Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@a1j2a3 píše:
@martina.se prý se má hodně větrat přes léto a v zimě používat pořád mikroventilaci. Nám už na zateplení nezbylo, tak snad to u nás nedopadne jak u vás
já mám mikroventilaci i v největších mrazech - účinek 0
letos super zima, dá se větrat pořád, hnije pouze okolí oken. Ale minulou zimu, to jsem byla fakt na prášky - a nepomůže nic - odvlhčovače, postřiky - jen krátkodobě atd.. prostě bez zateplení porušen tepelný most a hotovo - venkovní stěny vlhnou a hnijou
Tu mikroventilaci, bych v zimě nepoužívala, podle mě půjde studený vzduch z venku přes okno a prochladí ho a tím tuplem se na něm bude srážet vodní pára. Raději bych větrala na chvilku a intenzivně. Ohledně výrobců mohu doporučit Vekru od které máme okna a nikde žádné rosení, okna jsou kvalitní a celkově jsme byli spokojeni. Na slevy bych rozhodně nečekala s firmami je nutné vyjednávat a né čekat.
Cena je vždy dost individuální, právě dle příplatků jako proti hluková okna apod. Paradox je hluk lépe tlumí dvojsklo, u trojskla údajně prostřední sklo rezonuje a tak přenáší hluk. Z firem doporučím Vekru, protože od nich máme okna a jsme spokojeni.
Zdravím,
mohu se zeptat od jaké firmy jste si nechali dělat? Myslím ten třípokojový byt který vyšel na 48000kč? mám stejné požadavky díky
Ahoj, hele přesnou cenu už si nepamatuju, ale za plastový okna to není zas taková raketa, zkuste počkat třeba na nějaký slevy nebo tak, my jsme to tak udělali, když jsme si je dělali okna od vekry tak jsme čekali na akce, a hned když ji měla tak jsme do nich šli, a pár kaček nám to ušetřilo.
Na ty slevy a akce pozor. Prakticky je má skoro každá firma po celý rok. Ono to vypadá, že sleva je dočasná, ale jakmile skončí jedna, za chvilku začne druhá. Tím nechci říct, že by ty okna nebyly nějak zvýhodněná, ale úplně bych na akce nečekala. Je lepší vybrat firmu podle referencí a hlavě se podívat, zda má dobrý záruční a pozáruční servis. Sestra má okna od Pramosu a ti mají záruku na své profily 7 let. Čím delší záruka, tím déle firma svým produktům věří. Takže dívat se i na tyto parametry.
Minulý rok jsme rekonstruovali dům a zvolili jsme na základě pozitivních a oveřených zkušeností firmu PKS Okna, která je na trhu velmi stabilní a druhá největší v České republice, přitom finančně velmi přívětivá.
Měnili jsme stará okna za nová hliníková. Nyní mají okna za sebou první rok a zimu a jsme s nimi velmi spokojení.
Příliš v zimě nevětráme, ale okno máme vždy dokořán a je to lepší než mikro ventilace, vyhneme se tak zbytečné vlhkosti v domě.
@michaela.mrna
Také můžu potvrdit výbornou zkušenost s touto společností. Stabilní a kvalitní nejen společnost, ale také jejich produkty.