Plat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
522
6.10.10 17:13

Plat

Zdravim všechny e-maminky :mavam:
Tak jsem já i vedení v mé práci po třech týdnech zjistili,že svoje povolání nedokážu plnit na 200% jak to bejvávalo v bezdětném stavu…takže mě jakoby „sesadili“
Nebudu to rozepisovat dál,páč je to na dlouho…ale k věci: Kamarád mi říkal, ať si dám pozor, kdyby mi chtěli snížit můj plat-že to nemůžou, protože v zákoníku práce stojí, že se sním nesmí hýbat do mínusu…no ale já to nikde nenašla! :nevim: Nevyznáte se v tom prosím některá??zajímalo by mě to, sice mi zatím nikdo nic v práci ohledně platu nenaznačoval, takže počítám s tím že dostanu to co mám ve smlouvě, ale znáte to-si někdo vzpomene a budu mít po korunkách :evil: :cert:
Tak jak to vlastně je? moc děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101452
6.10.10 18:11

Pokud máš plat uveden přímo ve smlouvě konkrétní částkou, tak s ním opravdu hýbat nemohou. Pokud se jedná o samostatný platový výměr, tak tam jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.10.10 18:18

Dej pozor taky na výrazy „Mzda“ a „plat“ - Zákoník práce to dost výrazně rozlišuje… Pročti si, které slovo máš ve smlouvě.
Jinak pokud máš samostatný mzdový/platový výměr (mimo smlouvu), tak ti může zaměstnavatel penízky opravdu krátit - i základní složku. Zažil jsem to mockrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat