Plast a snaha otěhotnět

260
7.9.24 18:09

Plast a snaha otěhotnět

Ahoj, v zahraničních videích často slýchám, že problém s početím ovlivňují mimo jiné i škodliviny z plastu. Řešil ste to někdo? Dneska jsem byla nakoupit a spousta potravin, co jíme má plastový obal. Kdysi už sem chtěla výrazně omezit plasty kvůli přírodě, ale zazdila jsem to protože obchody, co se na to specializují mi přišly předražené a málo dostupné. Každopádně se zaměřím více aspoň na pultový prodej..
Zajímalo by mě, jak k tomu přistupujete vy…Žiju v Praze. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76382
7.9.24 18:30
@Chaturanga píše: Více

tak na plast bych to nesváděla, a pokud se snažíte víc než rok a nejde to, tak si nechat napsat žádanku do CARu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68931
7.9.24 19:35

Já se plasty snažím omezovat obecně bez snahy o otěhotnění, ale zas abych kvůli tomu nespala, je to všude, ať člověk chce nebo ne, i u tak nevinných věcí, jako jsou papírové kelímky nebo plechovky na nápoje. I při pultovém prodeji to dostaneš do papíru potaženého igelitem. Když byl někdy před 13 lety, matně tuším, zákaz BPA, potichu to nahradili BPB a když pak k tomu dělali nějaké testy na plodnost u myší, dopadlo to velmi tragicky. Takže úvaha je asi logická, ale to je realita dnešního moderního světa, děti se v něm stále ještě rodí. Na omezování plastů rozhodně není nic špatného, ale nedělala bych z toho tragédii a neupadala do depresí, protože zcela se tomu vyhnout nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
7.9.24 21:03

@stinga
Nene my se tak dlouho nesnažíme. Jen mě to zaujalo, že se to často zmiňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
7.9.24 22:41

Nechtěla jsem tim dámy vyvolat paniku :D
Prostě mě to přišlo jako zajímavý téma, ale asi až tak zajímavý není no😁.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
7.9.24 22:42

I tak děkuju za reakce☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1737
8.9.24 15:49

Důvod k neplodnosti to asi být může. Nicméně nemá smysl se tím stresovat, protože je to něco, co nelze změnit a ovlivnit. Už prokázali, že mikroplasty máme všude. V mozku, ve spermatu, v dalších orgánech. Nemůžete se jim vyhnout. V takovém případě je docela jedno, jestli si koupíte semínka v plastovém pytlíku v Albertu, nebo v plátěném v nějakém předraženém bezobalovém obchůdku. Vy už ty plasty v těle prostě máte. A buď otěhotníte a donosíte dítě, anebo ne. Pokud ne, bude v tom ale víc, než jen problematika plastů… Vzhledem ke kouzelné vlastnosti lidí - a sice adaptaci - se ale neobávám, že by zrovna tenhle problém způsobil vymření lidstva. Všechny malé děti a děti, které jsou ještě v děloze a i ty, které v ní teprve budou, od okamžiku svého vzniku rostly, rostou a budou růst v prostředí zasaženém plasty. V nich samotných budou ode dne 0 plasty. Čím dál tím víc se na to budou jejich organismy adaptovat až pro nás jako pro lidstvo bude plast prostě další přirozenou věcí… Tak se netrapte něčím, co už nemůžeme změnit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí