jestli jsi tam šla připravená stejně jako na odběr krve, tak to potom jo. Mě právě už dopředu říkali ať se dobře najím, jen to nesmí být tučné. Dokonce mi předtim dávali i malou sladkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22901
16.10.23 11:30

@gabrriel nevim, letěla jsem tam z práce na 15h, po obědě jsem normálně byla, nikdy jsem neomdlela, zrovna tam bylo lidí a já natažená pod tou recepcí na zemi :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
16.10.23 11:50
@lucynka25 píše:
@gabrriel nevim, letěla jsem tam z práce na 15h, po obědě jsem normálně byla, nikdy jsem neomdlela, zrovna tam bylo lidí a já natažená pod tou recepcí na zemi :roll: :lol:

asi nějaký ten spěch/stres… mě nechali nejprve pár minut ještě ležet, pak sedět a až pak vstát. Dost pití přes den. Už teď mám v sobě přes 2 litry tekutin :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vejnarka88
20.10.23 13:18
@lucihudek píše:
Zdravím, já chodila do Brna do Caraplasmy a přišlo mě že 800 za odběr je docela fajn, mají často i nějaké akce a tak. Ale primárně pro peníze jsme to nedělala, takže jsme nějak ani nezjišťovala jestli se platí někde víc. Centrum jsem si vybrala, protože byly velmi profi a vždy usměvaví a příjemní. Jinak pokud už odběr probíhal a z nějakého důvodu se nepovedl, tak by Vám peníze měli být vyplaceny. Nebo alespoň mě to takto někdo říkal. Samozřejmě zase ale záleží na centru.

Jo ono to hodně záleží na těch centrech no a taky jestli Vám už něco vzali, tak je to za mě ok. Hlavně buďte ráda. :D Já teda chodím do Caraplasmy taky ale v Ostravě a jsem tam taky spokojená. Jen si za to neberu peníze, ale nechávám si placený den volna z práce. Zvykla jsem si na to a vždycky mám jeden den v měsíci od rána pro sebe a to je moc fajn. :)

• Citovat
  • Upravit
130
25.10.23 12:57

@Vejnarka88
Jo to oni to mají aji takto a pak si to nějak odečítáš z daní na začátku roku že? To taky jako není špatný no. Já to brala tenkrát, když jsem začínala chodit jako peníze navíc, který jsem nějak potřebovala, teď už jsem si na to tak zvykla. Ale dávám si je zase bokem. :) Jinak chodím teda někdy 1 někdy 2× do měsíce podle toho jak to stíhám všechno. Je pravda že ta hoďka tam uteče rychle. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
25.10.23 14:55

Díky za připomenutí tématu -
Dal jsem si 2 odběry s rozestupem 14 dní a sice po samotném odběru jsem byl v pohodě, tak potom jsem cítil dlouho naprosté vyčerpání. Byl jsem zvyklí skoro každé ráno cvičit a to i intenzivně. Teď od těch odběrů jsem ráno úplně vyšťavený a nejsem schopný vstát a tu dobu co jsem měl na to cvičení spím. Pak už funguju jakž takž normálně a večer teda už zase padám na hubu.
A dostalo se mi i varování, že častějším dárcovstvím si hodně snižuji imunitu. Takže přejdu možná tak na 1× měsíčně, možní obměsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
25.10.23 15:08

@gabrriel Dřív se mohlo chodit na plazmu každý týden a ani tenkrát mi nic nebylo a to mám nízký tlak. Spíš to byl nápor na žíly. Já zas četla, že se tím odběrem plazmy předchází infarktům a mrtvicím, nevím, zda je to pravda, ale jsem ráda, že mohu touto formou pomocí nemocným i výrobě léků. Daruji hodně let a imunitu mám skvělou, neznám co je chřipka, angína, zápal plic..vlastně jen občas v zimě rýma. Důležité je hlavně po odběru doplnit bílkoviny a tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty