Plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Plat
Zdravim všechny e-maminky ![]()
Tak jsem já i vedení v mé práci po třech týdnech zjistili,že svoje povolání nedokážu plnit na 200% jak to bejvávalo v bezdětném stavu…takže mě jakoby „sesadili“
Nebudu to rozepisovat dál,páč je to na dlouho…ale k věci: Kamarád mi říkal, ať si dám pozor, kdyby mi chtěli snížit můj plat-že to nemůžou, protože v zákoníku práce stojí, že se sním nesmí hýbat do mínusu…no ale já to nikde nenašla!
Nevyznáte se v tom prosím některá??zajímalo by mě to, sice mi zatím nikdo nic v práci ohledně platu nenaznačoval, takže počítám s tím že dostanu to co mám ve smlouvě, ale znáte to-si někdo vzpomene a budu mít po korunkách
![]()
Tak jak to vlastně je? moc děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud máš plat uveden přímo ve smlouvě konkrétní částkou, tak s ním opravdu hýbat nemohou. Pokud se jedná o samostatný platový výměr, tak tam jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej pozor taky na výrazy „Mzda“ a „plat“ - Zákoník práce to dost výrazně rozlišuje… Pročti si, které slovo máš ve smlouvě.
Jinak pokud máš samostatný mzdový/platový výměr (mimo smlouvu), tak ti může zaměstnavatel penízky opravdu krátit - i základní složku. Zažil jsem to mockrát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit