Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, našla jsem sice nějakou nedávnou diskuzi na toto téma, ale přeci jen bych chtěla zjistit víc názorů na tenhle zákrok. Já se špatně hojila po porodu, brala jsem atb a stále tu byl boj se zánětem. čípek se špatně hojil a zůstal tam zbytek, který se nezahojil a doktorka mě proto hodně hlídala a poslední cyto se hodně zhoršila. Vysvětlila mi to tak, že už jsou tam atypické buňky a doporučuje na nic nečekat. Rakovina to prý není. A poležím si pět dní. Zajímalo by mě, jestli jste měla některá takovou zkušenost, že to vzniklo vlivem těžkýho porodu. Předtím jsem byla úplně bez problémů.
Koukám že ještě nikdo nenapsal… Tak bych se zeptala, jak staré máš dítě? Mi zjistili zhoršenou cytologii půl roku po porodu, ten byl řekla bych normální, žádná hrůza… To si mne doktor objednal, pak zapomněl na to proč si mne objednal, takže mne poslal zas domů, za půl roka další cytologie - výsledek předrakovinné změny, konizace. Před prvním porodem jsem to měla taky v pohodě. Hospitalizace u nás byla jeden den přijali, druhej udělali třetí propustili.
Ahoj, bude nám devět měsíců. V listopadu už to bylo nic moc, ale stačilo to na přísnější kontrolu. No a v lednu jsem šla na kontrolu a už prý není na co čekat. Kéž by to za tři dny sfoukli. Jak dlouho se pak čeká na výsledky té histologie?
Chtěla jsem se zeptat, jestli ten zákrok opravdu trvá těch deset minut, v případě, že už je v cytologii ten nález atypických buněk?
Ahoj našla jsem tuto diskuzi až teď tak nevim jestli ti to ještě pomůže. mě se taky zhoršila cyto až po porodu a na plastiku jsem šla když bylo malé rok a půl zákrok rtval asi těch 10min skoro bez bolesti i hojení.
Bála jsem se ale není to nic hrozného. ![]()
jo a výsledky byly za deset dní. To čekání bylo možná horší než samotná operace ![]()
Ahoj ja mela plastiku při porodu, byla jsem šesivana jako puncoska