Plastová okna se rosí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
teresa20
18.10.11 08:10

plastová okna se rosí

Ahoj,

máme nová plastová okna v novostavbě a teď s příchodem těch prvních mrazíků se nám začala rosit, asi tak dva cm při dolním okraji a u některých oken i při svislých okrajích skla.. (ale tam minimálně)… dnes jsme zkoušeli nechat v ložnici na noc mikroventilaci, ale ničemu to nepomohlo..

Máte někdo podobnou zkušenost, resp.co s tím? Servis na okna bohužel nemáme, jelikož firma, co nám je dělala, padla. Tak zjišťuju co se dá, než zavoláme placeného servisáka :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
18.10.11 08:14

Neporadim, protoze nam se taky rosi. Jsem docela zvedava, co ti sem napisou… nenapadne ti to tu budu cist :-)
My mame plastaky dane do paneloveho bytu. Kamaradka mi tvrdila, ze rosit se to muze i tim, ze nemame zateplenou fasadu domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
18.10.11 08:18

Sice plastová okna nemám, ale rosí se mi taky :mrgreen: Kdyby jen rosí, jsou mokrá od hora dolů a nejde přez ně dopoledne ani vidět :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
18.10.11 08:22

Tak my máme vícegenerační dům, právě o jedno patro nastavovaný a naši dole mají normální stará dřevěná a rosí se jim teď poslední dva roky, ale fakt hodně. U těch plastových jsem to nečekala… Holky pište zkušenosti, já budu po poledni, tak budu reagovat :wink:

• Citovat
  • Upravit
5misa6
18.10.11 08:23

My máme nové,ale dřevěné,a taky se nám rosí.Řekla bych že dobře netěsní.

• Citovat
  • Upravit
1173
18.10.11 08:23

ahoj, taky s tim bojujeme uz dlouho a když je velka zima normalne je mokry i parapet pravda je ze mi mame okna uz 10 let co se dum prestavoval ale tohle ty okna delaji porad a ti co je montovali nebyly nikdy schopny vysvetlit proc, takze uz jsem z oken premystila i kytky protoze okolo nich se to delalo taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
18.10.11 08:24
74paja píše:
My mame plastaky dane do paneloveho bytu. Kamaradka mi tvrdila, ze rosit se to muze i tim, ze nemame zateplenou fasadu domu.

Máme plastová okna, máme zateplený barák, taky v paneláku a rosí se to jak potvora a to přes noc netopíme ani v jedné místnosti. Nejvíc je to orosené v ložnici kde spíme, to klidně 10cm od spodního okraje. V kuchyni nejmíň. Tak jsem zvědavá kdo co poradí.

• Citovat
  • Upravit
12330
18.10.11 08:25

bych řekla, že máte doma vlhko, a když je venku zima tak se to na těch oknech vysráží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
18.10.11 08:26

Taky se nam rosi, dole do vysky tak cca 4cm ( v loznici a pokojicku, kde se spi vic, tak 15cm), pro okrajich tak pul centimentru.
Znamym se dokonce rosi i plastovy ram!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
18.10.11 08:27
iiiv píše:
bych řekla, že máte doma vlhko, a když je venku zima tak se to na těch oknech vysráží :nevim:

Asi bych taky řekla že to záleží na vlhkosti v domácnosti :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.11 08:28
PetkaK píše:
74paja píše:
My mame plastaky dane do paneloveho bytu. Kamaradka mi tvrdila, ze rosit se to muze i tim, ze nemame zateplenou fasadu domu.
Máme plastová okna, máme zateplený barák, taky v paneláku a rosí se to jak potvora a to přes noc netopíme ani v jedné místnosti. Nejvíc je to orosené v ložnici kde spíme, to klidně 10cm od spodního okraje. V kuchyni nejmíň. Tak jsem zvědavá kdo co poradí.

chce to větrat nechat pootevřenou přes den mikroventilaci, nebo ventilačku, ty plas´táky nedýchají a ani barák nemá možnost dýchat když je zateplenej. Apoň tak nám to vysvěttlovali ve stavební firmě.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
iiiv píše:
bych řekla, že máte doma vlhko, a když je venku zima tak se to na těch oknech vysráží :nevim:

iiiv, nevím :nevim: vlhko může jít akorát z kuchyně, jinak hodně větráme, prádlo v domě nesušíme, v koupelně máme okno :think:

• Citovat
  • Upravit
teresa20

jo a barák je z ytongu a zatím zateplenej není, ani fasáda :think:

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
18.10.11 08:30
Anonymní píše:
chce to větrat nechat pootevřenou přes den mikroventilaci, nebo ventilačku, ty plas´táky nedýchají a ani barák nemá možnost dýchat když je zateplenej. Apoň tak nám to vysvěttlovali ve stavební firmě.

To je sice pěkná rada, už jsem jí taky slyšela, ale zajímalo by mě kdo s malým dítětem nechá v mrazech otevřené okno (i když jen na mikro) celý den. I když přes den zatopím, furt tím bytem luftuje studený vzduch a to je tak akorát na nachlazení. :think:

• Citovat
  • Upravit
5702
18.10.11 08:30

Pokud nemáte trojskla, tak se potit budou.Je to způsobeno, špatnou izolací( venku zima, doma teplo) a tak se vlhko sráží na skle. Také se nám potí, hlavně tam kde se spí, chce to hodně intenzivně větrat ( Krátce ale vše dokořán, NE na ventilačku několik hodin). Jediné co by pomohlo, nechat na ně nalepit speciální fólie nebo dát něco dovnitř, teď si už ale nevybavím co ( dávali to v loni v loskutákovi), ale to znamená do nich investovat další korunky. Nevýhodou je, že na jaře a na podzim, když už se topí a svítí sluníčko, přirozeně to vytápí byt, dům, pokud se ale do oken něco dá, sice se nebudou potit, ale přicházíme o přirozené teplo v době slun.svitu. My třeba teď skoro netopíme protože nám sluníčko krásně dům vytopí samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný