Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já se blbě zeptám - máte zateplený barák /byt atd/? pokud dáš plastová okna do nezatepleného, začne Ti byt hnít
cena je strašně indivindy, záleží na typu oken, na barvě, na rozměrech - zda standart nebo atyp a pod.. ![]()
My před dvěma lety platili za 3 velká okna + 1 menší okno s balkonovými dveřmi cca 48 tisíc. Šestikomora s trojsklem, žaluzie a vnitřní parapety všude.
Nejlepší bude, když si u několika různých firem necháš vypracovat nezávaznou cenovou nabídku a pak si vybereš, co ti bude nejvíc vyhovovat.
Za prvné nechápu proč anonymně???
za druhé téměř každá firm má na svých stránkách možnost zaslat nezávaznou poptávku, takže jim napíšeš počet a velikost oken, materiál a barvu a oni ti cenu spočítají (pak si cenové návrhy jednotlivých firem porovnáš)
za třetí odborné dotazy hledej spíš na serveru jako E-stavař
Přesně tak, já nakonec rozeslala asi 5 firmám nezávazné poptávky, někteří mi na byt 3+1 (dvojskla) poslali nabídky na 70 tisíc!!! Nakonec jsme to udělali (bez balkonu) za 40. Ale kdybych do toho šla znovu, tak si od té firmy nechám jen vyměnit okna a zednické zapravení raději zaplatím kvalitního zedníka, protože to, jak nám to udělali je fakt hrůza! Okna super, ale zedničinu bych snad líp udělala i já!
Panelák máme zateplený. Anonymně proto aby sousedi nevěděli že si budeme měnit okna zatím to je složitější.
@Anonymní píše:
Panelák máme zateplený. Anonymně proto aby sousedi nevěděli že si budeme měnit okna zatím to je složitější.
Nechápu, proč by jako sousedi neměli vědět, že budete měnit okna
My ze slušnosti napsali i dole u výtahu, že se omlouváme ten a ten den za hluk a prach, že měníme okna, nechápu to tajnění ![]()
Záleží také podle regionu a pod. Můžeš zaslat nezávazně třeba i do 6ti firem oni pak obratem pošlou zhruba cenu.
Dělali jsme si okna před rokem kvůli zateplnění.
Máme byt 2+1 dali jsme za okna 28 tis. Počítej vždy tak 6-7 tis za jedno okno. A balkonová sestava cca 12-13 tis. + zednickou cca 3-7 tis.
Ještě teda podotýkám odvíjí se od té ceny taky hodně sleva záleží kde mají zrovna „akci“
Ahoj, měnili jsme okna před měsícem, napsali jsem asi do 12 firem rozměry a počet oken, aby nám poslali vyčíslení, poté jsme podle ceny se rozhodovali. Některé firmy se nás i ptaly kolik nám nabídla cenu konkurenční firma a když byla nižší tak nám jí taky nabídli nižší. Chce to věnovat tomu čas a opravdu všechny obeslat. Co se týče skla, dali jsme trojskla, ale my máme starší domek.
Také jsme se dívali na to, zda je firma přímo výrobcem těch oken nebo zprostředkovatel, volili jsme radši přímo výrobce, i to vyšlo levněji.
Zedničinu jsme si od nich dělat nenechali, sehnali jsme si své zedníky, vycházelo to levnějc.
@martina.se tak my zatepleny barak nemame okna mame 3roky a nevim jestli hnijem?? Normalne vetrame… ![]()
@Anonymní píše:
A ty víš, že sem na emimino chodí všichni sousedi a hledají diskuzi, jestli se náhodou nechystáte měnit okna?
Jo a my jsme také neshnili
Mezi výměnou oken a zateplením uběhl nějaký ten pátek ![]()
@krtek7489 píše:
A ty víš, že sem na emimino chodí všichni sousedi a hledají diskuzi, jestli se náhodou nechystáte měnit okna?Jo a my jsme také neshnili
Mezi výměnou oken a zateplením uběhl nějaký ten pátek
@vendelinecek píše:
@martina.se tak my zatepleny barak nemame okna mame 3roky a nevim jestli hnijem?? Normalne vetrame…
nám majitel barák nezateplil a dal plasťáky - naprostá paráda - neuděláš vůbec nic, prostě to hnije - kolem oken, v rozích atd.. větrat můžu jak chci, ale celou zimu je to stejné (tahle byla zlatá, mám pořád otevřeno)
Minulý rok to bylo šílené. Proto jsem se ptala na zateplení.
@martina.se prý se má hodně větrat přes léto a v zimě používat pořád mikroventilaci. Nám už na zateplení nezbylo, tak snad to u nás nedopadne jak u vás ![]()
Dobrý den,
marně tápu v nabídkách. Koukala jsem i zde na diskuze, ale pořád z toho nejsem chytrá. Chceme si udělat nová okna Byt 3+1 5 oken a balkon prosím nevíte přibližnou cenu?,Dále pak trojskla bych ráda volila do ložnice kvůli hluku je to dobrý nápad?,Nebo volit do celého bytu?
A nejdůležitější KDO??
Vekra??Otherm??nebo Svět oken?? Opravdu nevím.
Vyplatáí se čekat na nějaké slevy??